Jeaniene Frost: Once Burned - Első ​lobbanás

Miután egy tragikus gyerekkori baleset szétzúzta az álmait, Leila nem gondolta volna, hogy ennél rosszabb is következhet, de tévedett. Rájött ugyanis, hogy hatalma van az elektromosság felett, mi több, egyetlen érintéssel látja az emberek fejében lakó legsötétebb gondolatokat. Az élete magányra ítéltetett… Legalábbis így hitte, amíg az éjszaka teremtményei el nem rabolták, és arra nem kényszerítették, hogy telepatikus segítséget kérjen a világ leghírhedtebb vámpírjától.
Vlad Tepesh inspirálta minden idők legismertebb vámpírlegendáját – de semmi esetre sem szabad Drakulának hívni! Vlad képes irányítani a tüzet, ez teszi a legrettegettebb vámpírrá. Azonban ellenségei új fegyvert találtak ellene: egy gyönyörű halandót, akinek legalább olyan félelmetes a hatalma, mint neki.
Amikor Leila és Vlad találkoznak, azonnal fellobban köztük a mindent elemésztő szenvedély. Akad azonban valaki, aki porig akarja égetni őket. Vajon mi mindent kell feláldozniuk, hogy megállítsák az ellenséget?

Most látom csak, mennyit számít, egy regényt épp mikor veszünk kézbe! Persze nem azt állítom, hogy a véleményem egyik végletből a másikba tolódott volna, de árnyalatnyi finomhangolás bizony tapasztalható. El kell ismernem, a pararománc mánia lázában égve a Cat & Bones sorozat után Vlad, a Sötétség hercege, nem nyűgözött le igazán a saját szériájának indító kötetében. Rendben lévőnek találtam, de nem átütőnek. Ám most, némileg kiéhezve egy jó féle szórakoztató vámpíros romantikára, szinte úgy kellett erőszakot tennem magamon, hogy a hétköznapi teendők kedvéért kiadjam az Első lobbanást a kezemből.
„… mintha a bűnt borba oltották volna: sötét, mámorító és ellenállhatatlan.”
Rendben, bár Bones rövid feltűnés már önmagában vigyort fakasztott az arcomra, azért továbbra is igaz, hogy itt kevesebb felkuncogósan humoros pillanatot tartogattak a lapok, mint a fő sorozat esetén. A másik, amit szintén kár lenne tagadni, hogy ugyan érdekes volt az ősellenséges, bosszúállós bonyodalom, a lezárása némileg elkapkodottnak és kiforratlannak érződött. Talán azért e kurta-furcsa megoldás, mert majd később még vérszomjasabban tér vissza a főgonosz? Meglátjuk! Mint ahogyan azt, vajon mind a négy kötetben marad-e a csupán Leila nézőpontú narratíva, avagy egy pindurit beleláthatunk Havasföld véreskezű urának a gondolataiba. Én örülnék neki, mert tetszett az a villanás, amit Leila képességének köszönhetően láthattam.
Mindazonáltal ezek az apróság nem voltak képesek elrontani az élvezetemet. Csak lapoztam és lapoztam, úgy magával ragadt a pergős cselekmény. Mindig történt valami, nem unatkoztam egy percig sem. Az, ahogyan az írónő beleszőtte a valós helyszíneket és Drakula mondákat különösen tetszett, a magyar vonatkozás miatt pedig kijár egy nagy pacsi.
Természetesen az akció mellett fontos szerep jutott a romantikus szálnak, ámbár attól nem kell félni, hogy rózsaszín nyáltengerbe fulladna a kötet. Ahogyan a hősnő maga, úgy a kapcsolat szintén csupán bontogatja a szirmait. S tekintve, hogy további három teljes regény választ még el minket a happy endtől, ráadásul ez a rész roppant rövid, mindössze pár hetes időszakot ölelt fel, szerintem abszolút rendben van, hogy nem került sor nagy szerelmi vallomásokra. Szerencsére a perzselő érzékiségből kaptunk már most ízelítőt. Hogy úgy mondjam, nem utasítja maga mögé ama ominózus 32. fejezetet, de az itteni 23. felvonás is elég intenzívre sikerült.
Egyszóval izgatottan várom a folytatásokat. Kíváncsi vagyok, mire alakul Leila roppant különleges képessége, s persze az is érdekel, hogyan esik menthetetlenül szerelembe ez az arrogáns, cinikus, olykor egészen rideg, máskor vadítóan tüzes főhős. Egyszerűen imádom, hogy Vlad erős és határozott, aki parancsolgatáshoz szokott, s nem retten vissza a kegyetlenségtől sem, ugyanakkor van egy erősen védelmező és érzelmesebb oldala. Tehát, kedves kiadó, mikor olvashatjuk a következő darabot?

Kedvenc idézet:
„… az igazság mindig jobb, mint a hazugság, még akkor is, ha az a nehezebb út.”

Zenék a könyvben:

Frankie Goes To Hollywood - Relax ♪ ♫ ♬
Madonna - Like A Virgin ♪ ♫ ♬
Whitesnake - Here I Go Again ♪ ♫ ♬
Culture Club - Do You Really Want To Hurt Me ♪ ♫ ♬
Right Said Fred - I'm Too Sexy ♪ ♫ ♬

Könyvinfók:


Jeaniene Frost

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Szebegyinszki Szilvia
ISBN: 9789633997383
344 oldal, kartonált

Műfaj: paranomális romantika
Sorozat: Az éjszaka hercege 1.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, Leila nézőpontú

Ki? Vladislav Basarab Dracul / Vlad Tepes (31 + pár száz) & Leila Dalton (25)
Hol? Gibsonton, Tampa, Leurda, Poenar
Mikor? január
Érzékiség? izzó
Szerelmi háromszög? nem
Lezárás? egyelőre boldog
Önállóan olvasható? akár
11.22. - Függővég
11.24. - MFKata gondolatai
11.25. - Könyvvilág
11.26. - Sorok Között
11.27. - Olvasónapló
11.28. - Dreamworld
11.29. - Angelika blogja
11.30. - Insane Life
12.04. - Deszy könyvajánlója

Nyereményjáték:

Ezúttal egy igaz-hamis játékra invitálunk titeket. Minden állomásom találtok egy-egy állítás, amiről el kell döntenetek, vajon igaz-e avagy hamis, s ezt kell megírnotok a rafflecopter megfelelő sorában.
(Figyelem! A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
8. A Jeaniene Frost név valójában egy férfi szerzőt takar.
a Rafflecopter giveaway