Jewel E. Ann: When Life Happened - Zajlik ​az élet

Parker Cruse megveti a hűtlenséget. Valószínűleg azért, mert a barátja az ikertestvérével csalta meg. Aztán némi hashajtó a nővére esküvőjén végleg tönkreteszi eleve feszült viszonyukat. Parker elhatározza, hogy felnő és végre huszonhat évesként viselkedik.
Első lépés: Kiköltözni a szülői házból.
Második lépés: Munkát szerezni. És erre lehetőség is adódik, amikor találkozik új szomszédjával, Gus Westmannel. A konzervatív értékrenddel és nem mindennapi kinézettel rendelkező férfi különleges képessége, hogy hihetetlenül erotikusan mondja ki Parker nevét. És nős. A felesége, Sabrina, egy sikeres cég vezetője, felveszi a lányt. Parker a lehető legjobb személyi asszisztens akar lenni, ezért megfogadja, hogy mindenre odafigyel, megsétáltatja a kutyát, elmegy a vegytisztítóba, és nem csókolja meg Gust – újra.
Harmadik lépés: Ne ítélkezz!
Negyedik lépés: Tartsd észben, hogy ha közbeszól az élet, … egy szemvillanás alatt teszi.

Miközben elképesztően örülök, amiért egy újabb, ennyire nagyszerű szerző mutatkozhat be a hazai románckedvelőknek, képtelen vagyok elengedni azon aggodalmamat, hogy biztosan a legokosabb döntés volt-e a kiadótól pont ezzel a darabbal indítani. Félreértés ne essék, Jewel E. Ann fantasztikusan tehetséges, egyedi hangú, s roppant gazdag fantáziájú írónő. A Zajlik az élet pedig gördülékeny és magával ragadó stílusban, mély mondandóval, ugyanakkor humorral átitatva megírt, szokatlan koncepciójú könyv. Üdítően különleges. A romantikus regények némely alapvetésének fityiszt mutató. S épp ezért zavarba ejtően vegyes érzéseket keltő. Legalább is bennem teljes zűrzavart idézett elő Parker története.
„Ha az Amazon árulna normális életet, Parker teletömte volna vele a virtuális kosarát, és be is állítja a havi rendszerességű házhoz szállítást.”
Igen, azt hiszem, így helyes fogalmazni. Ez nem Parker és Gus vagy Levi szerelmi sztorija, ez Parker élete egy nem mindennapi szakaszának krónikája. Egy olyan őrült időszaké, amikor sorban érkeznek felé a csavart labdák. Van, amelyik a hibákról vagy épp a nem mindig felszabadító igazságról ad leckét, van, amelyik a megbocsátásról és tovább lépésről tanít. Zavaros és nehéz, ámbár jellemformáló tananyag megoldókulcs nélkül. A végeredmény pedig pont olyan, mint maga az élet: kínos, stresszes, tökéletlen... mégis csodálatos.
„Ha közbeszól az élet, egy pillanat alatt teszi.”
Ha így nézem, akkor ez vitán felül egy öt csillagos olvasmány. Ha hozzáveszem a többek által elkövetett megcsalás és egy szereplő halálának nem épp könnyen emészthető témáját, már sokkal komplikáltabb kép. Ha pedig mindezt kiegészítem a 45% környékén bekövetkezett, szívszorító ás állkoppantó csavarral… Na, akkor jön az értetlenkedés, sértettség és düh káosza. Őszintén mondom, nem gond, hogy rózsaszín vattacukor pamacsok helyett valami sokkal nehezebben emészthetővel kínált meg a szerző. Szeretem az érdekes alapszituációkat. Az viszont kiborít, ha nem csak kitépik a szívemet, de még két lábbal meg is tiporják, majd se szó, se beszéd visszaszuszakolják a még mindig vérző mellkasomba, és amikor már kezdenék magamhoz térni, akkor egy-két plusz szúrást még bevisznek a miheztartás végett. Tudom, kicsit horrorisztikus a hasonlat, de körülbelül ezt művelte velem ez a könyv. Egy kissé kényelmetlen szerelmi háromszögre számítottam, de nem egy ilyen frusztráló fordulatra. Úgy érzem, a regény első fele elrabolt tőlem egy boldog lezárást, a második fele pedig egy normális felvezetéssel maradt adósom.
„Az ember úgy érzi, az élettel szemben jelentéktelen és kiszolgáltatott.”
Nagyjából ennyi, amit elmondanék, mert hiszem, hogy a Zajlik az élet névre keresztelt érzelmi hullámvasút akkor nyújtja a legteljesebb élményt, ha szinte vakon ül fel rá az olvasó. Csak azért mindenki legyen előre tisztában vele, hogy elég rázós utazásra fizet be.

Kedvenc idézet:
„Gyakran azokat bántjuk leginkább, akiket a legjobban szeretünk… vagy akiket a legjobban kellene szeretnünk.”

Zenék a könyvben:

Taylor Swift - Shake It Off ♪ ♫ ♬
Maroon 5 - Moves Like Jagger ♪ ♫ ♬
Taylor Swift - This Love ♪ ♫ ♬

Könyvinfók:


Jewel E. Ann

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Szarvas Szilvia
ISBN: 9789634576594
464 oldal

Műfaj: jelenkori románc
Sorozat: -
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, váltott nézőpontú

Ki? Parker Joy Cruse (26) & August Westman (32);
 Levi Joseph Paige (33)
Hol? Des Moines (Iowa); Scottsdale (Arizona)
Mikor? június - augusztus
Érzékiség? tüzes
Szerelmi háromszög? bonyolúlt
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
11.17. - Veronika’s Reader Feeder
11.19. - Deszy könyvajánlója
11.21. - Könyv és más
11.23. - Angelika blogja
11.25. - Ambivalentina

Nyereményjáték:

Minden állomáson találtok egy anagrammát, amelyben egy olyan könyv címének betűit kevertük össze, amiben szerepel az élet szó. Egy kis segítség: Minden anagramma után odaírjuk, hogy a kitalálásra váró cím hány szóból áll.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
A kéki fürj készteti lenge álom lehet (3)
a Rafflecopter giveaway