Teresa Medeiros: Egy botrányos éjszaka


Fülszöveg:
Carlotta Anne Fairleigh-nek soha nem volt erőssége az illemszabályok betartása - még akkor sem, amikor a bájos, szenvedélyes ifjú hölgyet végre bevezetik a társaságba. Miközben a belépőjére vár, nem tudja megállni, hogy ne tűnődjön el a szomszédos, elsötétített ház rejtélyén, amelyről kiderül, hogy Hayden St. Clair feltehetően elhagyatott otthona, a férfié, akit a társaság csak a Gyilkos Őrgróf gúnynéven emleget.
Legújabb "kalandja" is katasztrófával végződik, porig rombolva az ifjú első bálozó hírnevét, Carlotta hirtelen azon kapja magát, hogy... eljegyezték! Hamarosan útra kel a vadregényes Cornwall felé a jóképű, rejtélyes őrgróf társaságában, akinek nevét félelemmel vegyes gyűlölettel emlegeti az előkelő társaság.
A Felejthetetlen csók című regény folytatásában, a tíz éves vadócként megismert Carlotta Fairleigh párla találásának történetét olvashatjuk.
Meg kell mondanom, hogy imádtam minden fejezetét. Ez az a fajta jó könyv volt, ami miatt szeretem a történelmi romantikát. Tűzről pattant, néhol habókos, de jópofa hölgyike, plusz egy kissé megtépázott hírnevű, borzongatóan, sötéten szexis főhős; mosolyogtató, időnként csöpnyit vitriolos humort csillagtató párbeszédek, és néhány komikus esemény. Remekül szórakoztam, ahogyan azt el is vártam egy szentimentális rémregény írónőjének és a 'Gyilkos Őrgróf'-nak a szerelméről szóló kötettől. A legmulatságosabb jelenet díjáért holtversenyt hirdetek a gyermeki hisztit meghökkenésbe fordító mostohaanyai, opera primadonnákat megszégyenítő, sikítási bemutató; és a szenvedély hevében elhangzott sikkantás magyarázataként szolgáló vérszomjas, kapafogú egeret láttunk pillanat között.
A kiadó olvasói érdeklődésre azt válaszolta, hogy nyár végére további Teresa Medeiros megjelenést tervez. Én csak üdvözölni tudom az ötletet.


2010/15.
2nd challenge/2.