J. L. Armentrout: Stay ​With Me - Maradj velem

A huszonegy éves Calla nem sok mindent csinált eddig életében. Soha nem csókolózott, nem látta a tengert, és nem volt vidámparkban sem. Fiatalabb korában azonban olyan dolgokat látott és élt meg, amiket egyetlen gyermeknek sem volna szabad. Máig hordozza testi és lelki sebeit, melyeket többszörösen függő anyja, Mona hagyott rá – olyan titkokat, amiket nem oszt meg senkivel, még a legközelebbi barátaival sem.
Azonban a biztonságos kis burok, amit Calla maga köré épített, egy nap darabokra hasad, amikor felfedezi, hogy anyja ellopta a tanulmányaira félretett pénzét és hatalmas adósságot halmozott fel a nevében. Kénytelen hát visszatérni a kisvárosba, amit annak idején örökre elhagyott. Amikor megérkezik anyja kocsmájába, Monát sehol sem találja, ám megismerkedik a száznyolcvan centis Jackson Jamesszel, aki nem csupán a pultban áll, de szemlátomást az egész kocsma lelke is. És maga tömény érzékiség.
A vonzó és lehengerlő Jax az első pillanattól részt követel magának Calla életéből; munkát ad neki és segít felkutatni Monát. A pillantása pedig csupa vágy…Mielőtt azonban Calla túlzottan közel engedné, még le kell győznie magában a múlt árnyait – és néhány alávaló embert is, akik azzal fenyegetik, hogy rossz vége lesz, ha nem keríti elő nagyon gyorsan az anyját.

Bármennyire szeretem J.L. Armentrout történet mesélési stílusát, s értékelem, hogy a Maradj velem sztorijával új színt próbált vinni a Várok rád sorozatba, számomra ez a kötet sajnos elmaradt a korábbiak élményétől.
Gyanítom, enyhe fanyalgásomban szerepet játszott, hogy elsőre engem kissé megtoppantott a leírásokban és párbeszédekben egyaránt jelen lévő alpári kifejezések és káromkodások tömkelege. Tévedés ne essék, nem vagyok épp egy szemérmes apáca, ráadásul tisztában vagyok vele, hogy az eredeti szintén hemzseg a b és f betűs szavaktól, csupán valahogy a magyar szövegben mindig kicsit mellbevágóbb ekkora mennyiségben ilyenekkel találkozni. Amiért viszont nehezen lehetne az angol változatot okolni, azok az olyan ’gyöngyszemek’ mint a csöcsfék vagy ivarcsörte, amelyek láttán rajtam heveny szemforgatásos tűnetek hatalmasodtak el.
Node, lépjünk túl a tálaláson, és nézzük a valódi lényeget: a szereplőket meg a történetet!
Jó pont volt a szememben, hogy Calla nem egy tökéletes testű hősnő, hanem olyan lány, akinek fájdalmas múltja bizony külső nyomokat is hagyott a testén. Jax segítőkészsége, céltudatossága, kedves megértése és elfogadása első osztályú könyves álompasi alapanyaggá tette, ex-katonai mivolta pedig már csak megtetézte a közel tökéletességgét. Egyikük tapasztalatlansága, másikuk türelmes, lassú csábítása tökéletesen passzolt a műfajhoz, így itt sem lehetett okom panaszra, ám azt azért szeretném megjegyezni, hogy ritkán jártam ennyire kiéhezett 21 éves szűz gondolatai között.
A sztoriban tetszett, hogy összetettebb és fordulatosabb a cselekmény. Itt nem egyszerűen annyiról van szó, hogy két fiatal találkozik és kapcsolatba bonyolódnak, majd szakítanak valami butaság miatt, végül azonban egy szerelmi vallomást követően jön a happy end. Persze azért messze nem egy drog karteles krimit kell elképzelni, de tényleg kijutott az izgalmakból, még ha elég hirtelen érkezett is a megoldás. Igazán kár, hogy annyira döcögősen indult és eléggé vontatottra sikerült a könyv. Sok helyen úgy tűnt, ugyanazon gondolati köröket futja Calla újra meg újra, ráadásul néhol szinte fullasztóan hosszan tette mindezt.
Szóval, elég vegyes érzéseket hagyott bennem maga után Jax & Calla románca. Szerettem a gyengéd pillanatokat, élveztem az akciódús jeleneteket, csak valahogy az összhatás nem volt elég meggyőző. Viszont izgatottan várom Roxy és Reece könyvét – Fall with Me -, mert nagyon kíváncsi vagyok, mi történt közöttük pontosan.

Kedvenc idézet:
„… titkai mindenkinek vannak (…) Nincsen egyetlen olyan ember sem, aki mindig minden helyzetben tökéletesen őszinte.”

Zenék a könyvben:

Van Morrison - Brown Eyed Girl ♪ ♫ ♬
Morris Albert - Feelings ♪ ♫ ♬

Könyvinfók:


Jennifer L. Armentrout

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Császár László
ISBN: 9789634570257
600 oldal, kartonált

Műfaj: new adult
Sorozat: Várok rád 3.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, Calla nézőpontú

Ki? Jackson 'Jax' James (24) & Calla Fritz (21)
Hol? Shepherdstown, Philadelphia, Plymonth Meeting
Mikor? nyár
Érzékiség? heves
Szerelmi háromszög? nem
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
12.05. - Deszy könyvajánlója
12.06. - Angelika blogja
12.07. - Insane Life
12.08. - CBooks
12.09. - Könyvvilág
12.11. - Sorok között
12.12. - Kristina blogja
12.13. - Dreamworld

Nyereményjáték:

Mostani blogturnánk állomásain olyan könyvekből találtok idézetet vagy borító részletet, amelyekben a főszereplők egyike pultos avagy felszolgáló. Nektek annyi a dolgotok, hogy ezek alapján a morzsák alapján kitaláljátok, melyik regényekre gondoltunk. Megfejtésként a kötetek szerzőjét és címét várjuk.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.)

a Rafflecopter giveaway