A nagy erotika vita

Nem kicsit fellengzős a cím, igaz? :) De gondoltam, legyen figyelem felkeltő, hiszen az erotikus romantika, úgy tűnik, megosztja a kedélyeket.
Van, aki alig várta, hogy végre egy ilyen típusú kiadványhoz is hozzájuthasson magyarul. S van olyan, akinél a mai modern románcok intim jelenetei is néha már a 'sok' kategóriába esnek. És olyanok is vannak, akiknek meggyőződése, a testi szerelem a két fél magánügye.
Baj lenne, hogy ennyire más a véleményünk valamiben - egy alműfajban megítélésében jelen esetben -, holott magukat a szerelmetes regényeket mindannyian szeretjük? Dehogy is!
Milyen sivár lenne a könyvpiac, ha mindannyian ugyan azokat olvasnánk, és mennyire uncsik is lennének a regénykibeszélő csacsogók. Így elmondhatjuk, ha kipróbáltunk egy új írót, összehasonlíthatjuk a tapasztalatainkat, megvitathatjuk, mi fogott meg bennünket egy adott történetben, vagy melyek voltak azok a momentumok, amelyeket a mi gyomrunk már nem tudott megemészteni. Én szeretem az ilyen eszmecseréket. Több nagyszerű olvasásélményt köszönhetek mások ajánlásainak, véleményeinek, nélkülük ki tudja mikor találtam volna rájuk.
Semmi gond, ha valakinek nem jön be az erotika, ha tudja, mire mond nemet, és belátja, hogy akadnak, akiknek igényük van ilyen történetekre is.

Érdekes lehet: Mi is az az erotikus románc? Wikipédia angolul és a kategóriák magyarul.

Én személy szerint akkor tartok élvezetesnek egy 18 éven felülieknek ajánlott regényt vagy novellát, ha
- van kerek története
- nem magáért az aktusért íródtak meg a szexuális jelenetek, hanem viszik előrébb a cselekményt
- nem túl vulgáris a szóhasználat
- a nemiségen kívül az érzelmi szál is jelen van
- kicsit tabudöngető.
Akkor én most szabados lennék? Úgy tartom, nem. Helyén kezelem az ilyen kis kirándulásaimat a 'bűnösebb' élvezetek tájaira. Megnézek magamnak olyasmit, ami lángra lobbanthatja a fantáziámat, még ha eszem ágában sincs kipróbálni.
Vadító egy szexis karakter kikötözős játékát elolvasni, de hogy nem akarok (szőrme)bilincset látni az ágytámlámon, az bizonyos. Elképeszt, hogy vannak nők, akik tudatosan vagy tudat alatt, de egy teljesen domináns férfira vágynak. Én olyan szinten vagyok feminista, hogy néha kiakasztom a körülöttem élő férfiakat, de arra a pár órára csiklandós dolog elképzelni, hogy az ember lánya kiengedi a kezéből a gyeplőt. Izgatott pillangó röpködést érezhetek a gyomromban, ha két férfi csókjáról, szerelméről olvasok? A tapasztalat azt mutatja, ha jól megírt az a történet, elfogadom a karaktereket olyannak, amilyenek, akkor a szerelmesek egymásra találása ugyan úgy el tud varázsolni, mint minden más szívemnek kedves könyvben.
Kikapcsol, elfeledteti a nyűgös hétköznapokat, olyan tájakra visz - nem feltétlen földrajzi értelemben -, ahová nem ugorhatnék csak úgy el, és voltaképpen ez a cél, nem igaz?
Vannak rajongók és vannak elutasítók. Én valahol középtájon tanyázok. Néha-néha beugrok, kíváncsian körbenézek, majd robogok más fantáziák világába. Élvezem, míg ott vagyok, de aztán el is feledem.
És ti?

Tegnap olvashattunk, hogy a hazai piac legújabb ilyen típusú kiadványa nem mindenkinek vált kedvencévé. A RITen viszont hangot adtak véleményüknek azok a hölgyek is, akiket megvettek Maya Banks izzó jelenetei, és alig várják a folytatást. Egyikőjük halálian fogalmazott. Azt írta: "Megmozgatja a fantáziámat, vérlázító és némileg pótlék. Ha már olyan sokáig patkoltatja a hercegem a fehér lovát. :-))" Mivel nekem ők a 'kontrol csoport', gondoltam egyet, és idejüket kértem, válaszoljanak három egyszerű kérdésre.
1. Szerinted van-e igény idehaza a kimondottan erotikus romantikus művekre?
2. Olvastad-e a jelenleg legfrissebb ilyen kiadványt, Maya Banks: Vénuszdombi mesék című könyvét? És mi róla a véleményed?
3. Szerinted, mi lehet a legnagyobb vonzereje egy-egy ilyen kötetnek, illetve mi tarthatja vissza a nőket egy ilyen tartalmú regénytől?
Köszönöm azoknak, akik időt szántak rá, és beavattak gondolataikba. ITT elolvashatóak.
Elnézve ezeket a válaszokat egyre időszerűbbnek érzem,. hogy én is levegyem a polcról a kötetet. Nehogy lemaradásban legyek, mire megjelenik az Édes élvezet sorozat indítója, az Édes megadás.

Persze e havi szavazás témának is azt erotikus irodalomhoz való viszonyunkat választottam. Kattintson mindenki bátran!

Miért jó, miért nem? Szeretjük nyíltan, vagy szeretjük csak titkon, avagy ki nem állhatjuk? Írjatok! Hátha kialakul egy párbeszéd, egy eszmecsere!