Jennifer Niven: Holding Up the Universe - Veled ​teljes a világ

Libby Strout anyukája váratlan halála után mély gyászában az evésbe menekül, és nem sokkal később már mindenki csak úgy ismeri őt, mint Amerika Legdagibb Tinije. Idővel újra ki mer merészkedni az emberek közé, hogy végre igazán éljen, azonban a visszatérés a gimnáziumba nem megy valami zökkenőmentesen… Jack Masselin menő srác, aki bámulatos tárgyakat képes összerakni szinte bármiből. Nem számít azonban, hogy milyen népszerű, van valami, amiről senki sem tud: arcvakságban szenved. Senkit sem ismer fel, még a saját családtagjait sem, és ez sok gondot okoz az életében, pláne ha csajozásról van szó… Jack soha, senkit sem engedett magához igazán közel, egészen addig, amíg meg nem ismerte Libbyt. Egy gimnáziumi összezörrenés után mindketten lelki tanácsadáson kötnek ki, és nem ez az egyetlen büntetés. Egymás iránt kialakuló érzelmeik őket magukat is meglepik. A harag lassan átformálódik valami mássá, valami méllyé… igaz, őszinte szerelemmé, mely az egész világukat megváltoztatja.
„Legyünk együtt okésak, te meg én!”
Két éve a Veled minden hely ragyogó furcsán borongós, mégis gyönyörű ifjúsági történetével teljesen elbűvölt, így nagyon szívesen vettem kézbe az új Jennifer Niven kötetet. A Veled teljes a világ lapjain az írónő ismét a másságról, valamint az önelfogadásról mesél nagyszerű, olvasmányos stílusban, két újabb szerethető karaktert életre hívva.
S míg tagadhatatlan élvezettel vesztem el a sorok között, sajnálatomra az a varázslat, amit az előző könyv esetén megtapasztaltam, ezúttal elmaradt. Bár úgy gondolom, hogy különleges alapötletből érdekes sztori született, összesenjében kevésbé mélynek találtam a téma kidolgozottságát.
Eltöprengtem persze, hogy vajon nem azért érzek-e így, mert itt nem lélekösszetörő, zokogós lezárást kaptunk, de őszintén mondhatom, nem ez az ok. Csöppet sem zavar a pozitív hangvételű lezárás, sőt, hajlok a helyzet túlromantizálásának megbocsátása felé is. Amit igazán hiányoltam, az a főszereplők motivációjának alaposabb bemutatása. Sajnálatosan teljes homályba vesztek számomra olyan dolgok, mint például hogy Jack miért nem fordult soha, még kisgyerekként sem a szüleihez a problémájával. Ehhez jött, hogy némely fordulat bizony erősen nélkülözte az eredetiséget.
Voltak azonban olyan vonásai is a regénynek, amit elképesztően imádtam. Libby néhány visszavágása kacajra késztetett, a sok Odaát utalás megmosolyogtatott, az a rengeteg tánc pedig jó kedvre derített. De a legjobban a sokféleség ábrázolása nyerte meg a szívemet. Libby ugyebár túlsúlyos, Jack félvér nagy afro frizurával, s erős a gyanúm, hogy a kisöccse, Dusty, előbb-utóbb ráébred majd homoszexualitására.
Egy szó mint száz, habár ez a történet nem egészen váltotta valóra azt, amit reméltem tőle, messze nem bántam meg, hogy adtam neki egy esélyt. Megmelengette a szívemet és jól esett a lelkemnek a pozitív üzenete. Kíváncsi vagyok, legközelebb vajon mivel rukkol majd elő a szerző.

Kedvenc idézet:
„… néha a dolgok nem rólunk, hanem a másik érintett félről szólnak, és mi csak véletlenül kerülünk a történetbe.”

Zenék a könyvben:

Könyvinfók:


Jennifer Niven

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Maxim
Fordító: Béresi Csilla
ISBN: 9789632618661
400 oldal, kartonált

Műfaj: ifjúsági
Sorozat: -
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, váltott nézőpontú

Ki? Jack Henry Masselin (17) & Libby Strout (16)
Hol? Amos (Indiana), Richmond
Mikor? szeptember → november
Érzékiség? ártatlan
Szerelmi háromszög? nem kimondottan
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
12.17. - Kelly & Lupi olvas
12.19. - Sorok között
12.21. - Angelika blogja
12.23. - CBooks
12.27. - Könyvvilág
12.29. - Szembetűnő
01.03. - Deszy Könyvajánlója

Nyereményjáték:

Minden turnéállomáson találtok egy-egy, a szerzővel és a könyveivel kapcsolatos kérdést. A Ti feladatotok, hogy eldöntsétek igaz vagy hamis az állítás.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.)
Jennifer Niven első regénye a Veled minden hely ragyogó.
a Rafflecopter giveaway