Sarah Andersen: Big Mushy Happy Lump - Puha ​Boldog Puffancs


webshop moly goodreads
Itt a fürdőruha-szezon! Készítsd fel a strandoláshoz a tested! Dolgozz azon a hasfalon! Emeld meg a feneked!… Őöö, vagy mégse. Felejtsd el, és légy inkább puffancs. Puha boldog puffancs!

A Sarah Andersen összegyűjtött képregényeit tartalmazó második kötet ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt – vagyis összegömbölyödve egy kupac paplan alatt, figyelmen kívül hagyva a való világ kötelezettségeit. Ezek az új képregények és rajzokkal ellátott személyes jegyzetek a fiatal felnőtt-lét ádáz érzelmi hullámvasútjának magasságait-mélységeit követik: anyagi problémák, nyűglődések, a pulcsilopás rejtelmei, és egy otthonmaradós- pizzázós nap örömei. Mindenki a fedélzetre!

Sarah Andersen egy fiatal brooklyni képregényrajzoló és illusztrátor. Igazából menő és kiegyensúlyozott életet él. De tényleg.

Ha rövid és tömör akarnék lenni, annyit mondanék: Mindenki polcára kell ez a kis szösszenet! Ha meg is kellene indokolnom e frappáns hat szavas kirohanásomat, az érvek között mindenképpen szerepelne, hogy bár kb fél óra alatt át lehet pörgetni a kötetet, ez az idő pontosan elég arra, hogy egy komorabb napon felvidítsanak minket a muris rajzok. Lehet, hogy először csak amúgy morgósan lapozgatjuk ezt a kívülről istenien simis tapintású gyűjteményt, de tuti biztos, hogy előbb-utóbb azon kapjuk magunkat, hogy idiótán vigyorgunk, sőt, az is lehet, hogy ránk tör a prüszkölős vihogás egynémely képsor láttán.
Velem legalábbis így történt, mihelyt kézhez kaptam ezt a 130 oldalas, fergeteges boldogság puffancsot, annak ellenére, hogy – már a egy vicces hangvételű képregény albumra lehet egyáltalán ilyet mondani - szerintem itt-ott picit felnőttesebbre sikerült, mint az első rész. Ám nem kell aggódni, ez is legalább olyan szórakoztató! Anno a Felnőni kiábrándító kapcsán említettem, hogy nekem ott picit hiányoztak a kronológiailag rendezett képválogatások, s láss csodát, ezúttal még erre sem lehet panaszom. Igaz, most sem bepasizós sztorit kaptunk, mint amire akkor áhítoztam, hanem a macskákba bolondulásról, humánus egércsapdákról meg a pulcsitolvajlásról olvashattunk picit többet, méghozzá laza és közvetlen narrációval kiegészítve. Persze a különböző cikis élethelyezetek által ihletett, ironikus és fájdalmasan találó képsorok szintúgy helyet kaptak a kötetben, köztük olyanok, mint a cuki felsők horrorba illő árain való szörnyülködés, a könymolyok pénzköltési rejtelmei, szelfizés és egyéb y-generációs problematikák, hogy csak néhányat említsek.
Szóval a Puha Boldog Puffancs újabb szerethető, s roppant humoros fityisz a hektikus hétköznapok problémáinak. Csak egy nagy baj van vele: Egy idő után óhatatlanul a végére érünk. S hogy e a hallatlan katasztrófát elviselhetővé tegye az ember, nem árt feliratkoznia Sarah vagy épp a magyar fordítás követésére. ;)



05.08. - Deszy könyvajánlója
05.09. - Always Love a Wild Book
05.10. - Zakkant olvas
05.11. - Dreamworld
05.12. - Bibliotheca Fummie
05.13. - Angelika blogja
05.14. - Olvasónapló
05.15. - Sorok között
05.16. - Insane Life
05.17. - Szembetűnő

Nyereményjáték:

A mostani játékunkban az egyes állomásokon látható képek alapján kell kitalálnotok, hogy a) ki a pulcsi eredeti tulajdonosa (lehet filmes vagy könyves szereplő) illetve b) ki a macska eredeti gazdája (lehet könyves, filmes, valós - több gazdi esetén mindegy, melyiket írjátok).
(Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszolnak! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway