Erin Watt: Broken Prince - Megtört ​herceg

Kikötőben vívott ökölharctól kezdve az iskolai bunyóig: életek omlanak össze a csillogó-villogó palotában, miközben egy srác próbálja menteni a bőrét.
Reed Royalnak mindene megvan: vonzó külső, befolyásos család, sok pénz. Az elit gimiben sorban állnak a lányok, hogy vele lehessenek. Ő viszont magasról tesz mindenkire, mert csak a családja érdekli – amíg Ella Harper be nem sétál az életébe.
Izzó gyűlölettel indul a kapcsolatuk, mert azt akarja, hogy az apja új nevelt lánya szenvedjen. De aztán minden átfordul valami egész másba. Közel akarja tudni magához Ellát. Biztonságban. Egy ostoba hiba miatt azonban Ella elmenekül a karjaiból, így káosz köszönt a Royal-palotára. Reed azon kapja magát, hogy összeomlik az egész világa.
Ella már nem kíváncsi rá. Azt mondja, hogy csak tönkretennék egymást.
Talán igaza van.
„Szóltam, hogy Royalék tönkre fognak tenni...”
A második kötet pontosan ott veszi fel a mesélés fonalát, ahol az első rész végén búcsút vettünk a Royal kompániától, no meg Ellától. Na jó, ha egészen pontos akarok lenni, néhány percet még vissza is tekertünk az időben, hogy még árnyaltabb és teljesebb képet kaphassunk a drámai fordulat minden aspektusáról.
A Megtört hercegre mindaz igaz, amit már a Papír hercegnő kapcsán leírtam, habár érezhető rajta néhány trilógia középső kötete tünet. Azt mondanám, valódi guilty pleasure, könnyen csúszó limonádé. Szörnyen olvastatja magát, az ember lánya csak úgy falja az oldalakat, és rendesen elvonási tüneteket képes produkálni, ha a való élet van olyan orcátlan és bezavar a folyamatba. Ugyanakkor továbbra is klisék széles tárházát vonultatja fel a cselekmény, ami valamiért itt mégis roppant jól működik. Nem egyszer kaptam magam azon, hogy úgy szisszenek fel, mint egy brazil szappanopera eltúlzott módon meglepődőt hősnője. S ahogyan legutóbb, ezúttal szintén orbitális függővéget kaptunk zárás gyanánt, csak hogy tuti biztos máris könyörgő kutyaszemekkel támadjuk le a kiadót: mikor érkezik a folytatás.
„A kapcsolatunk igazából… Bonyolult. Sokszor még én magam sem értem.”
Szóval sok vadonatúj információval nehéz lenne szolgálni, hacsak nem a spoilerek kitárgyalása lenne a cél. Amiről viszont nyugodt szívvel beszámolhatok, hogy itt már nem csupán a hősnő szemszögéből ismerhetjük meg az eseményeket, hanem 13-21 fejezetarányban Reed is szóhoz jutott végre. Természetesen Ella és az ő kapcsolata fokozatosan kezd helyrebilleni, bár világos, még mindig messze a happy end. Mindenképp említést érdemel, néhol milyen veszettül felforrósodott közöttük a hangulat. Olyannyira, hogy még ha ez kissé kéjencül is hangzik, bizony eljutottam arra a pontra, hogy vadul azért drukkoljak, Reed végre zavarja már be a macit a málnásba, mert kezd megőrjíteni ez a sehová nem haladó násztánc. S bár ya műfajt utcahosszal maga mögött hagyó pettingelés perzselte a lapokat, AZ továbbra sem esett meg főszereplőink között. Hmmm, mi más még? Titkokról hullott le a lepel, azonban kaptunk helyettük újabb rejtélyeket, nem kell aggódni, s kis színesként mintha egy új kapcsolat első szárnybontogatásainak is tanúi lehettünk volna két mellékszereplő között.
Hogy ez így elég általános? Jah kérem, tessék kézbe venni a regényt, és elmerülni a Royalok katyvaszos életében, hogy ne csak én szenvedjek, s akkor majd jól kibeszélhetjük a dolgokat.

Kedvenc idézet:
„Amelyik család együtt harcol, együtt is marad.”

Könyvinfók:


Erin Watt

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634572466
352 oldal, kartonált

Műfaj: new adult
Sorozat: Royal család 2.
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, váltott nézőpontú

Ki? Reed Royal & Ella Harper (17)
Hol? Bayview, Kirkwood
Mikor? ősz
Érzékiség? izzó
Szerelmi háromszög? igen
Lezárás? függővég
Önállóan olvasható? nem
11.05. - Sorok között
11.07. - Könyvvilág
11.09. - Kelly & Lupi olvas
11.11. - Angelika blogja
11.13. - Dreamworld
11.15. - Insane Life
11.17. - CBooks
11.19. - Deszy Könyvajánlója

Nyereményjáték:

Mostani játékunkban azt kell megfejteneketk, hogy az egyes állomásokon közreadott, a sorozat első darabjából származó idézetet, vajon melyik szereplő mondhatta.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
„Nekünk, férfiaknak nagyon törékeny egónk van. Az a legjobb, ha folyton bókolnak nekünk, mert úgy nem lesz belőlünk pszichopata.”
a Rafflecopter giveaway