Jegyzetlap: Kresley Cole - The Professional


molygoodreads
Beleolvasó

Ő hozza a szabályokat...
A maffiás behajtó, Aleksei 'A szibériai' Sevastyan, főnőke iránti hűsége nem ismer határokat, mígnem találkozik annak rég elveszett lányával; egy formás, harcias, vöröskével, aki felforralja a vérét és elfoglalja a gondolatait, ahogyan még soha senki más. Bár a védelmével bízták meg, Aleksei bármit megtenne, hogy megszerezze a lányt - a saját bűnös céljaira.
A szabályok azért vannak, hogy megszegjék őket...
Az egyetemista Natalie Porter még szinte fel sem ocsúdott első találkozásuk után, amikor a titokzatos és lélegzetelállító Sevastyannal magával ragadja Oroszországba, az elképesztő gazdagság és a buja örömök világába. Minden egyes nappal, amit a férfi oltalma alatt tölt, mind jobban erősödik a csábítás.
Kész vagy játszani?
De nem minden az, aminek látszik. Hamarosan menekülni és bújkálni kényszerülnek, hogy Natalie megmenekülhessen apja ellenségei elől. A szerelmesek a pazar oroszországi palotából a fényűző Párizsba utazva, majd egy dekadens klubba látogatva váltják valóra saját és a másik legsötétebb és legtiltottabb fantáziáit.

Műfaj: Erotikus
Kiadó: Pocket Star
Megjelenés: 3 részletben, 2013. december - január között
ASIN: B00E2RX29I | B00E2RX27A | B00E2RX1E4
140 + 122 + 109 oldal, ebook

Értékelésem:

Múlt évben Kresley Cole is beállt a sorba, és erotikus regény írására adta a fejét. Bár sokkal inkább örülnék, ha Halhatatlanok sorozatának folytatásait írná gyorsabb iramban, azért evett a kíváncsiság, vajon mit alkotott, hiszen a többi regényét sem mondanám épp szűziesen visszafogottnak. Ám sajnos számomra a 44 + 2 fejezetnyi hosszúságú történet közel sem nyújtott tökéletes élvezetet. Inkább csak egy 'hmm, ez is megvolt'-ra futotta tőlem az olvasás befejezésekor, azaz igen csak vegyesek az érzéseim. Volt, amiben láttam fantáziát, de volt, ami szinte már irritált.
„Understand me, if I’m your first lover — I will be your last.”
Öt mellette:
Ígéretes, izgalmasnak tűnő alapsztori.
Gyönyörű, eleven és színes leírások.
A szex jelenetek izgatóan részletesek és pont pikánsan mocskosak.  - A szauna jelenet több szempontból is izzasztó. ;)
Natalie belső monológjai mosoly fakasztóak.
Az orosz nyelv szövegbe csempészése.
„Eto ne izbezhno dlya nas." You and I are inevitable..."”
Öt ellene:
A hősnő szűz, ám mindenre kész és meglehetősen kiéhezett.  - Jaj kérem... *szemforgatás*
A főhős időnként igazi baromként - amolyan péklapáttal pofán vágást érdemlően - viselkedik, ráadásul a hangulatváltozásaiba bele lehet szédülni.
Szinte érthetetlen, hogy testi vágyon túl mutató kapcsolat hogyan is alakult ki a főszereplők között.
A háttértörténet túlságosan elnagyolt és helyenként kissé hihetetlen.
E/1-es narrálás. - Miért, ó miért kell folyton az erotikus visszaemlékezés típusú történetmesélést erőltetni?

Egy biztos, senki ne várjon részletesen kifejtett és logikus történetet, érzésem szerint sokkal inkább egy BDSM fantázia ez. S talán épp ezért gondolom úgy, hogy ez a videó akár ehhez a könyvhöz is készülhetett volna: