Elizabeth Hoyt: A ​gyönyör hercege



A veszély karmai elől…
Bátor, merész és lefegyverzően jóképű. Hugh Fitzroy, Kyle hercege a király titkos fegyvere, akit a Káosz Urainak legyőzésére küldtek, egy londoni sikátorban azonban mégis ő szorul védelemre. Egy rejtélyes alak egy férfi merészségével és egy nő kecsességével száll szembe az orgyilkosokkal.
…a vágy markába
Magabiztos, okos és független. Alf a legkevésbé sem védtelen nő; nappal álruhát ölt, információkkal és titkokkal kereskedik, hogy St. Giles utcáin életben maradjon, éjszaka pedig ő a városrész hírhedt kísértete, az álarcos igazságosztó. A csábításnak azonban még ő sem tud ellenállni.


Utolsó előtti, tizenegyedik részéhez érkezett Elizabeth Hoyt nagy sikerű Maiden Lane sorozata. A gyönyör hercege egy újabb magával ragadó regény, amely izgalmas nyomozás és különleges románc elegye.
Ahogy a korábbi könyveknél, úgy itt sem kérdés, hogy ez egy tapasztalt és tehetséges mesélő alkotása. A szöveg gördülékeny, incselkedő szócsatákkal és érzékletes leírásokkal tarkított. A kalandos cselekmény jól felépített és érdekes, s persze a romantika és az érzékiség sem maradt ki a történetből. Előbbibe némi Hamupipőke és Pygmalion érzés is vegyült az én legnagyobb örömömre. Sőt, édes kisgyermekek és egy játékos kutyus szintén helyet kaptak a lapokon, csak hogy biztos mindenki szívét rabul tudja ejteni az írónő ezzel az érdekfeszítő könyvvel. S bizony nem túlzás az érdekfeszítő jelző használata, hiszen bérenc gyilkos bandákkal való hadakozás, gonosz titkos társaság felszámolásáért tett erőfeszítések, furcsa gyilkosságok, árulók leleplezése, álruhák, no meg rejtjelek megfejtése mind-mind növelték az izgalom faktort.
„Hiszen a férfi olyan volt, mint egy csillag az éjszakai égbolton, a lány pedig csak egy veréb. Nem számított, milyen magasra próbált repülni, sosem érhette el.”
A karakterek teljesen lenyűgöztek. Szerettem a herceg elhivatottságát, és azt, hogy bár katonai pályája kissé érdesebbé tette a jellemét, ám ezáltal az arisztokrácia fojtogató szabályaira is könnyebben fittyet hány. Imádtam, hogy képes a gyengéd elfogadó szeretetre, s hogy képes tisztelni a bátorságot és rátermettséget. Még akkor is, ha ezeket a tulajdonságokat egy apró termetű, független nőben fedezi fel. Ó, Alf! A St. Gilesban információkkal és titkokkal kereskedő talpraesett ’utcagyerek’, aki nem csak hogy nem gyermek, de ráadásul ő maga is több hatalmas titkot palástol jó megválasztott álca gúnyáival. Már a korábbi kötetekben szimpatikusnak találtam a belevalóságát, de itt aztán végképp lenyűgözött.
Az igazat megvallva nem csupán a főszereplők varázsoltak el. A családi jóbarát, lady Iris Jordan, szintúgy lenyűgözött józanságával, nemes lelkével és az eszével. A sebhelytől eltorzult arcú Hádész, akarom mondani Dyemore hercege, pedig csiklandós kíváncsiságot keltett bennem. Csak remélni tudom, hogy nem kell túl sokat várnunk az ő kettejük történetét elmesélő Duke of Desire magyar fordítására!
„Egyetlen vakítóan ragyogó csillag sincs, aminek ne lennének hibái.”
Úgy gondolom, az eddig leírtak alapján egyértelmű, milyen remekül szórakoztam olvasás közben és mennyire elkápráztatott a regény számos részlete. Mégis, hazudnék, ha azt állítanám, hogy tökéletesnek találtam A gyönyör hercegét. Habár a hőst és hősnőt egyaránt szerettem önálló szereplőként, számomra ők ketten együtt, mint valószínűtlen szerelmespár nem voltak hitelesek. Míg nyomozótársakként zseniálisan jól működtek, addig a romantikus vonzalmat, az erotikus kémiát nem érzetem annyira meggyőzőnek, hogy őszintén, teljes szívből át tudjam adni magam a történet rózsaszín álomvilágának. Ugyanakkor ez annyira egyéni ízlés kérdése, hogy ettől még lelkesen merem ajánlani ezt a darabot, sőt, a teljes sorozatot minden történelmi romantikáért rajongónak.

Könyvinfók:


Elizabeth Hoyt

moly
goodreads

Kiadó: General Press

Fordító: Frei-Kovács Judit
ISBN: 9789634524977
304 oldal

Műfaj: történelmi románc
Sorozat: Maiden Lane 11.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű

Ki? Hugh Fitzroy, Kyle hercege & Alf
Hol? London, Nottinghamshire
Mikor? 1742 január → április
Érzékiség? izzó
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen

06.28. - Betonka szerint a világ
06.30. - Angelika blogja
07.02. - Dreamworld
07.04. - Könyvvilág
07.06. - Olvasónapló

Nyereményjáték:

A gyönyör hercege az 1742-es Londonban játszódik. Mostani blogturnénk valamennyi állomásán olyan emberek neveit keressük, akik ehhez az időszakhoz köthetőek. A feladat a leírás alapján kitalálni és a rafflecopter megfelelő sorába beírni az urak teljes neveit
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
1742-ben ő volt az Egyesült Királyság uralkodója.