Sarina Bowen: Bittersweet - Keserédes

Griffin Shipley cseppet sem számított arra, hogy egy vermonti földút szélén, egy árokban fog összefutni egykori egy (vagy a pontosság kedvéért két-)éjszakás kalandjával. Öt évvel ezelőtt azonban mintha egy másik élete lett volna...
Griff huszonhét évesen, nem igazán önszántából került a családi farm élére. Még hatalmas válla is nehezen bírja a terhet: neki kell támogatnia anyját, három testvérét és hangyás nagyapját is. Nincs ideje a lányszövetség egykori tagjára, aki fél áron akarja felvásárolni a termésüket.
Vermont sosem szerepelt Audrey Kidder utazási tervei között. Ahogy Griff Shipley sem. De muszáj kapnia egy második esélyt az őt foglalkoztató étteremlánctól. Na, jó, egy ötödik esélyt. És egyetlen beképzelt, szexi, szakállas farmer sem állhat az útjába.
Ellenfelei egymásnak. Egészen más dolgokat várnak az élettől. Nagy kár, hogy a kettejük közt levő érzéki feszültség olyan pikáns, mint Audrey szupertitkos barbecue szósz receptje, sőt...

*üdvrivalgás* Végre itt az első Sarina Bowen kötet magyarul! Persze, tisztában vagyok vele, hogy az Elle Kennedy-vel közösen írt Ez a srác már kapható egy ideje idehaza, de önálló alkotásai közül ez a regény az első, amely a boltok polcaira kerül. És én bizony elképesztően örülök ennek a hírnek. Egyrészt imádom az írónő kellemesen lágy, gördülékeny történetmesélési stílusát, másrészt mivel mintha egyre kevesebb lenne a klasszikus jelenkori románc a kínálatban, külön öröm egy jól megírt, csendesen szórakoztató darabot kézbe venni. Márpedig a Keserédessel induló, hamarosan hét részessé bővülő, Vermontban játszódó sorozat minden, önállóan fogyasztható darabjában felnőtt helyzetekkel, felnőtt problémákkal küzdő, húszon túli szereplők találnak párra, azaz lehet tobzódni, már persze ha a Könyvmolyképző Kiadónál érkeznek majd azok is a későbbiekben. A sorrend egyébként így néz ki:

1. BittersweetKeserédes
♥ Griffin Shipley & Audrey Kidder
♥ Jude Nickel & Sophie Haines
♥ Zachariah Holtz & Lark Wainwright
4. Bountiful (ez a kötet egyben átkötés az írónő Brooklyn Bruisers sorozatához)
♥ Dave Beringer & Zara Rossi
♥ Alec Rossi & May Shipley
♥ Benito Rossi & Skye Copeland
7. Heartland
♥ Dylan Shipley története, amely 2020. január 28-án fog megjelenni

Aki szívesen megkukkantaná, melyik darab milyen történetet rejteget, a linkekre kattintva elolvashatja, én mit gondoltam róluk. Röviden? Mindahányat szerettem, mindet más-más okok miatt, így kedvencet választanom roppant bajos lenne. Ugyanakkor mivel a Keserédes lapjain ismerhettem meg a zajos, de imádni való Shipley klánt valamint a Tuxbury környéki farmerek és vállalkozók sokaságát, azaz minden itt vette kezdetét, nem meglepő módon efelé a rész felé húz picit a szívem.
„Az életben minden jó dolgot el lehet magyarázni az almaborral.”
Node, ejtsünk pár szót magáról a nyitó kötetről! A sztori váltott nézőpontban elmesélt, második esélyt kapott románc, ahol a huszonhét esztendős főhős egy morcos, ám annál dögösebb almaborkészítő farmer, a városból jött hősnő pedig egy kicsit bolondos, csípős nyelvű séf gyakornok. Kettejüknek van már némi közös múltja a főiskolás időkből, viszont ténylegesen megismerni egymást csak most nyílik alkalmuk. Ők pedig élnek a lehetőséggel, hiszen az egykor fellobbant őrült vonzalom máig megvan közöttük. Csakhogy az élet, a családi gazdaság és a pályakezdés problémái nem vesznek ki szabadnapot azért, hogy a szerelmesek nyugodtan kiélvezhessék egymás társaságát. Szerencsére azért nem egetrengető drámák nehezítik a helyzetet, épp csak annyit kapunk ebből az egészből, hogy életszagúvá váljon a kellemes ütemben építkező történet.
Számomra élvezet volt olvasni még így, újrázva is. Őszintén sajnálom azonban, hogy a magyar szöveg elmaradt a tökéletestől. Ismét azt kellett éreznem, hogy a fordítónak nem sikerült maradéktalanul visszaadnia az eredeti mű hangulatát. Ennek legékesebb példája az első olvasatra számomra igen emlékezetessé vált, kerti zuhanyzós szeretkezés jelenete. Angolul vérpezsdítőnek, vadítóan erotikusnak hatott, magyarul viszont kapott némi vulgáris felhangot. Persze a sztori ettől még szerethető és szórakoztató. A főszereplők életútja pedig, mint fő tanulság, egyértelműen nagyszerű. Mert tényleg jó, ha vannak tervei az embernek, méghozzá olyanok, amelyeket saját magának álmod meg, de nem árt tisztában lenni vele, hogy akkor sem dől össze a világ, ha a körülmények miatt alakítani szükséges ezeken, hiszen a lényeg, hogy önmagunkhoz legyünk hűek.

True North bónusz tartalmak (kiegészítő fejezetek, receptek, szerelmes levelek stb) igényelhetőek Sarina Bowen hírlevelére való feliratkozással.

Könyvinfók:


Sarina Bowen

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Rácz Kata
ISBN: 9789634577102
360 oldal

Műfaj: jelenkori románc
Sorozat: True North 1.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, váltott nézőpontú

Ki? Griffin Shipley & Audrey Kidder
Hol? Tuxbury (Vermont)
Mikor? július - november
Érzékiség? tüzes
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
11.28. - Betonka szerint a világ
11.30. - Angelika blogja
12.02. - Hagyjatok, olvasok! (e)
12.04. - Sorok között
12.06. - Hagyjatok, olvasok
12.08. - Könyvvilág

Nyereményjáték:

A turné minden állomásán egy-egy ismert ital összetevőit találjátok, a ti feladatotok pedig az, hogy a rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok mi készül a felsorolt alapanyagokból.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
kék agávé töve erjesztéssel, lepárlással
a Rafflecopter giveaway