Kiadókról (1) - Könyvmolyképző Kiadó

Mint azt tegnap írtam, a Könyvmolyképző Kiadó vezetője, Katona Ildikó a napokban blogírásba kezdett, megelőzve az én kíváncsiskodó gondolataimat. De, volt olyan kedves, hogy a neki írt emailemben feltett sok kérdés közül jó néhányat már meg is válaszolt, mint azt előző bejegyzésem kommentjében jelezte. Sok köszi neki érte! S mivel ígéri, hogy sok más nyalánkságot is meg fog osztani velünk, érdemes lesz a kedvencek közé elmenteni a Lelkem könyves titkai jópofa nevű oldalacskát.

A már megválaszolt kérdések:
  • Évente hány új kötettel vagytok jelen a piacon?
Folyamatosan növekvő címszámmal. Tavalyelőtt kb. 60, tavaly kb. 100 könyvet adtunk ki. 2010-ben 150 és 200 között lesz a megjelenő könyveink száma, úgyhogy lesz mit olvasnotok.:)
  • Megjelenéseitek körülbelül hány százalékának fő célcsoportja a felnőtt vagy majdnem felnőtt női olvasói tábor?
kb. 30%-a.2010-ben legalább 15-20 olyan könyvet fogunk megjelentetni, amelyeket kifejezetten a twilighterek számára ajánlunk, és amelyekben biztosak vagyunk, hogy el is fogják nyerni a tetszéseteket.
És kb. ennyi új könyvet ajánlunk majd a felnőtt női olvasóknak.
  • Mi az oka annak, hogy vannak a külföldi kiadással megegyező, illetve azoktól teljesen eltérő borítókkal boltokba kerülő regények?
- az egyik ok, ha úgy érezzünk, mi is csinálunk legalább olyan jó borítót, mint a külföldi
- de sajnos néha akkor sem tudjuk használni az eredetit, ha imádjuk azt a borítót. Ennek az oka mindig a nagyon magas jogdíj. Sajnos most is ebben a cipőben járunk. A szívem vérzik, de a Hush Hush című könyv borítójáról is nagy eséllyel le kell mondanunk. Képtelenül, megfizethetetlenül magas árat kérnek érte. :( Azért még küzdünk.
  • Melyik műfaj a legkelendőbb a kínálatotokból?
Jelenleg egyértelműen a misztikus románc.
  • Eddigi megjelenéseitek közül melyik a legnagyobb eladási siker?
A Twilight saga.
  • Volt-e olyan kiadványotok, amely az óvatos várakozásokat messze túlszárnyalta?
Igen, több is. A Twilight saga, az Evermore, az Evernight, a Shiver, a Csontváros, a Lódobogás sorozat, a Fairy Oak sorozat (8 éves kortól ajánljuk) és az Olvasni jó sorozatból a cicás-kutyás-lovacskás könyvek (6 éves kortól ajánljuk)
  • Volt-e olyan író, akinek a regényeinek megjelentetési jogát nagyon szerettétek volna, de sajnos nem sikerült megszerezni?
Igen, ilyen mindig van. Előfordul, hogy már későn kerül a látóterünkbe egy jog.
Szerencsére ez egyre ritkább. Az idei termésből látni fogjátok, hogy mennyire elöl járunk a legjobb címek megjelentetésében.
Köszönhető ez pl. Borostyán és Becky jó orrának is.:) Kösz, lányok a jó tippeket.:)
  • Részt fogtok-e venni idén az Ünnepi Könyvhéten?
Igen, természetesen. Várunk mindenkit szeretettel a Vörösmarty téren.
De még előtte áprilisban a Millenáris Parkban a Könyvfesztiválon is.
  • Tervezitek-e valamely külföldi sztárszerzőtök meghívását magyarországi dedikálásra?
Folyton forgatjuk a fejünkben. Sajnos egyelőre még nem sikerült összehozni. Steph-re ne számítsatok, már Amerikában is egyre jobban visszafogja az utazgatást. Komolyan óvja a családját, a magánszféráját.
  • Az olvasók hogy érhetnek el Titeket a legkönnyebben, ha el szeretnék mondani véleményüket?
E-mailben vagy itt a blogon.:)
Illetve a kiállításokon személyesen.