Elizabeth Hoyt: Darling Beast - Egy ​ágyban a szörnyeteggel

Lily Stump kisfia kifulladva rohan az anyjához: egy szörnyeteg van a kertjükben. A nagydarab, vad külsejű férfi üres tekintete azonban meggyőzi a nőt, hogy nem kell az idegentől tartania, élhetnek egymás mellett, a számukra menedékként szolgáló, düledező épületben meg a parkban. A csonka kis család és a néma idegen mindennapjai lassacskán összefonódnak, ám a nő egy nap megdöbbentő felfedezést tesz: a rejtélyes férfi cseppet sem együgyű, a bamba arc csak álca.
Mit titkolhat, mi vagy ki elől rejtőzik? És vajon mi lehet a hallgatása mögött? Szóra bírhatja-e őt Lily? Elég-e ehhez a zsigeri vonzalom, amely egyre leküzdhetetlenebbé válik kettejük között, vagy kénytelenek lesznek üzenőfüzetekre hagyatkozni a találkozásaik során? És ha a rejtélyre fény derül, az vajon nem választja el őket örökre egymástól?

Töredelmesen be kell vallanom, dacára annak, hogy kimondottan kedvelem Elizabeth Hoyt regényeit, Maiden Lane szériájának első egy-két kötete nem kimondottan vett le a lábamról. Ám korábbi kellemes olvasmányélményeim emléke arra késztetett, hogy újabb esélyt szavazzak az írónőnek. S milyen jól tettem! Mert bizony mostanra már teljesen meghódított a sorozat. Elképesztően jól szórakoztam a legutóbb megjelent rész, A sötétség hercege, olvasása közben, s mivel gyengéim a megkínzott hősök, persze, hogy azonnal akartam az ottani hősnő több évig börtönben sínylődő ikerbátyjának történetét.
„A szépség és a borzalom egyaránt része az életnek.”
S hogy beváltott-e az Egy ágyban a szörnyeteggel a hozzá fűzött reményeimet? Tökéletesen! Az írásmód ismét magával ragadt, a cselekmény végig fenntartotta az érdeklődésemet, a főszereplők pedig teljesen a szívemhez nőttek. Ez a könyv hozta mindazt, amitől számomra letehetetlenné válik egy történelmi románc. Tartózkodott az unalomig ismert kliséktől, meglepő fordulatokkal teli, csavaros sztorit kerekített a csöppet sem mindennapi karakterek szenvedélyes szerelembe esése köré, és közben még némi humort is képes volt megvillantani.
Imádtam, hogy ezúttal (sem) a londoni báltermek szolgáltak háttér gyanánt, helyette egy felújítás alatt álló vadregényes kert és egy vidéki udvarház volt a színtér. Tetszett, hogy bár Apollo az angol nemességhez tartozik, igaztalan vádak miatt menekülni, rejtőzködni volt kénytelen, s ez alatt a kemény kétkezi munkától sem rettent vissza. Azért pedig, hogy az ideiglenes némaságát mennyire jól kompenzálta a részletesen leírt testbeszéde, szerintem külön főhajtás jár az írónőnek. Kellemes ráadás volt egy ilyen főhős mellé a szellemes, gyakorlatias hősnő, aki nem csupán kora egyik ünnepelt színésznője, hanem maga is nagy – bevallom, engem totálisan meglepő - titok őrzője. Szóval itt nem is egy, hanem rögtön két rejtélyes ügy várt leleplezésre, s meg kell mondanom, roppant mód élveztem, ahogyan bonyolódtak a szálak, ahogy lassan fény derült a valódi gyilkos személyére és motivációjára, illetve amilyen lezárást kapott Lily szeretetből fakadó hazugsága. A mellékszereplők terén sem lehetett okom panaszra, mert néhányan annyira egyedi figurának bizonyultak, hogy ha csak néhány jelenet erejéig is, de rendesen elorrozták a rivaldafényt. Nekem Asa, a társadalmi elvárásokra fittyet hányó, tehetséges csirkefogó, és az elképesztően éles eszű, cselszövő Montgomery herceg voltak az abszolút kedvenceim.
Őszintén, csak ajánlani tudom ezt a regényt mindenkinek.
Már csak azt lenne jó tudni, vajon meddig kell várnunk a folytatásra. Tudom, tudom, ne legyek türelmetlen, de mint említettem, nagy kedvenceim azok a románcok, ahol sokat szenvedett szereplők találják meg a boldogságot. Márpedig a Dearest Rogue a többször is csúnyán megsérült Trevellion kapitány és az ő felügyeletére bízott, szeme világát teljesen elveszített Phoebe Batten története lesz. Aztán pedig jön Asa, majd Motgomery könyve… Ó, már alig várom!

Kedvenc idézet:
„Az előítéletektől mentes, civilizált viselkedést általában legyőzi a félelem.”

Könyvinfók:


Elizabeth Hoyt

moly
goodreads
Kiadó: General Press
Fordító: Szigeti Judit
ISBN: 9789634520238
280 oldal, kartonált

Műfaj: történelmi romantikus
Sorozat: Maiden Lane 7.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű

Ki? Apollo Greaves, Kilbourne vicomtja (29) & Lily Stump
Hol? London
Mikor? 1741. április-május
Érzékiség? heves
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
08.03. - Insane Life
08.05. - Angelika blogja
08.07. - Betonka szerint a világ
08.09. - Dreamworld
08.11. - Deszy könyvajánlója
08.13. - Könyvvilág
08.14. - Kelly & Lupi Olvas
08.16. - Kristina blogja
08.18. - Olvasónapló

Nyereményjáték:

Mostani játékunk minden állomásán egy, Elizabeth Hoyt könyveinek világához kapcsolódó, keresztrejtvény kérdést találtok. A Rafflecopter dobozok száma a keresztrejtvény sorait jelöli. Ha helyes minden megfejtésetek, a vastagon kijelölt rész az írónő egyik karakterének nevét olvashatjátok össze.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


2. Mi a St. Giles-i szellem másik elnevezése?

a Rafflecopter giveaway