Rebecca Yarros: Full Measures - Tiéd vagyok

Ember Howard 20 éves, és apja mindig is katona volt. Ő is tudta az igazságot. Az ajtóban katonák álltak, ami azt jelentette, hogy az apja nem tér haza többé. Amit azonban nem tudott, hogy honnan talál majd magában annyi erőt, hogy a gyászba belerokkant édesanyja helyett összetartsa a családot.
Aztán belép az életébe Josh Walker. A hokicsapat sztárja, közvetlen szomszédjuk, nem is beszélve arról, hogy az érintése különösen gyengéd, és újra és újra megmenti Ember életét. Van benne valami, ami miatt egyetlen pillantása vagy egyetlen érintése elűz minden fájdalmat. Ember bármennyire is szeretné kikapcsolni az érzelmeit, és egymaga megbirkózni a gyásszal, nem tagadhatja a kettejük között kialakuló vibrálást.
Aztán Josh titka darabokra töri az egész világát, és Embernek döntenie kell, hogy megéri-e kockázatot vállalni egy olyan férfi szerelméért, aki talán elpusztítja a lelkét.
„Nem vagyok tökéletes. De a tiéd vagyok.”
Ó, hogy én mennyire vártam ezt a regényt! Az igazat megvallva annyira, hogy bár tudtam, majd érkezik magyarul, nyáron csak belefogtam az eredetibe, hogy most aztán újrázzak egyet a fordítással. S mindkét alkalommal imádtam! Hogy is ne tettem volna, elvégre ötvözi két nagy kedvencemet: a mondandóval rendelkező new adult műfajt és a katona családok életének bemutatását. Ráadásul érezhető volt, hogy a szerző tudja miről ír, hiszen ő maga szintén ebben a kívülállók számára furának tűnő világban él. A történet pedig nagyszerű volt; egyszerre szívszaggató és csodálatos. Az a fajta románc, ahol teljesen érthető a szereplők őrlődése, de pont ezért szeretnénk mindennél jobban, hogy megleljék a boldogságot. Olyan, ahol minden könnycsepp megéri.
A könyv roppant intenzíven kezdődött; egy mindennapinak induló reggelen a Howard család életét örökre megváltoztatja a hír, miszerint a katonaorvosként Afganisztánban állomásozó édesapát halálos támadás érte. Csak méltatni tudom azt, ahogyan a szerző leírta ezeket a szörnyű pillanatokat, azt a sokkot, a tagadást, a fájdalmat, amit átéltek a hátramaradottak. Ahogyan szintén csak elismerően tudok szólni arról, ahogyan a későbbiekben a gyász feldolgozása ábrázolásra került. Mindenki másként reagált, mindenki másként dolgozta fel a dolgot. Ám leginkább azt értékeltem, hogy nem csupán ezt, az áldozatot, az árnyoldalt láthattuk, hanem jutott hely azt is érzékeltetni, hogy micsoda odaadás, elhivatottság, szeretetet (az édesapa hátrahagyott levele…) és támogatás jellemzi ezeket a családokat. December vívódásában szintén ez a kettősség köszönt vissza, s pont ettől volt számomra annyira életszerű és hiteles. Egyrészt ott volt annak az elképesztően kedves fiúnak a szereleme, a közös boldogság ígérete, másrészt az a rettenetes félelem, hogy a hivatása egy szempillantás alatt elrabolhatja azt, aki olyan sokat jelent számára, és ismét át kell élnie egy olyan fájdalmat, amivel elsőre is alig-alig sikerült megbirkóznia.
S itt kell bevallanom, hogy míg a széria két további kötetét - Eyes Turned Skyward (Jagger) & Beyond What is Given (Sam) – ugyancsak elolvastam, s ha lehet, még jobban élveztem, mint ezt a részt, a lezáró darab előtt megtorpantam, s azóta is csak halogatom. A Hallowed Ground lapjain ugyanis ismét December és Josh kerül majd előtérbe, mégpedig a fülszöveg tanúsága szerint életük egy olyan szakaszában, amikor az iskola miatti távollét után végre összebútoroznak, ám a fiút a harctérre vezénylik. Egyelőre nem vagyok biztos benne, hogy felkészültem egy újabb adag szívfacsaró, lelket összetörő élményre, legyen az bármily szépen megírva.

Kedvenc idézet:
„Talán az a sorsunk, hogy vadul lángoljon a szerelmünk, és tisztán megvilágítsa számunkra az utat, amit követnünk kell. Ugyanakkor el is eméssze önmagát.”
Kedves ráadás: Josh évekkel későbbi Valentin napi üzenete Decembernek.

Zenék a könyvben:

Amazing Grace ♪ ♫ ♬
Military Taps ♪ ♫ ♬
Dave Matthews Band - #41 ♪ ♫ ♬
(Les Miserables) One Day More ♪ ♫ ♬
Bruno Mars - Locked Out Of Heaven ♪ ♫ ♬
Rihanna - S&M ♪ ♫ ♬
(Anastasia) Once Upon A December ♪ ♫ ♬

Könyvinfók:


Rebecca Yarros

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Császár László
ISBN: 9789634570059
408 oldal, kartonált

Műfaj: new adult
Sorozat: Flight & Glory 1.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, Ember nézőpontú

Ki? Joshua A. Walker (23) & December Howard (20)
Hol? Breckenridge; Colorado Springs
Mikor? december 19. → május
Érzékiség? visszafogott
Szerelmi háromszög? elhanyagolható
Lezárás? egyelőre boldog
Önállóan olvasható? igen
12.13. - Könyvvilág
12.14. - Kelly & Lupi olvas
12.15. - Angelika blogja
12.19. - CBooks
12.20. - Kristina blogja
12.21. - Dreamworld
12.22. - Sorok között
12.23. - Deszy Könyvajánlója

Nyereményjáték:

Mostani turnénk valamennyi állomásán olyan szerzők fotóit találjátok, akik a sport bűvöletében játszódó romantikus történeteket (is) írtak. Megfejtésként csupán az ő neveiket várjuk a rafflecopter megfelelő soraiba.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.)


a Rafflecopter giveaway