Elle Kennedy - Bad Apple



amazon goodreads webpage
Pincérnői állása, az önkénteskedés és a főiskolai előadások mellett Maggie Reilly folyton úgy érzi, a napok túl kevés órából állnak. Szerelmi kapcsolatra végképp nincs ideje. Szerencsére rátalált a tökéletes megoldásra: egy szeretőre, akivel mindössze évi három-négy alkalommal találkoznak. Ám amikor arra számít, hogy a szállodában ezzel a férfival bújik ágyba, véletlenül egy másik mellé bújuk be. Méghozzá Ben Barrett, Hollywood hírhedt rosszfiúja mellé.
Legutóbbi botránya miatt rejtőzködő Ben csak egy kiadás alvásra vágyott. Helyette letámadja egy meztelen, gyönyörűn vöröshajú boszorkány. A kínos kavarodás utáni bocsánatkérésből nem kér, viszont egy hely, ahol meghúzhatja magát, jól jönne. Bár egy kötetlen, perzselő viszony ellen sem tiltakozna.
Egy hét a pimasz ágyfoglalóval azonban rádöbbenti Bent, hogy többre, jóval többre vágyik. Már csak meg kell győznie a kapcsolat fóbiás Maggie-t, hogy egy rosszfiú a legjobb, ami történhet vele.

Nem tudom, más könyvmolyokkal hogy van ez, de engem néhány havonta menetrendszerűen elkap az olvasói válság. Az a szörnyű állapot, amikor vágynék egy szuper könyvre, de igazából magam sem tudom, pontosan milyenre, ráadásul bármibe fogok bele, semmi sem képes magával ragadni. Legutóbbi szenvedős időszakomnak egy váratlanul kínálkozó előolvasói lehetőség vetett véget.
Elle Kennedy nem oly régen visszakapta néhány, karrierje legelején kiadott művének jogait, köztük a 2009-ben megjelent Midnight Encounters-ét. Mivel mára már szinte beszerezhetetlenné vált ez a regény, adta magát az újra publikálás ötlete. Természetesen az ismételt megjelenéshez készült egy dögösebb borító, ám ami még ennél is fontosabb, az azóta jóval kiforrottabb stílusban alkotó írónő nem sajnálta az időt egy teljes belső nagygenerálra sem. Némely jelenet kivágásra került, míg jó néhány új született, valamint hangsúlyosabbá vált a váltott nézőpontú narráció is. Szinte egy másik könyv született – ezért az átnevezés -, amelynek azonban szereplői és története ismerős lehet a régi rajongóknak.
Jogosan merül fel a kérdés, vajon az új rajongók számára élvezetes lehet-e ez az átfazonírozott Elle Kennedy klasszikus. Úgy gondolom, jó eséllyel igen, ha a romantika műfaj könnyedebb darabjára vágyva, s nem egy újabb Off-Campus féle történtet remélve veszik kézbe.
"... complicated is better than being alone."
Bár a Bad Apple talpra esett, karakán hősnője épp a diploma megszerzése előtt áll, maga a történet inkább jelenkori románc, mint new adult sztori. Amolyan felnőtteknek szóló, újra gondolt Hamupipőke sztori, ahol az árvaként felnőtt, küszködő pincérnő és a mindenki által rosszfiúnak tartott, de voltaképp gondoskodó nagy mackó filmsztár egy oltári véletlen folytán közös ágyban kötnek ki, hogy aztán teljesen és menthetetlenül egymásba gabalyodjanak. Ráadásul ez a tündérmese eléggé az insta szerelem határmezsgyéjén egyensúlyoz, hiszen mindössze két hét után érkezik a happy end, ahol máris az esküvőt emlegetik.
Kár lenne tagadni, hogy a könyv bizony megannyi klisét felvonultat, de teszi mindezt úgy, hogy ha fogékonyak vagyunk a rózsaszín édességre, nem igen fognak minket zavarni a jól ismert fordulatok. Bájos, itt-ott mosolyogtató, helyenként egészen tüzes ez a kis íncsiklandó gyöngyszem. Nem állítom, hogy nem örültem volna, ha a karakterek kicsit nagyobb mélységet kapnak, vagy ha a kapcsolat alakulása valamivel kidolgozottabb, de mindet összevetve számomra tökéletes időpontban érkezett, hogy az olvasói válságomból kirángasson és könnyed szórakozást nyújtson néhány órácskára.

Kedvenc idézet:
"… nobody’s going to give it to you. If you want something, you go after it."

♥ Az e-arc példányt hálásan köszönöm a szerzőnek!
➤ My review on goodreads.