Samantha Young: Before Jamaica Lane - Jamaica ​Lane

Barátkozó természete ellenére Olivia fájdalmasan bátortalan az ellenkező nemmel, még szólni sem meri a srácokhoz, akik bejönnek neki. De amikor Edinburgh-ba költözik, új életet kezdhet, és miután belezúg egy szexi egyetemistába, úgy dönt, ideje legyűrnie a félelmeit és megszerezni, amire vágyik.
Nate Sawyer igazi nagypályás, aki senki mellett nem hajlandó lehorgonyozni. A legjobb barátaihoz azonban a végletekig hűséges. Így amikor Olivia hozzá fordul a párkapcsolati nyűgjeivel, felajánlja, hogy bevezeti a lányt a flörtölés rejtelmeibe, és segít hogy szexuálisan is magabiztosabb legyen.
A csábítás trükkjeit bemutató baráti tanfolyam hamarosan elsöprően szenvedélyes románccá alakul. Nate múltja és elköteleződésre való alkalmatlansága azonban tönkreteszi a kapcsolatot, és Olivia egyedül marad. Vajon rájön Nate, hogy élete legnagyobb hibáját követte el, vagy örökre elveszíti a lányt?

Amikor belekezdtem a harmadik Dublin Street kötetbe, nem titkolom, egy pillanatra zavart ijedség uralkodott el rajtam. Már az első pár oldalon annyi név zúdult rám, hogy csak kapkodtam a fejemet. Persze egy-két fejezet múltán szép lassan visszajöttek az emlékeim, de azért ennyi pont elég volt hozzá, hogy feléledjen a kíváncsiság bennem, vajon így szelektálna az agyam, avagy tényleg ennyire régen olvastam volna a két korábbi részt? Jelentem, az utóbbiról van szó. *megkönnyebbült sóhaj* A Joss és Braden párossal – Dublin Street – még 2013-ban ismerkedtem meg, aztán már a következő év őszén következett Cam & Jo története, a London Road. Azaz három egész esztendőt kellett várni a fogytatásra, ami azonban végre megérkezett, és legnagyobb örömömre roppant kellemes és szerethető románcnak bizonyult.
„… akkor is összetartoznak, ha éppen nincsenek együtt.”
A kezdeti apró döccenő után kimondottan élveztem a népes baráti társaság jelenlétét, talán azért, mert annyira ügyesen oldotta meg az írónő, hogy a korábban boldogságra lelt szerelmesek sorsának alakulását beolvassza a mostani sztoriba. Természetesnek, az események szerves részének éreztem azt, ahogyan újabb és újabb kis momentumokat csíphettem el esküvő szervezésről, új lakásba költözésről vagy épp babavárásról. Persze mindez semmit nem ért volna, ha a két főszereplő nem olyan szimpatikus, mint amilyen. Külön pirospont jár, amiért a hősnő nem csupán teltebb idomú, de ráadásul még könyvtáros kisasszony is.
Egyik gyengém, a barátokból szerelmesek típusú románcok, és mivel Liv & Nate esete pontosan ilyen az újabb pluszpont nem lehet kérdéses. Nagyon tetszett, hogy évekkel korábban ismerkedtek meg közös barátaik lévén, majd szoros barátság alakult ki közöttük, mostanra pedig elválaszthatatlanokká váltak. Szívesen töltik együtt az idejüket, ráadásul teljes szívvel bíznak a másikban. Olyannyira, hogy egy éjjel, kissé kapatos állapotban Olivia még a legnagyobb titkát is kikotyogja a srácnak, nevezetesen, hogy borzalmasan csekély tapasztalata van a másik nemmel. S mivel Nate nagy szakértője a témának szívesen segít barátnője problémáján. Szóval ők ketten szépen belesodródnak egy viszonyba, csak épp a happy end előtt a gyengéd érzelmeket sem árt rendbe tenni magukban.
Kedves és élvezetes sztori kerekedett a dologból. Elismerem, az én ízlésemhez képest Liv túl sokáig kérette magát, de azért megértettem és el tudtam fogadni a konfliktus mögötti indokot, plusz olyan édesen próbálkozott Nate. A másik apróság, ami csorbította a szememben a regény tökéletességét, hogy bár izgatónak találtam Nate dominánsabb, mocskos beszédre hajlamos viselkedését a szenvedélyes pillanatokban, maguk az érzéki jelenetek eléggé elkapkodottak voltak.
Ám mindent összevetve olyan jól szórakoztam, hogy igen hamar a végére értem ennek a kis jelenkori románcnak. Milyen jó, hogy a kötet végén ott rejtőzött Ellie és Adam naplórészletekkel tarkított novellája, a Fountain Bridge.

Kedvenc idézet:
„Az agyalás a boldogság halála.”
✚ A friss hírek szerint 2018 márciusában az olvasók ismét találkozhatnak majd Livvel és Nate-tel. Az On Hart’s Boardwalk című novellában az akkor már tizedik évfordulójukat ünneplő páros azért, hogy szerelmük kezdetének szabadabb, spontánabb időszakát felidézhessék, elutaznak Delaware-be.

Zenék a könyvben:

Paul Weller - You Do Something To Me ♪ ♫ ♬
Sir Mix A Lot - Baby Got Back ♪ ♫ ♬
The Lumineers - Ho Hey ♪ ♫ ♬
P!nk - So What ♪ ♫ ♬

Könyvinfók:


Samantha Young

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Molnár Edit
ISBN: 9789634571865
504 oldal, kartonált

Műfaj: jelenkori romantika
Sorozat: Dublin Street 3.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, Olivia nézőpontú

Ki? Nathaniel Sawyer (28) & Olivia Holloway (26)
Hol? Edinburgh
Mikor? február-március
Érzékiség? izzó
Szerelmi háromszög? nem
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
11.24. - Insane Life
11.25. - Angelika blogja
11.26. - Zakkant olvas
11.27. - MFKata gondolatai
11.28. - Deszy könyvajánlója
11.29. - Betonka szerint a világ
12.01. - CBooks
12.02. - Kristina blogja

Nyereményjáték:

Samantha Young mindig egy-egy utca névhez kapcsolja történeteit. Ezúttal a Jamaica Lane névre hallgató utcának lesz jelentősége a történet során, ám azt nem áruljuk el egyelőre, hogy pontosan micsoda. Viszont mi is ismerünk néhány híres utcát, amiben most a ti segítségeteket kérjük. Minden blogon találtok egy képet a világ egyik híres utcájáról, és egy mondatot, ami közelebb visz a megfejtéshez. A ti dolgotok csak annyi, hogy megírjátok, hogy melyik utca szerepel a képen.
(Figyelem! A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Ebben az utcában található a Pénzügyi Negyed történelmi központja és a new yorki tőzsde székhelye.
a Rafflecopter giveaway