2010. március 15., hétfő

Gena Showalter - The Darkest Pleasure - Éjsötét bosszú

Fülszöveg: Aeront, a Harag őrzőjét arra kárhoztatták az istenek, hogy ne legyen nyugodalma addig, amíg Danika és a lány családja életben van. Reyes, annak ellenére, hogy csupán néhányszor találkozott Danikával, beleszeret, és hogy megmentse a lányt, a vérszomjas, dühöngő harcost leláncolja egy föld alatti üregben. Ám így sem tudja kivédeni a bajt. A lányt egy éjjel elrabolják a Vadászok – vagyis azok az emberek, akik életüket tették fel arra, hogy a harcosokat eltöröljék a föld színéről. A Vadászok vezetője elhiteti Danikával, hogy a harcosok kiirtották a családját, és ez bosszút kíván. A lánynak döntenie kell, kinek az oldalára áll, és ez a döntés akár az életébe is kerülhet…
Az utóbbi napokban hat felé szaladtam gondolatban, mindig eszembe jutott valami, amit meg akartam csinálni, nézni, írni, hallgatni... egyszóval erősen hoztam az időzavar koronázatlan királynője figurát. Így, az olvasás kissé a háttérbe szorult, naponta csak pár tíz oldalra futotta az időmből.

Ezt a regény elején nem is bántam annyira, mert az események elég lassan folydogáltak. Persze időt és teret kellett szánni Danika menekülésének és a Lordok ellenfeleinek, a vadászoknak a bemutatására is, de valljuk be, nem ez az a fő szál, amit olvasni vágyunk. S hogy az írónő kegyetlenségét bizonyítsa mindezekhez néha közbeékel pár Paris pillanatot ( Nem tudom, ki lenne képes a szerelem ellenében a barátságot választani. rajta kívül.), mialatt engem esz a fene szegény sorsa miatt, s hol van még annak a megoldása. Gena Showlater szívtelen tud lenni, de komolyan! Persze az olyan momentumok, amikor a boldog Ashlyn gyermekvárásáról esik szó, melengeti a szívem, mert olyan édesek a nagy védelmező mackóval, Maddoxal. Humorforrást pedig már nem csak Anja, hanem frissen a házba beköltözött 'barátja', William is szolgáltat. Ki érti miért, Lucien nem rajong az egykor Herát is elcsábító hallhatatlan fiúkáért. No de vissza a főszereplőkhöz.
Amikor a görög isteneket az ezidáig bebörtönzött Titánok váltották fel, az addig szinte feledésbe merült Alvilág Urainak élete ismét túl mozgalmassá vált. Szinte első intézkedéseként a Titánok vezetője, Kronosz, elrendelte, hogy Aeron, Harag őrzője pusztítsa el a Ford család teljes vérvonalát. Ám amikor a Lordok fogságba ejtik a nőket, még nem is sejtik, hogy mindenképpen vissza kell tartani a vérszomj tombolását, saját érdekükben.
Reyes, Fájdalom hordozója megtanulta, hogy a benne élő démon szenvedés igényét saját magában tett károk árán vezesse le. A hosszú évszázadok alatt lemondott arról, hogy valaha is nyugalomra leljen. Ám amikor a fogjul ejtett nők legfiatalabbika, Danika közelében van, vágyai és álmai újra kísérteni kezdik.
A sorozat második regényében a nők elmenekültek. Azóta szétszéledve, bújkálva próbálták elkerülni, hogy a démonok ismét elfogják őket. Danika megtett mindent azért, hogy ne legyen újra tehetetlen áldozat. Harcművészetet tanult, folyamatosan edzett... Ám amikor Aeron a nyomára bukkant mindez semmit sem ért a halhatatlan ellen. De szerencsére Reyes időben érkezett a megmentésére. A dulakodást kihasználva Danika ismét elmenekült, hogy aztán a Vadászok karmaiban kössön ki, akik igyekeztek rávenni, hogy trójai falóként információkat szerezzen nekik a Lordokról. Na majd még az kéne...
Miután Reyes és társai "kimentik" Danikát, ismét Buda lesz a fő színhely, igaz, a csapat nagy része fáradhatatlanul kutatja Rómában a második erekjét... holott ott van az orruk előtt.
Természetesen Reyes és Danika eljárják az "utálom, hogy szeretlek, de mindenkit lekapok a tíz körméről, ha csak ferdén mer rád nézni táncukat". Míg a férfi attól tart, hogy a benne élő démon a szerettett, oltalmazni vágyott nőt is erőszakra éhessé teszi, addig a nő a családja iránti rettegés miatt nem képes átadni magát teljesen a szenvedélynek. Ám amikor felcsillan a remény, hogy Danika családja mégis csak sértetlen, és együtt indulnak a keresésükre az érzelmek maguk alá temetik főhőseinket.
A happy end előtt persze sok más dolog új megvilágításba kerül. Mint pl:
Kronoszról újra csak kiderül, hogy önző egy alak tud lenni. A mindent látó szem vajon miért kell olyan nagyon neki? Persze, hogy azért, hogy ha ellene szövetkezne valaki, időben tudomást szerezzen róla. Ha pedig nem képes uralma alatt tartani, akkor inkább pusztuljon... hacsak ki nem derül, hogy kis segítséggel képes megvédeni magát ez a felbecsülhetetlen érték.
A vadászok olyan elvakultan igyekeznek a démonoktól megszabadítani a világot, hogy arról elfelejtkeznek, hogy mindenkinek előbb saját háza táján kellene sepregetni. Mire gondolok? Kiderül végre az ellenség vezetőjének személye... ami engem rendesen meglepett.

Google Preview
2010/28.

8 megjegyzés:

 1. Hmmm... Nem nagyon merültél ám bele a részletekbe ;-)
  Gondolok itt arra, hogy miért is olyan fontos Danika és családja... Mert valami oka biztos van, hogy "ez a Kroni gyerek" a halálukat kívánja.
  Ja, meg arra is kíváncsi vagyok, hogy ki is az a rejtélyes "vadászok főnöke".

  VálaszTörlés
 2. Gondoltam, kissé rossz néven vették volna, ha minden csattanót lelövök előre. De magánban, ha nem zavar a spoiler (mintha nem tudnám...) majd beszámolok. ;)

  VálaszTörlés
 3. Mikor jelenik meg a könyv magyarul?

  VálaszTörlés
 4. Ezt az Ulpius tudná megmondani. =)
  Az oldalukon egyenlőre Gena Showalter egy másik sorozatának, az Atlantisnak az első kötetét ígérik biztosan idénre. De reménykedjünk, hogy az év második felére belefér mé g ez a folytatás is.

  VálaszTörlés
 5. És esetleg angolul kapható itthon is?
  Mert sajnos nagyon rákantattam,, vizsga időszak ide vagy oda:D

  Enikő

  VálaszTörlés
 6. Angolul szerintem megrendelhető, de az Ulpius Kiadó honlapján már júniusra ígérik magyarul. :)

  VálaszTörlés
 7. Huh, most fejeztem be ezt a könyvet, és már alig várom a következőt, de...
  Ha a felénél írtam volna véleményt, akkor csak annyit írtam volna, hogy nagyon lassan indult, sok és hosszadalmasnak ható ismétléssel. Ráadásul rám kizökkentően hatott, amikor egy kiélezett szituációból egy teljesen másik álmosba váltott át az irónő többször is. Ez olyan mint, mikor a szappanoperákban a főhősnő kezében egy pisztollyal belép egy ajtón, ahol egy betörő várja, majd megjelenik a képernyőn, hogy folyt. köv. jövő héten. Ráadásul az első felében a női főhőstől sokszor csak forgattam a szemem. De végül is örülök, hogy végig olvastam, mert összességében szerettem ezt a könyvet is, és a szereplőit. Na jó kivéve Kronit, valaki csapja már le :) Szóval, hol van már a következő rész? :) (nyusziii)

  VálaszTörlés
 8. szuper a könyv egyszerűen imádtam az első 2 résszel együtt, ha lesz időm azonnal neki kezdek a 4.kötetnek, mindenkinek csak ajánlani tudom
  Kondorosi Mariann

  VálaszTörlés

Mondd el Te is a véleményed!

 
back to top