Lara Adrian - Kiss of Crimson - A vámpír ölelése


Fülszöveg: Tess Culver megment egy idegent a biztos haláltól, és kettőjük furcsa kapcsolata szenvedélyes szerelemmé alakul. A férfi, aki Dantének nevezi magát, szörnyű látomásokból ismeri a jövőt, és tudja, hogy a vámpírháború sok áldozatot követel, de szerelmével talán a halált is legyőzhetik, ha Tess is osztozik a vámpírsorsban...
A sorozat második kötete már jobb, mint az indító regény, ugyan még mindig nem kattan minden tökéletesen helyére ahhoz, hogy nálam az imádottak közé kerüljön. Adrian vámpírjai számomra néhol túl darabosak, de lassacskán megkedvelhető csapattá alakulnak az agyamban.
Kedvemre való volt, hogy itt Dante nem csak uk-muk-fuk 'hú, de meg akarom szerezni a nőt' metalitást mutatott, hanem fejlődött a személyisége és az érzelmei is. Tess ifjúkori sérelmei is hihetőnek tűntek. Nagyon tetszett, hogy a zaklatás elszenvedése, majd az önbíráskodás feldolgozása rányomta a bélyegét az életére, de nem lett túl nyávogós tőle a karaktere.
A két főhős egymásba botlása is életszerűnek tűnt ebben a képzelt világban. - Nem úgy mint az előzőben, ahol folyton folyvást azon agyaltam, hogy ilyen fene jó szimattal eddig hogy nem érezte meg a neki rendelt nő illatát, ha már egyszer ugyan abban a városban éltek. - Az, hogy egy harcos megsebesül, és ott igyekszik magán segíteni, ahol tud, teljesen elfogadható. Hogy történetesen peche van, és bár nem vadászik feleségre, de sikerül pont egy kiválasztottat megtalálnia... megemészthető fordulat.
A gonosz karakter is teljesen helyén van. Marek ugyan szervezkedik a háttérben, de most konkrétan nem ő az, aki igazán hangsúlyos, hanem a vámpírdrogot áruló Ben. Ben, akit duplán utálhatunk. Részben mert az általa készített partidrog vérszopóvá változtatja a bulizni vágyó kíváncsi fiatal vámpírokat - ezzel Marek vérszopó seregébe toborozva őket - másrészt mert ő az, aki az egymásra találó párunk boldogságát közvetlenül veszélyezteti. Előbb nyomuló expasiként zavarja a légkört, majd vérrabszolgaként egykori imádata tárgya ellen fordul.
A regénynek még egy piros pontot ki kell osztani a mellékszál göngyölítéséért. Chase & Elise elkövetkezendő szereplése nagyon jól lett beolvasztva a mostani eseményekbe. És persze az első könyvben megsebesült Rióról is van egy nyúlfarknyi rész, hogy el ne felejtkezzünk a spanyol vámpír harcosról, hiszen hamarosan ő is visszatér.
Az Ulpius Ház Kiadó jóvoltából bele lehet olvasni a könyvbe: ITT.

2010/39.
2nd challenge/6.