A. Meredith Walters: Find You in the Dark - Utánad a sötétbe


„Valami tényleg gyönyörű volt köztünk néhány boldog hónapon át. Valami őrülten szép. Vagy csak simán őrült.”

Maggie Young átlagos lány volt.
Átlagos barátokkal, átlagos szülőkkel, átlagos eredményekkel… átlagos élettel.
Aztán jött A Fiú.
Clayton Reed a múltja elől menekült, olyan démonokkal a nyomában, amelyek bármikor leteríthették volna. Soha nem hitte, hogy esélye lehet a boldogságra.
Aztán jött A Lány.
Maggie abban hitt, hogy a szerelmük mindent túlél. Clay abban, hogy csak a lány kell, és zavaros életének rendje helyreáll.
Hogy együtt lesznek, ketten a világ ellen.
De a sötétség mindig ott ólálkodik a közelben.
Néha az igaz szerelem legnagyobb gátját saját magadban kell keresned.

A New York Times-sikerlistás írónő, A. Meredith Walters érzelmes, szívszorító történetet mesél az első szerelem mindent felemésztő hatalmáról.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Somogyi Eszter
ISBN: 9789633991206
408 oldal, kartonált
„Minden olyan egyszerűnek tűnt az elején. egy pillantás, egy érintés, egy csók.”
A tizenhét éves Maggie napjai egyszerűek és kissé unalmasak addig a reggelig, míg szó szerint bele nem fut Claytonba. Azt követően megtesz mindent, hogy megismerje a szexis külsejű, de visszahúzódónak és morcos természetűnek tűnő srácot. Ahogy egyre több időt töltenek együtt, Clay fokozatosan felenged, és megmutatja vicces, figyelmes, gondoskodó oldalát, amivel teljesen meghódítja a lányt.
„Rám találtál a sötétben, megmentettél saját magamtól...”
Előbb félénk barátság, majd heves szerelem szövődik közöttük. Ám kapcsolatuk annak minden édesen boldog és romantikus pillanata ellenére sem tökéletes. Clayton hangulata kiszámíthatatlan és szélsőségek között hullámzik; egyik percben vidám és kedves, a másikban már dühös és elutasító. Mégis, képtelenek távol maradni egymástól. Teljesen szívükkel átadják magukat ennek a viharos szerelemnek. Meg sem gondolva, hová vezet majd ez az őrült lángolás...
„...senki nem érti a kapcsolatunkat és azt, hogy mennyit jelentünk egymásnak.”
Ahogy a tinédzser évek, és az első nagy szerelem, úgy ez a regény is felkavaró és zűrzavaros. Én legalább is teljesen összezavarodtam tőle, és roppant vegyes érzésekkel fejeztem be az olvasását.

A prológus ügyesen felcsigázta a kíváncsiságomat, a könyv pedig édes tinirománcként kezdődött. S mivel Clay titokzatossága mögött többet sejtettem, hajlottam rá, hogy megbocsássam Maggie szinte első látásra örök szerelemre lobbanását. Ám ahogyan haladt előre a történet, részemről úgy vált mind gyakoribbá az értetlenségtől felvont szemöldök és morcos homlokráncolás. 
A lázongó kamaszság ábrázolása szerintem roppant jól eltalált a regényben. Abban a korban tényleg aggályoskodásnak érzi az ember a szülői aggodalmaskodást, mint ahogyan örökké tartónak éli meg a szerelmet s csöppet sem érti, a világ miért nem látja olyan csodálatosnak a párját, mint ő. A témaválasztásért szintén megérdemel egy hatalmas piros pontot az írónő. Nagyon tetszett, ahogyan megmutatta, hogy a mániás depresszió és személyiségzavar mit művelhet valakivel, s micsoda kihívást jelent ez a körülötte élők számára is. 
Ugyanakkor néhol számomra egyszerűen túl sok volt már a hullámvasútból és a 'dolgok egyre csak rosszabbra fordultak' ismételgetéséből. Ráadásul az is bosszantott picit, hogy miközben a főszereplők szerettem volna koncentrálni, bőségesen kijutott Maggie két legjobb barátjának drámázásából. Arról már nem is beszélve, hogy akadt néhány 'mi a szösz?' momentum, például amikor kartörés tűnt el nyomtalanul néhány lappal későbbre - és nem, nem ugrottunk annyit az időben -, vagy épp a kezdetben élénkzöld szemű hősnő a tizedik fejezetben már szemei kékségét említette. Hmmm.
Viszont minden morgolódásom ellenére kénytelen vagyok beismerni, hogy akarom a folytatást, hiszen örök romantikus lelkem kívánja a boldog befejezést, amelyet itt bizony nem kapott meg. Meg kell hagyni, így is nevezhetnénk kereknek a történetet, de egyszerűen nem érhet így véget. Pláne nem az után a megható levél után...

{ Kedvenc idézetek }

„A spontaneitás fárasztó dolog.”
„Amikor rákérdeztem, miért kizárólag lepkéket rajzol, gyengéden szájon csókolt.
- Azért mert melletted szabadnak érzem magam - ennyit felelt.”
„...az okosság önmagában nem helyettesíti a józan észt...”
„Néha a szerelem önmagában nem képes minden jobbá tenni...”
„A legtökéletesebb emlékeket a legfájdalmasabb elfeledni.”

{ Könyv adatok }

Ki? Maggie May Young & Clayton Reed
Hol? Davidson (Virginia)
Mikor? szeptember 3. hetétől körülbelül fél év

Műfaj: new adult
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, egy (Maggie) nézőpontú
Érzékiség: visszafogott felnőtt tartalom
Lezárás: függővég

Sorozat:
1. Find You in the Dark – Utánad a sötétbe
Maggie & Clay történetének első fele Maggie mesélésében
1,5. Cloud Walking
novella, Rachel & Daniel története
2. Light in the Shadows
Maggie & Clay történetének második fele váltott nézőpontú mesélésben
2,5. Warmth in Ice
novella, Maggie & Clay első közös karácsonya

{ Zene, zene, zene... }

A mára már ismerőssé váló turnés poszt-ráadások helyett ezúttal rendhagyó extrával készültünk. Minden állomáson 3-3 olyan zeneszámot ajánlunk figyelmetekbe, amelyek szerintünk megragadják a regény egészének vagy egy-egy jelenetének hangulatát. Az utolsó bejegyzés közreadását követően pedig valamennyi dalt megtaláljátok majd egy playlistre gyűjtve a klub honlapján, hogy akár olvasás közben is hallgathassátok a válogatást.
1. Adam Lambert: Whataya Want from Me ♪ ♫ ♬
2. Plumb: Cut ♪ ♫ ♬
3. Red: Pieces ♪ ♫ ♬

10.14. - Angelika blogja
10.26. - Dreamworld
10.28. - CBooks
10.30. - Media Addict

Mert az első szerelem a legnagyobb...
Nem minden esetben persze, de lévén van bennük valami utánozhatatlanul megkapó, nagyon kedvelt téma a tűzen-vizen át kitartó első nagy szerelem. A regényekben… és a mozivásznon is. Mostani játékunkban ez utóbbiakat szeretnénk kicsit feleleveníteni. Ahhoz, hogy a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott három könyv egyikét megnyerhessétek, ki kell találnotok, hogy mely filmből származó jelenetet idéz fel a bejegyzésekben közreadott fénykép.
Tehát: kilenc turné állomás, kilenc filmcím, kilencszeres esély a nyereményre.
(Figyelem! A Rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be a megfejtést. A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol az értesítő emailre, automatikusan újra sorsolunk.)

a Rafflecopter giveaway