Teresa Medeiros: Felejthetetlen csók


Fülszöveg:
A megrögzött élvhajhász hírében álló Sterling Harlow herceg anyja halála után elhatározza, hogy megszerzi az ardeni birtokot. A hercegnek gyermekkorában sem volt egyszerű az élete, most pedig anyja gyámleánya, Laura Fairleigh állhat az örökség útjába. Ráadásul, amikor Sterling a birtok felé tart, szerencsétlen kimenetelű baleset éri. A vetélytárs, a szeszélyes Laura már több házassági ajánlatot utasított vissza, mint amennyit számon tud tartani. A válogatós természete gyámanyja halála után jelent igazán nagy gondot számára: a végrendelet értelmében ugyanis csak akkor lehet övé a birtok, ha huszonegyedik születésnapja előtt, azaz három hét múlva férjhez megy. Ebben a kiélezett helyzetben valami egészen váratlan történik: reggeli sétáján Laura egy gyönyörű férfira bukkan, aki eszméletlenül fekszik az erdőben, majd amikor magához tér, arra sem emlékszik, hogy kicsoda is ő valójában. Az érdekek és érzelmek harca elkezdődik...
Izgalmasnak hangzik, ha a könyvajánló kifacsart Csipkerózsika történetet ígér. Sajnos, a regény kissé döcögősen, vontatottan indult. Olyan érzésem volt, mintha egy Jane Austen féle lassú történetbe csöppentem volna. Ami kár, mert később már kimondottan élveztem az események alakulását.
Mulatságos fordulat, hogy a csókkal ébresztős jelenetben a szereplők a meséhez képest helyet cseréltek. Itt az alélt - no jó legyünk igazságosak, lováról lepottyant - férfiút éleszti a szűzi csók. A boldogan éltek, míg meg nem haltak végkifejlet előtt a történet jó részében amnéziával küzdő hercegnek és az őt 'fogságba' ejtő, kissé álmodozó hősnőnek egymásra találását szinesíti egy cserfes, kissé gyilkos hajlamú tíz éves kishúg, (róla majd a következő kötetben is olvashatunk) egy nem sokkal idősebb, laza fiatalúr, egy nem túl tehetséges szakácsnő, egy vadul káromkodó mindenes, egy mégsem annyira vénlány kuzin, egy égetni való jóbarát, két óriási, de szelíd kutyus, valamint egy fészekalja kiscica. És a felsorakozó mellékszereplők mind jól kitalált, igazán élő és szerethető figurák.


2010/14.