Jennifer Probst: Searching for Perfect - Keresd a tökéletest


Az egyre népszerűbb házasságközvetítő remekül működik Verilyben, és Kennedy Ash hihetetlenül eredményesen végzi munkáját. Álomrandikat szervez, keze között még a legfélénkebb ügyfelek is kivirulnak, és sosem retten vissza a nehézségektől még akkor sem, amikor jelentkezik nála Nate Ellison Raymond Dunkle, aki atomtudós és mérhetetlenül ellenszenves ember. Kennedy megfogadja, hogy átformálja ezt a szörnyeteget, és a férfiból lesz a legjobb parti Verilyben. Bár Kennedy magabiztosságot és szexuális vonzerőt sugároz, zavaros múltja miatt tele van bizonytalansággal. Amikor rájön, hogy benne és Nate-ben rengeteg a közös, és tökéletes párt alkothatnának, vajon képes-e hallgatni a szívére? Vagy félelmei miatt a partvonalra kényszerül, és onnan kell figyelnie, hogy Nate megtalálja a szerelmet valaki mással?

Kiadó: Libri
Fordító: Babits Péter
ISBN: 9789633104514
400 oldal, kartonált

Műfaj: jelenkori romantikus
Sorozat: Keresd... 2.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű, váltott nézőpontú

Ki? Kennedy Ashe & Nathan Ellison Raymond Dunkle
Mikor? tavasz
Hol? Verily (New York)
Érzékiség: tüzes
Lezárás: boldog
„A szerelemnek semmi köze a tökéletességhez. Épp ez a lényeg: felülemelkedni a tökéletlenségeken és a kudarcokon, harcolni azért, amit akarunk.”
Jennifer Prost ért hozzá, hogyan kell élvezetes módon kivitelezni az ellentétek vonzzák egymást történetet. A Keresd a… sorozat második kötetében ismét szellemes és szórakoztató, könnyed és érzelmes kikapcsolódásra visz minket. Háttér gyanánt újfent a szerzői képzelet szülte kisváros, Verily, szolgál, ahol a már korábban megismert szereplőket is viszontláthatjuk. Bár a sztori néhány eleme emlékeztet a sorozatindító rész alapfelállására, a modern kori és fordított Pygmalion vonal gondoskodik róla, hogy meglegyen az újdonság varázsa, s a realisztikus karakterek egyedisége képes elfeledtetni velünk, hogy valami hasonlót olvastunk nemrégiben.
„- Magának nem én kellek, Nate. Engem nem érdekel az örökkévalóság. Nem vágyom házasságra, biztonságra, kölykökre. Nekem csak ez kell… ez a pillanat.
– Tetszik ez a pillanat.
Őszinte mosoly játszott az ajkán. Hosszú-hosszú ideje nem kedvelt igazán egy férfit sem. Már el is felejtette, milyen jó érzés.
– Nem. Néha előfordul, hogy összemosódnak a határok, de többé nem történhet meg. Engedtünk az ösztöneinknek, de ennek vége. Találni fogok magának egy feleséget. Valakit, akivel örökké tart. Megtalálom a tökéletes párját.”
Kennedy Ashe a Társszerzők párkereső vállalat egyik alapító tagja. Sikeres, magabiztos, tökéletes küllemű nő, ám ez csak az ügyesen megkomponált látszat. A lelke mélyén még mindig ott lapul az a bizonytalan, tudásra és szeretetre egyaránt éhes, duci lány, aki egykor volt, akit annyian kigúnyoltak és megbántottak. Épp ezért könnyű volt szimpátiát éreznem vele. Kedveltem, és drukkoltam a boldogságáért. Ám ugyanakkor adódtak pillanatok, amikor szívesen kiütöttem volna a gyönyörűséges magassarkújából, hátha hamarabb észre tér. Különösen akkor voltam bosszús, amikor szenvedélyes szeretőből visszaváltott rideg üzletasszony módba, és tovább kereste a főhőshöz leginkább passzoló hölgyet, ezzel arra kárhoztatva engem, hogy lássam, amint a férfi másokkal randizik, miközben én őket kettejüket akartam együtt nagyon-nagyon. Szerencsére némi barátnői és családi beavatkozást követően hagyta a csudába a csak a ma számít, én nem keresek tartós kapcsolatot hozzáállást, és belátta, hogy a tökéletesnek hibái is lehetnek.
„– Ken?
– Hm?
– Meg akarom csókolni.
– Nem tartom jó ötletnek.
– Egyetértek. – Egészen közel hajolt, hogy ajkán érezze forró lélegzetét. – De nem érdekel.”
Az űrrepülő-mérnök Nathan Ellison Raymond Dunkle – Véletlen lenne, hogy nevének kezdőbetűiből a nerd adódik? - az elbűvölő stréberek mintapéldánya, aki szeretne végre megállapodni, és családot alapítani. Az esetlen, szemüveges kocka külső alatt szexis pasi lapul, olyan, aki kész valóra váltani a legtüzesebb vágyakat is. Imádni valóan elhivatott kutató jellem, aki romantikus regényeket olvas, bújja a női magazinokat, és lányos zenéket hallgat, annak érdekében, hogy jobban megérthesse, mit keres, mire vágyik a gyengébbik nem. Ám ahogyan ezek az információk keverednek a nőcsábász bátyjától kapott jótanácsokkal a végeredményt leginkább csak a társasági katasztrófa szavakkal lehetne leírni. Így aztán nagyon is elkél neki a szakszerű segítség, hogy hódíthasson. Igaz, miután egyre több időt töltenek együtt, a férfi már csak tanácsadója szívét szeretné elnyerni... hogy aztán óvhassa és gondoskodhasson róla.
„Ez nem rólam szól, bébi, csakis rólad. Kergethetlek a világ végéig, és odaígérhetem a csillagokat, ha folyton elszöksz előlem, sosem győzhetek. Nem csak a testedért szeretlek. Imádom a hihetetlen eszedet, a gyönyörű lelkedet, az elképesztő belső erődet. Imádom azt az életet, amit felépítettél magadnak a barátaiddal, imádom még a munkádat is. Imádom minden porcikádat, jó és rossz tulajdonságodat, és osztozni akarok veled mindenen… de ez csak akkor megy, ha te is engeded.”
Ők ketten, Kennedy és Nathan, látszólag jobban már nem is különbözhetnének egymástól – egyikük megjelenése makulátlan, míg másikuk ételfoltos ruhában és a balul sikerült önbarnítási kísérlet miatt kissé narancssárgás bőrszínben pompázik – mégis, gyermekkori tapasztalatik - az elhagyottság érzése, a csúfolódásoktól való szenvedés - nagyon hasonlóak. S meg kell mondanom, tökéletesen illenek egymáshoz. Már az első pillanattól megvan közöttük a szikra, néhol szinte csak úgy izzik a levegő körülöttük. Az érzéki jeleneteik szexisek és roppant erotikusak voltak. S ki gondolta volna, hogy egy kockának ilyen, jó értelemben vett mocskos fantáziája és szája lehet? O-la-la…
„Te tanítottál meg rá, hogy bátor legyek és nyitott az örömre. Tőled tudom, milyen egésznek lenni. Te néztél bele a lelkembe, te láttad az összetört cserepeket, és mégis szerettél. Te vagy a mindenem, de a leginkább mégis arra tanítottál meg, hogy így vagyok tökéletes. Neked. Melletted. Nem akarok többé biztonságot, nem akarom csak félig élni az életemet. Téged akarlak. Egyedül csak téged.”
Jelenkori románc rajongóknak erősen ajánlott a Keresd a tökéletest beszerzése. Aki nem olvasott még az írónőtől, de kedveli Bella Andre, Alice Clayton vagy Susan Mallery írásait, szerintem Jennifer Probst-ban sem csalódna. Én a magam részéről biztos olvasója vagyok a következő kötetnek is, hiszen nem más története következik végre-végre, mint az általam olyan nagyon kedvelt, agyon tetovált, pimasz Wolfe-é. Már alig várom!

Kedvenc mondat:
„… a sebek csupán az általunk megvívott és megnyert csaták trófeái.”

{ Zenék a könyvben }

255. oldal - Guns N' Roses: Paradise City ♪ ♫ ♩ ♬

Érdekesség, hogy a regény vége felé az egyik beszélgetés során az angol nyelvű kiadásban az I Apologize című Anita Baker dalt említik, míg a magyar nyelvű kiadás 379. oldalán a Nem tudok élni nélküled sort idézik, ami talán Mariah Carey: Without You című számára utalhat.


07.14. - Angelika blogja
07.15. - CBooks
07.16. - Szembetűnő
07.17. - Kristina blogja
07.18. - Deszy könyvajánlója
07.19. - Dreamworld
07.20. - Insane Life

Nyereményjáték:
A történetben Kennedy mindent elkövet annak érdekében, hogy formába rázza a kissé szétszórt, randizásra totálisan alkalmatlan Nate-et. Ez a folyamat viszont több lépésből áll. Mostani játékunk során megismerkedünk a legalapvetőbbekkel.
Nektek nincs más dolgotok, mint követni a turné hét állomását - amelyeken a “Hozd magad formába!” ütemterv egy-egy lépéséhez illő kérdésekkel találkozhattok -, valamint válaszolni mindegyik kérdésre, hogy esélyetek nyíljon megnyerni a Libri kiadó által felajánlott Keresd a tökéletest könyvek egyikét.
(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)
1. lépés: Ki a thai masszázs atyja?

a Rafflecopter giveaway