Azt csiripelik a madarak (7)

Annyi felől szállnak az információk, hogy csak kapkodom a fejem. Megpróbálok egy csokorra valót összeszedni:
- A Kelly Kiadó után már az Ulpiust is megtalálhatjuk a Facebookon. Meglátjuk mennyire frissítik majd a fiókjukat.

- A Könyvmolyképző Kiadó honlapjára felkerült az első 3 Vámpírnaplók regény borítója.


- Maggie Stiefvater Bolognaiban volt ugyebár a Gyermekkönyvkiállításon. Az ő facebook lapjára felkerült egy olasz üzletben készült kép róla és a könyvéről. Katt a képért! Jó szokás szerint én a kínálatot böngésztem a mögötte lévő polcon. =)
- Még maradjuk kicsit a facebookon! Susan Wiggs miközben örül két könyvének a RITA díj döntősei közé kerülésének, megosztott két személyes képet is a rajongókkal. Az írónő az év könyvárusítójánál és ki tudja milyen apropóból édesanyja kutyusai társaságában.

- 2010.június 5-én majd két év után először, ismét a boltokba kerül egy új Stephenie Meyer írás. A 'The Short Second Life of Bree Tanner' egy újszülött vámpírról szól, aki eredetileg a Twilight Saga Eclipse kötetében szerepelt. Ezúttal egy 192 oldalas novella keménykötéses kiadásáról van szó, eszméletlen 13 dollárt is meghaladó áron. Igaz, egy ebből az amerikai vöröskereszt támogatására megy majd. Viszont, aki online el szeretné olvasni, az megteheti majd június 7 és július 5 között a www.breetanner.com oldalon.

- Sherrilyn Kenyon talpra állva a két napig tartó migrénjéből ismét juttatott egy kis morzsát a Nick könyvére váró rajongóknak. Twitterjén belinkelte a Nicknek választott szimbólumot. Ó, és ma megjelent a Bad Moon Rising papír kötésű verzója.

- Laurell K. Hamilton még mindig Párizsban van. (Engem meg esz a fene a belinkelt képei láttán.) De sikeresen átvészelte a teliholdat mindenféle vámpír és vérfarkas támadás nélkül.

- Lara Adrian hírlevelében ejtett pár szót Brock történetéről, a Taken By Midnight-ról (Midnight Breed / Éjfél szülöttei 8.). Megerősítette, hogy a hősnő Jenna Tucker-Darrow lesz (Alex barátnője az előző kötetből) és hogy sajnos csúszik a megjelenés az újra kiadások miatt, az új dátum: szeptember 28-a. Valamint az email végén beszámolt arról, hogy már készül a 9. regény, ami Hunter-ről fog szólni, és valamikor 2011 elején Deeper Than Midnight címmel fog kiadásra kerülni. Illetve, hogy a 10. könyv talán végre Sterling Chase (Havard) története lesz.

- Ma megjelent Amanda Quick legutóbbi Arcane Society regénye, a The Perfect Poison papírkötésben. akik hozzám hasonlóan még nem olvasták a Jones & Jones alapítását is elmesélő Calebről szóló történetet, azok kaptak egy kis ítelítőt a hírlevélben. Íme:
"Can we interest you in a glass of port?" Gabe asked. "I'd suggest you join us for some billiards but I know how you feel about games of chance these days."
Caleb turned and saw his cousin lounging in the doorway of the billiards room. Behind Gabe stood Thaddeus, a billiard cue in one hand, Both men had removed their evening coats, loosened their ties and rolled up their shirtsleeves.
"A glass of port sounds like an excellent idea." Caleb walked back toward them. "And so does a game of billiards. I assume the wager is an interesting one?"
Thaddeus and Gabe exchanged unreadable looks.
"You haven't played billiards with us in months," Gabe said.
"I've been busy. There hasn't been any time for billiards." Caleb peeled off his coat and slung it over the back of a chair. "What is the amount of the wager?"
Again, Gabe and Thaddeus looked at each other.
"You never place wagers," Gabe said. "Something about the inherent unpredictability of random chance, I believe."
"Billiards is not a game of random chance." Caleb went to the rack on the wall and selected a cue. "I have no objection to the occasional wager when I can estimate the probabilities involved."
"Very well." Thaddeus looked at Caleb across the width of the table. "Say a hundred pounds? It's just a friendly game among us cousins, after all."
"Make it a thousand," Caleb said. "It will be an even friendlier game that way."
Thaddeus grinned. "You're that sure of winning?"
"Tonight I cannot lose," Caleb said.
Some time later. Caleb replaced the cue in the rack. "Thank you, cousins. That was an invigorating interlude."
Gabe propped himself against the table. "You haven't played billiards in months yet you managed to take a thousand pounds off each of us tonight. What made you so sure you would win?"
Caleb collected his coat from the back of the chair and shrugged into it. "I was feeling lucky."
"One thing before you leave, cousin," Gabe said.
Caleb paused in the doorway and looked over his shoulder.
"What?"
"You may want to brush the dried leaves off the back of your coat before you return to the ballroom," Thaddeus said, straight-faced.
"Are those crushed flowers in your hair?" Gabe added. "I'm almost certain they are not in fashion for gentlemen this season."
Ja, és a könyvhöz készült egy kis trailer is: