Lara Adrian - Midnight Awakening - A vámpír vére


Fülszöveg: Elise Chase bosszúra szomjazik. Az ellenállhatatlan és halálos szépség a sorsát megrontó vámpírokat üldözi Boston utcáin, miközben tudja, emberfeletti képességei hamarosan a vesztét okozzák. Kizárólag Tegan, a hírhedt harcos mentheti meg, de kettőjük szenvedélyes kapcsolata ismeretlen veszélyek felé, a sötét érzékiség útjára, halálos játszmába sodorja őket.
Az Éjfél szülöttei sorozat harmadik regényében a kiválasztott szerelmét már 500 éve elvesztett, és azóta magányos harcosként élő Tegan történetét olvashatjuk. A zord, érzelemmentes, néha kegyetlennek tűnő hatalmas vámpírt egy testileg gyönge, de annál erősebb szellemű nő hódítja meg, aki maga is megtapasztalta a hátramaradtak fájdalmát.
Az 5 éve megözvegyült Elise Chase-től egyetlen fiát rabolta el a Boston utcáin folyó egyre véresebb háború, amely ugyan vámpírok és vérszopók közt századok óta dúl már, de most mind jobban elmérgesedik. Egy hataloméhes elme vezetésével soha nem képzelt összeesküvés készül, veszélyeztetve mindenki biztonságát. Természetesen a faj őrei, a Rend tagjai megtesznek mindent, hogy időben felfedjék Marek tervét. S miközben folyik a nyomozás, a két megtört szív egymás mellé sodródva nem tud ellenállni a vér hívó szavának.
Tetszett, jobban mint az előző kötetek, bár még mindig várom, hogy ne csak szimplán kedveljem, hanem magával rántson Adrian világa. Majd csak...
Ami viszont kimondottan bejött, hogy végre egy nő, aki nem csak a szőke, esetünkben éppen barna, hercegre vár, hanem ha a körülmények akkora pofont adnak, ami ledönti a lábáról, nem csupán igyekszik túlélni, hanem megpróbál visszaütni. A morcos, kemény harcosnak nagyon jól jön, hogy végre valaki megveti a lábát, amikor ő elkezd háborogni, és még jól ellent is mer neki mondani.
Az Ulpius Ház Kiadó jóvoltából a regénybe bele lehet olvasni: ITT.

2010/40.