Jamie McGuire: Beautiful Redemption - Gyönyörű megváltás

A kemény, tréfát nem tűrő Liis Lindy FBI-ügynök eldöntötte, hogy csupán a munkájával köti össze az életét, így felbontja jegyességét, és Chicagóból San Diegóba költözik. Thomas Maddox egy arrogáns és könyörtelen különleges ügynök. A világ legkeményebb bűnözőit tette már hűvösre, és ő a szervezet egyik legjobb embere. Annak ellenére, hogy temérdek életet megmentett, van egy ügy, amely túlszárnyalja képességeit. Öccsére, Travisre börtönbüntetés vár, mivel benne volt a keze egy alagsori gyújtogatásban, amely során számtalan főiskolás veszítette el az életét, a média pedig igazságszolgáltatást akar. Travis egyetlen mentőöve Thomas. A férfi öccse megmentése érdekében alkut ajánl: Travisnek be kell lépnie az FBI-ba. Liis makacs és kihívó, ám valahogyan sikerül meglágyítania Thomas kemény határait, és ráveszi, hogy a tökéletes ügynök elkísérje őt egy ünnepségre. Egy párként utaznak el Travis és Abby fogadalmának megújítására, és amikor véget ér a ceremónia, Liis elgondolkozik, hogy valóban csak tettették-e vonzalmukat.

A Maddox fivérek vadítóak, hevesek és nagyon tudnak szeretni, ezért igen nehéz nekik ellenállni. Én már nem is nagyon igyekszek, elfogadtam, hogy olyan lehengerlően hatnak rám, hogy kissé bekergülök tőlük. Igaz, legutóbb némi nem várt gubanc belerondított a kellemes, nyálcsorgatós élvezetemben, ugyanis az írónő képes volt jól arcul csapni azzal, hogy ketten a testvérek közül ugyanabba a lányba habarodtak bele. Dühített a nyüglődés, és ugyanakkor persze vérzett a szívem a hoppon maradt Thomasért. Így mondanom sem kell, elég nagy várakozással készültem a Gyönyörű megváltás olvasására.
„- Belém fogsz zúgni?
- Már a verem aljára estem. Puff.”
Két dolgot minimum elvártam a regénytől: Tegye jóvá a Cami féle szerelmi háromszöges fiaskót és hagyja a csudába a lassabb történetvezetést, legyen megint lendületes és féktelen a románc. Igen, elismerem, számomra a Gyönyörű tévedés ha nem is volt totális tévedés, de messze alulmúlta Travis és Abby viharos szerelmi történetét. Én arra az intenzív szenvedélyre, arra a tűzre vágytam.
„- Kedvelsz?
- Dehogy, csak azért hívtalak randizni, mert szeretek pofára esni.”
Nos, bár nem 100%-osan váltak valóra a kívánságaim, de ezt a regényt jobban élveztem, mint az előző kötetet. Íncsiklandóan – bár kissé insta-love feelingesen - indult, bővelkedett a pergő párbeszédekben, no meg szenvedélyes pillanatokban és nagyrészt mindvégig pezsgően alakult a románc. A nyelvekre specializálódott, frissiben a csapatba került ügynöknő, Liis Lindy, személyében független, karakán hősnőt kaptunk, aki méltó párja lett a szigorú és határozott részlegvezető Thomas-nak. Mindketten elég keményfejűek, és megszokták, hogy ők irányítják a helyzetet, ezért olykor rendesen egymásnak feszült kettejük akarata. Az ilyen odamondogatós csörtéiket kimondottan élveztem, csak az zavart, amikor újra és újra ugyanazokat a köröket futották. Leginkább Cami miatt. Komolyan, az a nőszemély egyre inkább vörös posztóvá válik a szememben.
„Nem kéne a munkát és az élvezetet keverni, édesem.”
A háttér bonyodalom - nevezetesen az FBI-os nyomozás - ötlete kimondottan tetszett, ám úgy éreztem, elnagyolta az írónő, és kihagyta a lehetőséget, hogy valóban izgalmas mellékszállá formálja. Szerintem néhol érdektelen és zavaros részletekbe süllyedt, máshol viszont lényeges eseményeket nem mutat meg. Pedig vehette volna a hangulatot olyan nyomozós románcra, nem? Helyette a szervezett bűnösé ügyosztály irodái néha látványosan másra sem szolgáltak, mint a legfrissebb pletykák megosztásának színteréül.
„– Trent az öcséd. Meg Travis is. Te meg Thomas vagy. Kit nem Említettem még? Talabért és Timont? (…)
– Taylort és Tylert. Ikrek. Trent és köztem születtek.
– Mi ez a T-kultusz? (…)
– Közép-nyugati szokás – sóhajtott fel.”
Természetesen a Maddox család többi tagját szintén viszontláthattuk a lapokon. Ami különösen tetszett, hogy nem csupán kötelező kis cameo szerepekben tűntek fel, hanem például ez a történet rámutatott, milyen következményei voltak annak a tűzesetnek, ami Travis egyik illegális meccse után sok diák életét követelte, illetve hogyan is keveredett az FBI kötelékébe, amiről a Veszedelmes sorscsapás epilógusában már olvashattunk. De annak ellenére, hogy egyéb, a sorozat követőinek már ismerős jelenetek is visszaköszöntek itt-ott, szerintem akár önálló kötetként is érthető, élvezhető.
„Az előre nem látható tartogatja életünk legjobb, legfontosabb történéseit.”
Szóval mindent összevetve szerintem ez a rész kicsit másmilyenre, talán felnőttesebbre sikerült, mint a korábbiak. Én mindenesetre kellemesen szórakoztam, és már várom, hogy megismerhessem majd az ikrek saját sztoriját is.

A regény playlistje:

Könyvinfók:


Jamie McGuire

moly
goodreads
Kiadó: Maxim
Fordító: Szűr-Szabó Katalin
ISBN: 9789632616902
374 oldal, kartonált

Műfaj: jelenkori romantikus
Sorozat: Maddox testvérek 2.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, Liis nézőpontú

Ki? Liis Lindy & Thomas Maddox
Hol? San Diaego
Mikor? február - május
Érzékiség? tüzes
Szerelmi háromszög? nincs
Lezárás? boldog

#Kulcsszavak: család, futó kaland, munkatárs, nyomozás, pletyka

11.25. - Book Heaven
11.26. - Kelly & Lupi olvas
11.27. - Deszy könyvajánlója
11.28. - Insane Life
11.29. - Angelika blogja
11.30. - MFKata gondolatai
12.01. - Kristina blogja
12.02. - CBooks
12.03. - Dreamworld

Nyereményjáték:

Idézetek alapján olyan könyvek címeit keressük, amelyekben valamelyik szereplő FBI -, titkos- vagy épp beépített ügynök.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
„– Ezt a két elméletet figyelembe véve, ki lehet a gyanúsítotti listánkon?
– Valójában bárki, aki vagy szereti, vagy gyűlöli Hodges szenátort.
– Örülök, hogy így leszűkítettük a kört.”
a Rafflecopter giveaway