Újabb Amanda Quick regény került a boltok polcaira

Úgy emlékszem Amanda Quick Csábítás című regénye egyike volt a legelső romantikus olvasmányaimnak. Imádtam, és kb 150 oldal után csatlakoztam az írónő híveinek táborába. Nagyon sok kellemes órát köszönhetek Jayne Ann Castle Krentz-nek, legyen szó bármely írói álnevéről is.

A szerzőnő mostanában egymás után jelenteti meg az 'Arcaine Society' sorozatba tartozó regényeket. Érdekes, hogy a kötetek némelyike a jelenben, míg másika a múltban játszódik.

Az Arkane Társaságot az 1600-as évek végén alapította Sylvester Jones alkimista, aki életét a különös paranormális képességek tanulmányozásának szentelte. Kísérleteit természetesen aprólékosan feljegyezte, és elrejtette, hogy ellenségei és vetélytársai, mint Nicholas Winters, nehogy tudomást szerezhessenek róluk.
A késő viktoriánus korban két leszármazottja, Gabriel és Caleb Jones felfedezte a tudós nyughelyéül is szolgáló laboratóriumát. Így került elő az a formula, amellyel bárki képes megnövelni önnön fizikai tulajdonságait pl erősebbé válni. Ám ahogyan az a Tiéd vagyok című könyvből kiderült, súlyos mellékhatásokkal kell számolni.
A Társaság és a Jones család azóta is mindent megtesz, hogy megőrizze ezt a titkot, amellett hogy gondozzák a különös leletekkel és ereklyékkel tömött múzeumi gyűjteményt is.

A paranormális jelenségekkel tűzdelt sorozat eddigi kötetei:

1. Second Sight - Tiéd vagyok (tartalom)
~ Viktóriánus Anglia ~
Gabriel Jones & Venetia Milton
2.White Lies
~ 21. századi arizónai Stone Canyon ~
Jake Salter & Clare Lancaster
3. Sizzle and Burn
~ 21. századi washington állambéli Oriana ~
Zack Jones & Raine Tallentyre
4. The Third Circle - Rád vártam (tartalom)
~ Viktóriánus Anglia ~
Thaddeus Ware & Leona Hewitt
5. Running Hot
~ 21. századi Hawaii ~
Luther Malone & Grace Renquist
6. The Perfect Poison - A tökéletes méreg (értékelésem)
~ Viktóriánus Anglia ~
Caleb Jones & Lucinda Bromley
7. Fired Up - Az átok (értékelésem)
~ 21. századi Seattle és Las Vegas ~
Jack Winters & Chloe Harper
8. Burning Lamp - Az égő lámpa (értékelésem)
~ Viktóriánus Anglia ~
Griffin Winters & Adelaide Pyne

S hogy még zavarosabb legyen a kép, nem szabad arról sem elfelejtkezni, hogy a Fired Up és a Burning Lamp a Dreamlight trilógia (Winters leszármazottak) első két története, amelyet a Jayne Castle néven publikált Midnight Crystal (bejegyzés a könyvről ITT)fog kiegészíteni e hónap végi megjelenésekor. Persze tekinthetjük az Arcane Society kilencedik regényének is, igaz, az már a jövőben fog játszódni.

Node az ok, amiért billentyűzetet ragadtam az, hogy a Maecenas Kiadó gondozásában végre végre megjelent magyarul a sorozat történelmi részének harmadik kötete, A tökéletes méreg. 336 oldalnyi kicsit paranormális, nagyon történelmi szórakoztató romantika.
Lucinda Bromley nem csupán kiváló botanikus, de természetfeletti képességeivel megérez és azonosítani tud mindenfajta mérget. Különleges tudását a rendőrség is gyakran igénybe veszi.
Éppen egy újabb gyilkosság felderítésében segédkezik, amikor rájön, hogy az áldozat halálát okozó szert abból a ritka növényből készítették, amit nemrégen tőle loptak el. Felfedezéséről azonban bölcsen hallgat a rendőrség előtt, inkább megbíz egy magándetektívet a tolvaj kézre kerítésével.
Caleb Jones vaslogikával és hadvezéreket meghazudtoló stratégiai érzékkel old meg minden rejtélyes ügyet, de igazán eredményes nyomozóvá spirituális képességei teszik. A férfi vállalja, hogy segít Lucindának megtalálni a tolvajt, ám hamarosan egy szövevényes összeesküvés kellős közepén találja magát. És miközben hátborzongató veszélyek leselkednek rá, mindenre elszánt gonosztevőkkel csatázik, még önnön nyugtalanító démonaival is meg kell küzdenie.
És persze azzal a számára eddig ismeretlen, forró szenvedéllyel, amit Lucinda ébreszt benne...