Sabrina Jeffries: How the Scoundrel Seduces - Csalfa ​csábító

A gazdag és pimasz Lady Zoe Keane-t kételyek gyötrik a származását illetően. Elhatározza, hogy mielőtt feleségül menne kiszemelt jövendőbelijéhez, utánajár a gyökereinek. A tét pedig nem kevés: az, hogy megtudja, valóban jogot formálhat-e az Olivier grófnője címre, vagy sem. Úgy dönt, a környék legjobb nyomozóit, A herceg embereiként elhíresült irodát keresi meg a feladattal.
Tristan Bonnaud-nak, a nyomozóiroda egyik emberének jut a megbízatás – ő azonban bármire hajlandó lenne, hogy ne kelljen együtt nyomoznia a minden lében kanál Lady Zoéval. A kényszer szülte együttműködésben, a múlt sötét titkainak kifürkészése közben a két fiatal mind közelebb kerül egymáshoz, és a szenvedély megélése közepette nem is sejtik, hogy a végső titok, amely leleplezésre vár, miként változtatja meg az életüket.

Sabrina Jeffries A herceg emberei sorozata ügyesen ötvözi a romantikát az izgalmakkal, miközben az érdekes történelmi tényekkel sem fukarkodik. Legújabb kötetében a késő régenskorszak roma kultúrájába enged bepillantást miközben szórakoztató utazásra visz minket a londoni Bow Streettől a yorkshire-i vidékig. S mindehhez roppant érdekes szereplők szegődnek kísérőinknek. A főhős, Tristan Bonnaud, egy vikomt törvénytelen fia, aki korábban a francia titkosrendőrségnél dolgozott, most pedig egyik féltestvérével vezeti a Manton nyomozóirodát. A hősnő, Lady Zoe Marie Keane, egy báróság örökösnője, aki valódi származását kutatja. Kettejük első találkozásának már korábban tanúi lehettünk a Botrányos bajkeverők lapjain, s nem volt kétséges, hogy ha ők egyszer összegabalyodnak, csípős szócsaták és perzselő szikrák fognak röpködni.
„Bocsásson meg, ha nem fogadok el házassági tanácsokat egy agglegénytől, aki nem arról híres, hogy udvarol a hölgyeknek, hanem arról, hogy elcsábítja őket.”
Minden adott volt tehát, hogy a Csalfa csábító nagyszerű könyv lehessen. Mégis, számomra megrekedt a jó volt, de nem sodort le a lábamról szinten. S attól tartok, ennek több oka volt. Először is, a regény első felét kimondottan lassú folyásúnak találtam. Továbbá, bár nagyra értékeltem, hogy Tristan múltjának részleteire fény derült, őszintén sajnáltam, hogy őt magát itt elég egydimenziós karakterként ábrázolta csupán az írónő. Zoe intelligens és erős hősnőként mutatkozott be, most viszont csak néhol csillogtatta meg ezt az énjét. Ráadásul a szenvedélyes jelenetek sem épp tüzesként fognak élni az emlékeim között. Sokkal valószínűbb, hogy az fog beugrani, amikor a heves csókjelenet keltette vágyat pékmester keze alatt dagadó tésztához, a főhős férfiasságát pedig üzekedő vadállathoz hasonlította a szerző.
„Egy nőnek néha kerülő utakhoz kell folyamodnia, hogy elérjen dolgokat.”
Mégis, összesenjében nem lehet elvitatni, hogy kellemesen szórakoztam. Minden bizonnyal segített, hogy a könyv második fele messze túlszárnyalta a langyoska felvezetést. Fordulatos és izgalmas jelentben értek össze a szállak, s roppant mód tetszett milyen jól kidolgozott volt a Zoe származása körüli rejtély. Romantikus szívem pedig örömmel fogadta, ahogyan a cselekmény egy-két pillanata szépen felvezette a sorozat befejező részének eseményeit. Ott végre fény derülhet Dom és Jane egykori kapcsolatára, és a minden jel szerint máig meglévő érzéseikre. Már alig várom, hogy olvashassam a történetüket! De meg kell mondanom, az én örökké kíváncsi agyamat az amerikai unokatestvér, a szoknyabolond festőművész Jeremy Keane figurája is foglalkoztatja. Olyannyira, hogy utána kerestem, vajon nem kapott-e saját könyvet vagy novellát. És igen! A kilenc történetet számláló Bűnös kérők sorozat első darabja bizony arról szól, hogyan talál ő rá a szerelemre.

Kedvenc idézet:
„Egy jó csók kellemes volt, egy még jobb erotikus, és a legjobbak gyakran már a csábítás előjátékát jelentették.”

Könyvinfók:


Sabrina Jeffries

moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Bánki Vera
ISBN: 9789634523055
326 oldal

Műfaj: történelmi románc
Sorozat: A herceg emberei 3.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű

Ki? Zoe Marie Keane (~21) & Tristan Bonnaud (~30)
Hol? London, Yorkshire
Mikor? 1829
Érzékiség? izzó
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
11.06. - Betonka szerint a világ
11.09. - Angelika blogja
11.12. - Könyvvilág
11.15. - Dreamworld

Nyereményjáték:

Mostani játékunk során azt teszteljük, mennyire ismeritek az első két rész főszereplőit. Minden állomáson találtok egy idézetet, nektek mindössze annyit kell kitalálnotok, ki mondhatta.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
“Nincs sok tapasztalatom a nőket illetően, de azt még én is tudom, hogy szerelmet vallani egy nőnek, feltéve, hogy az illető hölgy viszontszeret, az egyetlen módja annak, hogy elnyerd a szívét. Mert ha elhiszi, hogy szereted, akkor követni fog akár a világ végére is. (..) A nők már csak ilyen irracionálisak.”
a Rafflecopter giveaway