Tiffany Reisz: Winter Tales

Az Usa Today bestseller író, Tiffany Reisz Eredendő Bűnösök sorozata tér vissza a Winter Tales című válogatással, amelyben három olvasói kedvenc karácsonyi novella mellett két új írás is helyet kapott.
A December Wine Nora Sutherlin és Nicolas "Nico" Delacroix első találkozását meséli el. Nora szerkesztőjével és alkalmankénti szeretőjével, Zach Eastonnal indul Kingsley fiának felkutatására. Nico fiatal, elképesztően jóképű és nagyon francia, aki semmit nem akar az apjától, ám sok mindent szeretne Norától.
Ez a különleges ünnepi antológia tartalmazza továbbá a korábban csak e-könyv formátumban elérhető Poinsettia, The Christmas Truce, és The Scent of Winter című novellákat. A kötetet egy ráadás Søren történet zárja le.

amazon goodreads webpage

Mi olyat mondhatnék, amit még nem mondtam volna már többször el? Tiffany Reisz írása képes függőséget okozni, Eredendő bűnösök sorozata pedig ellenállhatatlanul különleges. Nem számít, hogy egy új kötet, novella vagy épp csak kisebb részlet kerül elém, a végeredmény mindig ugyanaz: Többre vágyom, és elfog a sóvárgás a teljes újra olvasás iránt. Mi sem bizonyítja jobban az írónő boszorkányos tehetségét, mint hogy egy visszafogott küllemű, ünnepi antológiának álcázva újabb szenzációs, erotikus utazásra visz minket pár múlt béli pillanat felelevenítésével.
"Sometimes you need a good stiff drink. Sometimes you need some good stiff kink.”
Nem meglepő módon a Winter Tales mind az öt novellája fantasztikus stílusban került tálalásra. Hiába rövidke formátumuk, a történetek szinte életre kelnek; érzelmes húrokat pendítenek, miközben árad belőlük a buja érzékiség, sőt, a csípős szellemesség sem maradt el. Pont annyi leírást tartalmaznak, hogy a megfelelő hangulatot megidézhesse a szerző, a szereplők pedig nagy örömömre teljesen hűek maradnak a regényekben megismert lenyűgözően összetett karakterükhöz. Tényleg olyan, mintha titkos kis ablakot nyitnánk eseménydús múltjuk egy-egy epizódjára.
"Love is a curse. Love is a burden. A beautiful curse. A beautiful burden."
Mivel megannyi utalás hemzseg a lapokon, önálló olvasásra nem javasolnám a gyűjteményt, de arra, hogy a rajongók élményét fokozza, tökéletes. Igazi nosztalgikus csemege! Igaz, mivel a sztorik nem időrendben követik egymást, még egy hűséges olvasónak sem árthat előre tisztában lennie azzal, melyik hol helyezkedik el a sorozat idővonalán.

1. December Wine
A King eseményeit megelőző év utolsó napjaiban Nora és a friss apuka, Zach közösen indulnak Franciaországba felkutatni a 48 esztendős Kingsley törvénytelen fiát, miközben alaposan kiélvezik egymás társaságát. Az utolsó jelenetben pedig együtt láthatjuk a főszereplő nagy hármast, amint megilletődötten hallgatják Fionn első bébi csuklásának felvételét.
2. Poinsettia
Az alig 20 esztendős Søren Magdával, az őt oktató dominával, a római bordély madamjánál tölti a szentestét, ahol jól megszolgált ajándékként hírt kap Kingsley felől, no meg egy roppant értékes leckét is.
3. The Christmas Truce
Három évvel a Szirén eseményei előtt, amikor Nora és King félretéve papjuk iránt érzett mérgüket, elmennek a Szent Szív karácsony éji miséjére, hogy aztán hármasban töltsék az éjszakát és a másnap reggelt.
4. The Scent of Winter
A Virgin és a Queen eseményeit megelőző decemberben az ötvenet betöltött Kingsley és az 51 esztendős Søren kettesben töltenek néhány napot Main erdejének egyik rusztikus kis faházában, megidézve ezzel egyik középiskolás kalandjukat.
5. Blood & Snow
30 év után a frissen apává vált Søren ismét felkeresi Magdalenát, aki még mindig meg tudja kicsit kínozni egykori pártfogoltját.

Ha kedvencet kellene választanom az öt írás közül, nehéz helyzetben lennék, mert mindnek megvolt a maga bája. Imádtam, hogy megpillanthattam Søren sebezhető oldalát, és a jeges külseje alatt dobogó szívét, ahogyan Kingsley heves kirohanását és apai ellágyulását. Élveztem a szentségtelen hármas gyengéd, szerető pillanatait. Jó volt viszont látni Ballard atyát és Griffint. Tetszett a felelevenített emlékek közötti párhuzam, és nagyot nevettem a Mousollini macskanéven.
"Joy and terror – they’re twins (…) Joy is born first. Then terror a few minutes after. Joy arrives when you recognize what you have. Terror comes on its heel, terror that you’ll lose the thing that gave you all the joy.”
Egy szó, mint száz, Miss Reisz ismét teljesen elvarázsolt. S persze alig várom, hogy jövő áprilisra forduljon a naptár, hiszen bejelentésre került, hogy 20-ai dátummal érkezik a széria 9. regénye. A hírek szerint a The Priest négy hónappal a The Queen eseményeit követően veszi fel a fonalat, és New Orleansban játszódik majd. Mielőtt a Søren rajongók extázis közeli állapotba kerülnének, gyorsan tisztázzuk, hogy a cím azért nem csak a felfüggesztését töltő S atyára utal, hanem arra az öngyilkosságot elkövetett papra is, aki halála előtt Norát próbálta hívni utoljára.

♥ Az e-arc példányt hálásan köszönöm a szerzőnek!
➤ My review on goodreads.