Katie McGarry: Breaking the Rules - Szabályszegők

Amikor a frissen érettségizett Echo Emerson nyári kirándulásra indul a fiújával, szeretne kikapcsolódni, egy időre elfelejteni, hogy ő mitől annyira… más, mint a többiek. A kiruccanás során királyabbnál királyabb látnivalók várják, plusz az útba eső galériákban árulhatja az alkotásait. Na persze mindezt übereli, hogy majdnem három teljes hónapot kettesben tölthet Noah Hutchinsszal, a dögös, agyas, hányatott lelkű sráccal, aki mindig megérti őt.
Echo és Noah mindent megosztanak egymással – kivéve egyvalamit, amire Echo egyelőre nem bírja rászánni magát.
Csakhogy amikor lidércnyomásainak okozója újból megjelenik az életében, a lánynak komoly döntéseket kell meghoznia; ráadásul legfőbb ideje, hogy rájöjjön, mit is akar igazából. Mindeközben a nevelőszülőknél felnőtt Noah még élő rokonai után folytatott kutatása arra kényszeríti őket, hogy szembenézzenek az élet, a szerelem és saját egyéniségük nyomasztó igazságaival.
Most, hogy már csak egy hét maradt hátra az egyetemi orientáció, a diákmunka és a nagybetűs élet kezdetéig, Echónak dűlőre kell jutnia magával: vajon Noah nem csak egy izgalmas rosszfiú, és ez az egész nem csak egy felelőtlen kaland, amitől mindenki óva intette? A fantasztikus túra utolsó állomásán nagyon is komolyra fordul a történet.
„Közvetlen közelről az a szín kavalkád kaotikusnak tűnne, de ha egészben szemléli az ember, ezt a csodálatos képet adja ki. Végül is ez a legjobb leírás rólam és Echoról, a kapcsolatunkról. A szerelmünkről.”
Sok esetben hajlok arra a véleményre, hogy egy sokat megélt, s végre már boldogságra lelt szerelmespárt nem jó ötlet bolygatni. Gyakran úgy érzem, mintha az író csak kegyetlenül újabb nehézségeket akasztana a nyakukba, nekem pedig csavarna még egyet a már amúgy is megviselt szívemen. S ezért igen ritkán felhőtlen az örömöm, ha kedvenceim ráadás történetet kapnak. Ezért aztán, bármennyire imádom a szerzőnő regényeit, bármennyire biztos helye van a Noah Hutchins & Echo Emerson párosnak a kedvenc ya szereplők listámon, a Szabályszegőktől inkább tartottam, mint vártam. Ám míg az angol megjelenésnek ellen tudtam állni, a magyar kiadás olvasására már nem voltam képes nemet mondani.
S milyen jó, hogy beadtam a derekam, mert Katie McGarry ismét a lapok mellé szegezett.
Nem mondom, akadtak pillanatok, amikor morogtam a nem létező bajszom alatt, amiért olyan sokat vitázott Noah és Echo, de azt el kell ismernem, hogy nagyon is életszagú problémák miatt őrlődtek mindketten. A ’nem mondom el nyíltan a kedvesemnek, mi az, ami bánt’ viselkedés szintén az idegeimet cincálta itt-ott, ugyanakkor a bizonytalanságaik, amelyek jó ideig visszatartották őket, ha könnyebben emészthetővé nem, de érthetővé és elfogadhatóvá tette a habozásukat. Még jó, hogy önmaguk felfedezése, a jövőjük és kapcsolatuk tisztázásának drámái közben akadtak aranyosan játékos, illetve szívmelengető pillanatok, hogy ők is, én is kicsit könnyedebben lélegezhessek egy időre. Ez utóbbiban amúgy Beth és Isaiah feltűnése szintén segített picit, igaz, néhány ügyesen elhelyezett kommentáron túl nagy szerep nem jutott nekik.
„… elveszett belőlem egy darab, amit soha többé nem fogok visszaszerezni. A veszteség mindig ott fog sötétleni, de közben új dolgokat nyertem az életben. Új utat. Új szerelmet, Új életszemléletet.”
Bár ez a kiegészítő kötet hozta a sorozat jól ismert és általam megszeretett jellemzőit, mégis, számomra elmaradt a Feszülő húr nyújtotta élménytől. Talán, ha nem mindössze a nyári road trip utolsó hetére csatlakoztunk volna, hanem a gondtalanabb együtt töltött időből is többet látunk, akkor kevésbé érezném borongósnak a sztorit. Igen, azt hiszem, egy kicsivel több boldogság segített volna abban, hogy még jobban tudjam értékelni azt a fejlődést, amelyen ők maguk és a szerelmük keresztülment. Sőt, akár egy elnyújtott idillikus epilógussal is beértem volna. Így azonban a viszontlátás öröme mellé enyhe kesernyés utóíz tapadt.

Kedvenc idézet:
„… a lehető legrosszabb hozzáállás, ha az ember magába zárja a fájdalmat.”

Könyvinfók:


Katie McGarry

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Komáromy Rudolf
ISBN: 9789634572107
480 oldal, kartonált

Műfaj: ifjúsági
Sorozat: Feszülő húr 1,5.
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, váltott nézőpontú

Ki? Noah Hutchins & Echo Cassandra Emerson (18)
Hol? Colorado Springs, Denver, Vail
Mikor? egy nyári hét
Érzékiség? visszafogott
Szerelmi háromszög? nem kimondottan
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? nem
12.09. - Kristina blogja
12.10. - Angelika blogja
12.11. - Könyvvilág
12.12. - Deszy Könyvajánlója
12.13. - CBooks
12.14. - Dreamworld
12.15. - Sorok között
12.16. - MFKata gondolatai

Nyereményjáték:

Mostani játékunkban a festőké és műveiké lesz a főszerep. A blogturné valamennyi állomásán egy-egy híres festmény képét találjátok majd, és a Ti dolgotok az lesz, hogy az alkotó nevét megírjátok a rafflecopter doboz megfelelő sorában.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.)

a Rafflecopter giveaway