Gena Showalter - The Darkest Kiss - Éjsötét csók


Fülszöveg: Az Alvilág Urai bukott harcosok, akikre Pandóra szelencéje hozott romlást évezredekkel ezelőtt. Bűnükért a földre száműzték őket, míg testüket halálos démonok szállták meg. A harcosok vezérét egy csábító kisisten, Anja akarja megszerezni magának, ezért láthatatlanul követi a halál démonától megszállt férfit. Anja a Mindenek Kulcsának őre, akit a főisten parancsára Luciennek kell meggyilkolnia... de vajon a szenvedély legyőzheti-e a kötelességet?
Az Alvilág Urai megtudják, hogy egy ősi templomban őrzik Pandóra szelencéjét. Eszeveszett hajsza kezdődik, hiszen ha a Vadászok bukkannak előbb a szelence nyomára, annak segítségével elpusztíthatják Lucient és társait...
Most tettem le a sorozat 2. regényének magyar kiadását, és azt sem tudom, hol is kezdjem, mert ez sokkal jobb volt, mint amire emlékeztem. Nem vagyok ugyan szakértő - csöppet sem - de a fordítónak - Marczali Ferencnek - egy nagy köszönet, mert vette Showalter humorát, és mai vicces, szlenges stílusban tálalta, amit kellett. Kimondottan élveztem, hogy saját nyelvünk lusta kényelmében is ennyire megmosolyogtat és elvarázsol a történet.
A történet, ami a két főszereplő személyétől lesz ismét csak annyira jó. Oké, persze a körítés,- az, hogy a Lordok nyomoznak Pandora szelencéjének megszerzéséhez szükséges ereklyék után -, voltaképp izgalmas átívelő szál, de szerintem Gena regényeinek az igazi erőssége a szerethető, néhol kimondottan beteges humorral megáldott karakterek. Anya (Anja) valami fergetegesen elegyíti a rosszcsont feleselős zakkant tinit és a végzet asszonyát. Lucien egyszerűen olyan édes a védelmező ösztönével és a felelősség tudatával, hogy meg kell zabálni. Szuper párosítás: a vidorka és a megfontolt.
Kronosz, a főgonosz, jelenleg főisteni státuszban tetszelgő titán egyre unszimpibb. Nem elég, hogy ráuszította már az előző részben Danikára és családjára az Aeronban tanyázó Harag démont, most főhősnőnket szeretné kitenni a képből. Ha Anja stílusában megjegyezhetném, a pasi tuti túlkompenzál valamit, ha ennyire görcsösen akarja biztosítani sértetlen uralmát. Tehát, ezúttal a Halál démonának őrzőjét, Lucient, küldi a Mindenség Kulcsának őrzője, a Fejetlenség istennője, Anja után.
Persze ez csak olaj az eddig pislákoló vonzalomra az eper és rózsa illatba burkolózott párnál, akik vadító erotikus smacipartit rendeznek néhol egy-egy majd megöllek jelenet után. Az írónő egyébként nem egy pirulós szűzike a szerelmi jelenetek lapra álmodásánál.
A regény erotikus, mulatságos, izgalmas. Van benne átok, varázs erejű ereklye, önfeláldozás, minden ami paranormális romantika rajongók szem szájának ingere. Egy nagy gond van a könyvvel. Újabb és újabb kíváncsiságot birizgáló, a következő köteteket alapozó események történnek, s némelyik kapcsán igen sokat kell még várni a happy endre. Szóval, olvasom is tovább a sorozatot. ;)
"- Beszéljünk a fontos dolgokról - mondta. - Mikor próbálsz meg újra megölni?
- Nem tudom.
- Nem lesz ideges ez a Kroni gyerek, ha nagyon megváratod?
- Nem adott meg határidőt.
- Akkor mit szólnál hozzá, ha mondjuk száz év múlva térnénk vissza ehhez a kérdéshez?
Lucien felhorkant...
- Látom nem tetszik az ötlet. Nagyon be vagy táblázva?
- Valami olyasmi - mormolta a harcos.
- És mit szólnál a holnaphoz? Akkor ráérsz?
- A következő néhány hétre betelt a naptáram.
- És semmiképpen nem tudnál beiktatni egy kis életre-halálra szóló küzdelmet?
- Sajnálom.
- Kezdem azt hinni, hogy nem veszed elég komolyan ezt a gyilkolósdit.
- Ó, ne aggódj. Véresen komolyan veszem.
- Értem - sóhajtott fel gyászos hangon Anja. - És mi a helyzet egy kis romantikával? Az beleférne?"

2010/27.
2nd challenge/4.