Jeaniene Frost - First Drop Of Crimson


Mivel a történet időben a 4. Cat & Bones kötet után következik, jobbkor nem is olvashattam volna. Ugyan külön regény - és E/3-ban íródott -, de azért át- meg átszövik az utalások az előző regények eseményeire és természetesen a már megismert szereplők egy részének itt is jelenése van.

A két főszereplőt, a mestervámpír Spade-t (Charles-t), Bones legjobb barátját; és Denise-t, Cat egyetlen igazi barátnőjét már megismertük és megkedveltük. Itt volt az ideje, hogy Frost egy jó kerítőnőhöz illően szépen egymás mellé rendelje a két szerelmét elvesztett karaktert.
Férje brutális halála után Denise igyekezett visszahúzódni és elkerülni minden kapcsolatot a természetfeletti világgal, mígnem az durván betolakodik ismét az életébe. Ugyan a család sosem beszélt az ünnepi asztalnál arról, hogy bizony egy ifjú bohó ősük lepaktált... no nem a patással magával... de egy alakváltó démonnal, de bizony így volt. S lévén Nathaniel eltűnt a démon radarjáról egy ideje, az igyekszik a rokonain keresztül ismét kézre keríteni. Miután pár haszontalannak ítélt unokatestvérrel végzett, a démon Denise-t is felkeresi, akit csupán az ment meg, hogy vannak vámpír kapcsolatai. A démon megjelöli a csuklóját miközben alakváltó energiájának egy részét is a lány testébe tölti, hogy szörnyeteggé válásának lehetőségével motiválja a minnél gyorsabb Nate utáni kutatásra. Denise hiába próbálja Catet és Bonest is elérni, az egyetlen aki felveszi a telefonját, Spade, aki lovagiasan felajánlja a segítségét.
És kezdetét veszi a közös történetük. Legyőzik Spade törékeny emberekkel kapcsolatos- és Denise vérszomjas vámpírok iránt érzett előítéletét, kitalálják hogy keríthetik kézre az elcsatangolt rokont, felszámolnak egy vámpír drog árusítást, és természetesen a végére egy pár lesz belőlük.
Nem az a kirobbanóan magával ragadó történet, de nem is rossz, amolyan újabb kellemes kaland az ismert szereplőktől hemzsegő megkedvelt világban. Egyetlen óriási gond van vele, várni kell a következő regényre, mert kifogytunk a folytatásokból.
A regény 20%-a elolvasható online a HarperCollins honlapján.
Ehhez a könyhöz is készült egy rövid trailer:




2010/36.