Gena Showalter - The Darkest Fire


Az Alvilág Urai sorozat előzménye ez a rövid - számomra túl rövid - novella, amely Geryon és Kadence történetét meséli el, no meg a démonok kiszabadulását.

Kadance a Boldogság istennőjének leánya, a sors iróniájából a Zsarnokság istennője. Ő hivatott a poklot körbezáró fal épségét vigyázni. A lelkiismeretes felügyeletet mi sem biztosítja jobban, mint hogy a pokol és a földim lét közti gát sérülését Kandance elviselhetetlen fájdalomként éli meg.
Geryon, az Elátkozottak Őrzője. Halandóként, hogy feleségét megmentse a halálos betegségtől, eladta a lelkét Lucifernek. Ám amikor az alku következtében félszörnnyé változott, a felesége undorodva elhagyta. Azóta méreg karmaival őrzi a pokol kapuját.
Bár főszereplőink régóta látják egymást, sőt titkon vágyakoznak a másikra, csak akkor kerülnek igazi kapcsolatba, amikor a pokolba zárt démonok hevesen támadva a védfalat, megrepesztik azt. Ekkor Kandance alkut köt az ördöggel, hogy visszaszerezve Geryon lelkét, megkérhesse, hogy szálljon vele alá a pokolba megtalálni a rebellis démonokat. Sajnos az akció nem jár sikerrel. Sőt! Habár a szerelmesek testeik nélkül örökre egyesülhetnek, a démonok kijutnak.
Az istenek ugyan küldtek egy sereget, de nem tudták elfogni a gonoszakat, illetve tudták, ha vissza is küldik őket a pokolba, csak újabb lázadás fog következni. Így a fal felügyelőjének erejét csontjainak velejével egy szelencébe zárták, hogy az ejtse csapdába, majd tartsa fogva a démonok szellemét. S a szelencét Pandorára bízták...

Google Preview
2010/25.