Helena Hunting: I Flipping Love You - Piszkosul ​akarlak

Rian Sutter és a nővére az ingatlanszakmában dolgozik. Megveszik a házakat, majd felújítják, hogy aztán eladják a gazdag hírességeknek. A két nőnek most végre elegendő tőkéje van, hogy megvegyék a saját tengerparti házukat. De amikor Rian önkéntelenül felkelti egy szexi idegen figyelmét, aki minden házat elhappol előle, drámaian megváltozik a helyzet...
Pierce Whitfield mindenapjait általában nem a fúrás, konyhabútor-szerelés, glettelés vagy a gyönyörű nők álmainak széttörése jellemzi. Ő csak egy pórul járt ügyvéd, aki egy kis időre távol akart kerülni a várostól, és megegyezett az öccsével, hogy segít felújítani néhány házat Hamptonsban. Már az első találkozástól kezdve tagadhatatlanul vonzódik Rianhez. De amikor ugyanazt az első osztályú ingatlant akarják megszerezni, akkor a kezdeti szikrákból egyszerre tűzijáték lesz.
Vajon képesek lesznek a szenvedélytől fűtött vetélytársak lángra lobbantani bimbózó románcukat anélkül, hogy minden porig égne?

Habár csupán most, a Maxim Kiadó gondozásában megjelenő, Piszkosul akarlak című könyvével mutatkozik be a hazai olvasóknak, Helena Hunting, neve számomra már ismerősen cseng. Igaz, nem az ezt a darabot is magába foglaló Shacking Up sorozatához volt korábban szerencsém, hanem a hokis főhősökről szóló Pucked széria köteteit olvastam roppant rebellis módon, totál össze-vissza sorrendben.
Hogy ennek ugyan mégis mi a jelentősége? Mindössze annyi, hogy így első kézből állíthatom nagy bizonyossággal, hogy Helena olyan szerző, aki hangsúlyt fektet annak kommunikálására, mely történetei fogyaszthatóak önállóan, s melyeket ajánlott szigorúan valamely másik ismeretének birtokában kézbe venni. Tehát, bár sokan rémüldöznek, amikor kiderül, hogy az eredetiben I Flipping Love You címet viselő regény egy sorozat harmadik kötete, aggodalomra semmi ok, a sztori kerek egész és szó sincs arról, hogy hemzsegnének benne a korábbi részekre tett utalások. Ettől függetlenül azért jómagam is reménykedek, hogy előbb-utóbb a további négy könyv is napvilágot lát magyar fordításban.
„Ha megmondod annak, akié a szíved, hogy szereted, akkor az erőt ad neki – olyan erőt, amivel teljessé tehet, vagy összedöntheti a világodat.”
Node, vissza Rian és Pierce románcához! Lehetetlen megállnom, hogy el ne süssem, milyen piszkosul akartam olvasni a sztorit, ami aztán bizony piszkosul bejött nekem. ;) Hazudnék, ha azt állítanám, hogy elképesztő mélységeket rejtene a történet, sőt, hatalmas jellemfejlődést sem mutatnak az egyébként szerethető főszereplők, de még csak teátrális nagy drámázások sem színesítik a cselekményt. Ez utóbbi egyébként nálam nagy piros pontot érdemel. Tetszett, hogy bár akadt pillanat, amikor valamelyikük felkapta a vizet, de némi higgadás után képesek voltak értelmes felnőtt emberek módjára megbeszélni a problémát.
Szóval, ez egy klasszikus jelenkori románc, jól bejáratott, de ügyesen alkalmazott fordulatokkal, amelyet az írónő kellemes humorral, édesen andalító romantikával és perzselő érzékiséggel öntött nyakon. Tökéletes rom-comos kikapcsolódás. Habkönnyű, szórakoztató limonádé, amely úgy olvastatta magát, hogy mire feleszméltem, már szinte a végére is értem. Jókat mosolyogtam a lehetetlen, olykor kissé kínos szituációkon, amelyekben a két majdani szerelemes folyton egymásba botlott. Tetszett, hogy némelyiket mi, hétköznapi halandók is bármikor átélhetjük, hiszen kevés nő számára ismeretlen a kuponos áruvadászat, vagy épp a legváratlanabb helyeken és időpontban összeszedett sebek és fura bogárcsípések. Hihetetlenül élveztem Rian és Pierce állandó évődését, ráadásul teljesen levett a lábamról a pasas kitartása. A menhelyről örökbe fogadott három lábú kutyus, a helyszínül szolgáló csodaszép Hampton-vidék, és a házfelújítósdi már tényleg csak ráadás volt ahhoz, hogy totál megvegyen magának a könyv.
Nyaralós olvasmánynak kitűnő, de szerintem a romantika kedvelőknek épp oly nagyszerű választás lehet, ha az őszi-téli szürke hétköznapokból vágynak kiszakadni néhány órányi élvezetes felüdülésre.

Kedvenc idézet:
„… nem vagyok biztos abban, hogy szeretnék-e egy férfit az életembe. Csak megbonyolítják a dolgokat."

Könyvinfók:


Helena Hunting

moly
goodreads
Kiadó: Maxim
Fordító: Ipacs Tibor
ISBN: 9789634990420
352 oldal

Műfaj: jelenkori románc
Sorozat: Shacking Up 3.
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, váltott nézőpontú

Ki? Rian Mission Sutter (28) & Pierce Whitfield (~30)
Hol? Hampton
Mikor? április vége – augusztus
Érzékiség? tüzes
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
11.12. - Betonka szerint a világ
11.14. - Angelika blogja
11.16. - Könyvvilág
11.18. - Kelly & Lupi olvas
11.20. - Deszy könyvajánlója

Nyereményjáték:

A turné minden állomásán egy ikerpár nevét találjátok. A feladatotok, hogy a rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok annak a könyvnek/sorozatnak címét és szerzőjének nevét, amelyben szerepelnek.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
Marianne és Cecily Daventry
a Rafflecopter giveaway