Katie McGarry: Take Me On - Kísérj el

A múlton nem változtathat, de Haley jövőjén talán igen.
A kick-box bajnok Haley egy tragikus végű este után megesküdött, hogy többé be sem teszi a lábát a ringbe. Csakhogy a srác, akit képtelen kiverni a fejéből, éppen az ő becsülete védelmében fogad el kihívást egy vad mérkőzésre. Haley-nek muszáj edzenie West Younggal. A nehezen kezelhető West megtestesíti mindazt, amitől Haley mindig is óvakodott. A segítsége nélkül azonban a srác öt másodpercig sem maradna talpon a szorítóban.
West súlyos titkot őriz, elhallgatja Haley elől, kicsoda ő valójában. Azzal, hogy segít a lánynak – azaz megküzd érte –, esélyt kap a jóvátételre. Amire annál is inkább szüksége van, mert az ő hibájából hullik szét a családja.
Ki kell állnia – férfiként.
Haley és West megállapodnak, hogy a kapcsolatukat szigorúan a szorítóra korlátozzák. Vajon érzéseik rácáfolnak az elhatározásukra? Vajon érdemes harcolni a szerelemért?

Fantasztikus, ahogyan Katie McGarry ír! Minden könyve könnyedén visz magával, szereplőit olyan valóságosnak érzem, mintha csak az én legjobb barátaim lennének, a történetekben felvetett problémákat pedig roppant mód életszagúnak találom. S mondom mindezt annak ellenére, hogy sem az autók bütykölése, sem a ketrecharc nem épp olyasmi, amiről akár a leghalványabb tudással rendelkeznék. Viszont az írónő ügyesen eléri, hogy ezek mindössze érdekes hátteret adjanak, miközben a valódi figyelmet a karakterek követelik maguknak. Azzal, ahogyan fejlődik a személyiségük, ahogyan megküzdenek a nehéz helyzetekkel, s persze azzal, ahogyan megtalálják a szerelem melengető boldogságát. Csoda-e, hogy a Kísérj el a kihagyhatatlan olvasmányok listám előkelő helyén trónolt, értsd: kellett nekem, lehetőleg minél hamarabb?
„… az életben olykor épp csak valami kell, akármilyen kevés is.”
Gondolom, ilyen bevezető után senkit nem lepek meg azzal a kijelentéssel, hogy bizony iszonyat jó volt ismét ott lenni az Eastwicki Gimiben és összefutni a már ismerős szereplőkkel. Imádtam, hogy újra találkozhattam Abby-vel (irtózatosan szeretném olvasni ennek a csajnak a történetét!), s hogy láthattam, Rachel és Isaiah minden nehézség dacára milyen elválaszthatatlanok.
„Mindannyiunknak vannak gyötrelmes emlékeink.”
Ugyanakkor nem állíthatom, hogy ez a kötet lett a kedvencem a sorozatból, bármily’ kellemes kikapcsolódást is nyújtott. Az ok roppant egyszerű: az én ízlésemhez képest a sok bonyodalom és vívódás háttérbe szorította a romantikus szálat. Azt el kell ismernem, hogy West karakterének alakulása csodálatosan lett megírva. Nem vetkőzött ki önmagából, sokat megőrzött a vagány lazaságából, miközben benőtt a feje lágya, és megtanulta, hogy forrófejű hevességgel sokat árthat önmagának és a neki fontos személyeknek egyaránt. Megértette, hogy vannak dolgok, amiért felelősséget kell vállalnia, ámde nem szükséges mindent a saját vállára vennie. Tagadhatatlanul jobb testvér és jobb ember lett. Való igaz, hogy a történet vége felé volt egy kolosszális nagy mellényúlása az ’ő tudja, mi a legjobb Haley-nek’ lépésével, de szerencsére a hölgyemény időben kapcsolt, és szépen helyrehozta a dolgot. S ha már Haley szóba került, hadd mondjam el, szerintem milyen nagyszerű munkát végzett az írónő azzal, ahogyan az ő alakján keresztül bemutatta, milyen zavaros és rémisztő lehet egy fiatalnak, ha hirtelen elveszti azt, ami a biztonságot jelentette a számára, milyen megrázó lehet, amikor rá kell döbbennie, hogy a szülei nem mindenhatóak.
„Érted érdemes harcolni.”
Szóval igen, az árnyalt karakterábrázolásra és részletes személyiségfejlődésre most sem lehetett panaszom, tényleg csak a szinte a semmiből megszülető, kissé kidolgozatlan románc rész az, ami miatt azt mondom, nálam nem lett tökéletes telitalálat ez a regény. Mégis, tagadhatatlanul olyan ifjúsági sztori ez, ami olvasásra érdemes.

Kedvenc idézetek:
„A fájdalom és a megbánás lassanként, belülről pusztítja el az embert.”

Playlist:

Könyvinfók:


Katie McGarry

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Komáromy Rudolf
ISBN: 9789633998854
488 oldal, kartonált

Műfaj: ifjúsági
Sorozat: Feszülő húr 4.
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, váltott nézőpontú

Ki? Haley Williams (18) & West Young (18)
Hol? Eastwick (Kentucky)
Mikor? február - május
Érzékiség? visszafogott
Szerelmi háromszög? nincs
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
01.07. - Kristina blogja
01.08. - Könyvvilág
01.09. - Angelika blogja
01.10. - MFKata gondolatai
01.11. - CBooks
01.12. - Kelly & Lupi olvas
01.13. - Deszy könyvajánlója
01.14. - Dreamworld
01.15. - Sorok között

Nyereményjáték:

Mostani turnénk minden állomásán egy-egy magyar ökölvívó fotóját találjátok. Megfejtésként az ő neveiket várjuk a rafflecopter megfelelő soraiba.
(Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszolnak! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway