Laurelin Paige: Found in You - Sehol se talállak

Alayna Withers sötét titkot őriz: megszállottjává tud válni annak, akit megszeret. Titokban szemmel tartja, megszerzi a híváslistáját, kilesi az e-mailjeit. Hudson Pierce multimilliomos szépfiú úgy hat rá, akár a legkeményebb drog. Kettőjük kapcsolatát a szenvedély és a testiség hatja át, de Alayna többre vágyik. Szerelmet, bizalmat, megbecsülést akar. Hudson azonban próbára teszi a türelmét, és amikor a lány úgy határoz, hogy megkörnyékezi az egyetlen nőt, aki látszólag mindenkinél jobban ismeri Hudson múltját, sötét, vad és veszélyes területre téved. És a tét immár nem csak Hudson szerelme…

Azoknak, akik kedvelik az erősen birtokló, domináns milliomosok és viszonylag hétköznapi választottjuk szenvedélyes szereméről szóló történeteket, a Fixed trilógia erősen ajánlott olvasmány.
„Nyilván még mi magunk is, megtört emberek, akik mindenkit tönkretettünk a környezetünkben, megérdemlünk egy kis boldogságot. Nem kell egész életünkben a vétkeinkért vezekelnünk. Nem igaz?”
A főhős, Hudson Pierce, dögös, irányításhoz szokott, sikeres üzletember, a hősnő, Alayna Withers, pedig a szárnyait bontogató, csinos fiatal nő. Amikor ők ketten először találkoznak, a levegő felizzik közöttük, kölcsönös vonzalmuk tagadhatatlan, és hamar egymásba gabalyodnak. Csakhogy korábban mindketten súlyos hibákat követtek el: egyikük imádta manipulálni a körülötte lévőket, másikuk kóros társ és kapcsolatfüggőséggel küzdött. S bár már megbántak botlásaikat, azok még mindig kísértik a jelenüket. Ahhoz, hogy boldogságra és békére leljenek egymás karjaiban, feltétel nélkül őszintének kell lenniük a másikhoz, és közösen kell leszámolniuk a múlttal.
„Azt akarom, hogy ideköltözz, mert nem tudom elviselni, ha nem vagy itt. Azt akarom, hogy itt légy, mert veled akarok lenni – mindig.”
A sorozat Sehol se talállak című második kötete pontosan ott veszi fel a történet fonalát, ahol az első részben búcsút vettünk a szereplőktől. Miután felhagytak a hitessük el a világgal, hogy együtt járunk színjátékkal és beismerték egymás iránt érzett vonzalmukat, Alayna és Hudson kapcsolata új szintre lépett, a zárkózott férfi meghívta otthonába szerelmét, hogy sokkal több idő tölthessenek együtt. Csak éppen azzal nem számolt egyikük sem, hogy míg ők egymásba feledkezve élvezik a friss szerelem örömeit, addig akad, aki a hátuk mögött gonosz tervet sző azért, hogy elszakíthassa őket egymástól.
„– Szerinted mi ketten az elcseszett ötven árnyalata vagyunk, nem igaz?
– Á, nem olyan rossz a helyzet. Maximum huszonöt árnyalat.”
Bevallom, nekem kimondottan tetszett ez a kis bonyodalom, amivel az írónő feldobta a kötetet. Kellemes izgalmat adott a találgatás, hogy vajon ki mesterkedhet a háttérben, s mi lehet a motivációja. Persze, volt egy sejtésem, hogy valamelyik exbarát vagy -barátnő kavarhatja a dolgokat, de a szerző ügyesen úgy alakította az eseményeket, újra és újra elaltatta a gyanúmat. Ráadásul a nagy leleplezés szolgált további olyan meglepő hírrel is, hogy bizony csak pislogtam. Így a regény rejtély része nálam sikert aratott.
„… ha együtt akarunk maradni, meg kell bocsátanunk egymásnak.”
A romantika szál viszont számomra nem volt tökéletes. Való igaz, hogy Hudson és Alayna között továbbra is magas hőfokon, lángolóan izzik a szenvedély, tényleg érezhető, hogy akarják és szükségük van a másikra. Ugyanakkor a kommunikációjukon szerintem lenne még mit javítaniuk, hiszen a könyv jókora részében még mindig saját kétségeikkel, félelmeikkel küzdöttek, ahelyett, hogy őszintén meggyóntak volna elsőre mindent, és egymásban bízó, egymást támogató párként viselkedtek volna. Ugyanakkor azt azért el kell ismernem, hogy ha lassacskán is, de fejlődtek, hisz próbáltak megnyílni a másiknak, igyekeztek beszélgetni a gondokról… csak épp nem sikerült hibátlanra a dolog. S engem ez bosszantott kicsit.
„- Én nem adom fel (…) Nélküled elvesznék. Találj rám, Hudson.
- Már rád találtam.”
Ahogyan a korábbi kötet, úgy szerencsére ez is olyan pillanatban ér véget, hogy nem hagy minket túl nagy bizonytalanságok között. Persze, elejt egy olyan információ morzsát, hogy érezhessük, lesz még itt némi zökkenő a happy end előtt, ám per pillanat boldogságban hagyjuk magára a szerelmeseket. Ezért a jövőre várható Rád találtamot talán nem kell épp köröm rágva várnunk, de biztosra veszem, hogy hozzám hasonlóan sokan kíváncsiak, mi jöhet még ezután.

A regény playlistje:

Könyvinfók:


Laurelin Paige

moly
goodreads
Kiadó: Libri
Fordító: Horváth M Zsanett
ISBN: 9789633102138
372 oldal, puhatáblás

Műfaj: erotikus jelenkori románc
Sorozat: Fixed trilógia 2.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, Alayna nézőpontú

Ki? Alayna Withers & Hudson Alexander Pierce
Hol? New York
Érzékiség? fülledt
Szerelmi háromszög? nincs
Lezárás? egyelőre boldog

#Kulcsszavak: bár, bizonytalanság, erotika, féltékenység, milliomos, szexualitás, titok

11.18. - Kristina blogja
11.21. - Deszy könyvajánlója
11.24. - Insane Life
11.27. - Angelika blogja
11.30. - CBooks
12.03. - Kelly & Lupi olvas

Nyereményjáték:

Alaya és Hudson kapcsolata kissé sötét és titokzatos. A lány már-már megszállottjává válik Hudsonnak. Mi viszont nem csak ilyen könyveket ismerünk, hanem filmeket is. Ezért mostani játékban képek és némi utalás alapján azt kell kitalálnotok, mely könyv alapján készült mozifilmre gondoltunk.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Marguerite 15 évesen a saigoni kompon megismerkedik egy nála tíz évvel idősebb, dúsgazdag kínai férfival…
a Rafflecopter giveaway