Jeaniene Frost - One Foot In The Grave - Karó és sírhant


Fülszöveg: Cat új életet kezdett. Négy éve búcsút intett a vámpírvadászatnak, és ezzel együtt a szerelem is kopogtatott nála. Egy barátnőjének esküvőjén azonban váratlanul Bones lép oda hozzá, éppen időben. Valaki Cat vesztét akarja, és a szövetségesek újra kénytelen összefogni, hogy az áruló nyomára bukkanjanak...
A magyarul már megjelent első kötet után rögtön nyúltam a polcra a folytatásért, mert ki látott már olyat, hogy főszereplőink különválnak a boldog lezárás helyett??? Felháborítóan hallatlan!
Amennyire tetszett az első regény, legalább annyira bejött ez is. Humoros, akció dús, és továbbra sem túl lányosan romantikus. Ez utóbbi per pillanat nálam igen jó pont, mert kellemesen üdítő változatosságot hoz a paranormális románc palettájára. Nyugodtan mondhatjuk olyan, mint a romantikus krimik sorában Robb Halálos szériája. Valamiért szeretni kell. Talán azért, mert minden rész után egyre jobban a szívünkhöz nőnek a főszereplők, vagy mert mindig van egy újabb adrenalin löketet szállító ügy... ki tudja.
Tehát, az első könyv végén Catünk különleges ügynöknek áll Bonesnak csupán egy szakító levelet hagyva hátra. Miután kimorogtam magam ezen a fordulaton, gyorsan elolvastam a következő rész hátlapját, hogy oké, Bones visszatér. Nekikezdtem az olvasásnak... 4 és fél éve eltelt, Cat az ügyosztály élén saját csapattal, bevetés, harc... Bones még mindig sehol... Én pedig egyre türelmetlenebb lettem, rám köszöntött a Meyer - New Moon féle effektus, magyarán lapozzunk előre, hol tér vissza Mr. Szexy, számoljuk ki hány oldal is még addig, és próbáljuk ezek alatt is élvezni a történetet.
Majd végre, Denise, Cat időközben beszerzett barátnéja, gyors menyegzőre szánja el magát, s ott a vőlegény oldalán feltűnik az ezúttal középbarna hajjal pompázó vámpírunk. Nagyszerű! Némi érzelem tagadás a hősnő részéről, majd harapgálós bizonygatás a hős részéről, és végre eljutnak oda, hogy együtt kellene dolgozni ezen a kapcsolaton. A végtelenségig udvarias Bones amint közli Cat teljesen kiborult, mocskolódó édesanyjával, hogy ő bizony marad ahol van, nevezetesen a lánya mellett... jópofa.
Miközben a szerelem szépen alakul, hevült erotikát is magába foglalva (Emlékszünk ama bizonyos interjúban említett 32. fejezetre?), a regény számos egyéb jót is tartogat. Pl a vámpírtársadalom szabályainak egyre alaposabb bemutatását, egy ghoullá változtatás mikéntjének leírását, egy kommandós csapat néhol hímsoviniszta, de szerethető pasijait, Bones önállósodását teremtőjétől, Cat apjának és rokonának történetbe szövését no meg az aduászt, vámpír kézfogót a végére.

Megjegyzés:
Érdemes Denise-re és a nyúlfarknyira ismét feltűnő Spadéra odafigyelni, mert a spin off sorozat első regénye, a First Drop Of Crimson, kettejükről fog szólni.


2010/33.
2nd challenge/5.