Lorraine Heath: Mondd, hogy mindörökké


Fülszöveg:
Lauren Fairfield hűvös angol úrihölgynek tűnik, akinek nemesi vér csörgedezik az ereiben. Szíve mélyén azonban Tom, a csábító cowboy után vágyakozik, akit egykor szeretett - és elveszített. Őrülten jóképű, de tanulatlan nemes érkezik Londonba - és Lauren majdnem elájul, amikor ráismer az új lordban Tomra, aki elragadó férfivá serdült. Azért jött, hogy Sachse grófjaként visszaszerezze elvesztett nemesi címét... és beteljesítse az esküt, melyet egykor két fiatal szerelmes tett a csillagos ég alatt, a botrányos ígéretet, melyet egy illedelmes úrihölgy soha nem tartana be. Lauren nem lenne képes beleszeretni egy merev és rideg lordba, Tom számára azonban az arisztokrácia jelenti a jövőt. Így aztán a lány megtanítja mindenre, mielőtt örökre eltűnne az életéből. Csakhogy szívükben még mindig él a vad szenvedély, melynek nem tudnak ellenállni, és Tom nem nyugszik addig, míg be nem bizonyítja, hogy a "mindörökké" olyan ígéret, melyet be kell tartaniuk...
Meg kell mondanom, nagy örömmel fogadtam, amikor az Alexandra kiadó ismét jelentetett meg olyan történelmi romantikus regényt, amit tekinthetünk akár az egykori, régóta nélkülözött oroszlán címeres sorozat új köntösbe öltöztetett utódjának. Sajnos ezúttal nem sikerült lehengerlően jót választaniuk, ez inkább a szimplán kellemes kategória.
Lorraine Heath tud ennél sokkal jobbat is, úgy gondolom. A Házasság receptre, a Vak végzet vagy az Egy botrányhős hálójában sokkal kedvesebb a szívemnek, mint a mostani kiadás, a Mondd, hogy mindörökké. Talán magával a trilógiával van gond? Mert A grófné titka című sorozatindító kötet sem volt annyira magával ragadó. Itt is azt éreztem, hogy ugyan kedvelhetőek a szereplők, de közel sem ragadnak igazán magukkal.
A hősnőnk, Lauren, ismerős lehet a már fentebb említett könyvekből. Az ő édesanyja ment feleségül Ravenleigh urához, amikor meglátogatta ikertestvérét Kit Montgomeryt Texasban (Házasság receptre), illetve (Egy botrányhős hálójában) őt sodorja szinte el Rhys, Harrington hercege, amikor az ágynak esett Lydiához igyekezett sebesen. Tom, a főhős, Fortune városkából érkezett cowboy, akiről kiderült, hogy ő nem más, mint a halottnak hitt Sachse gróf. (Igen, erről a nemesi címről volt már szó A grófné titkában.) A még amerikában kamaszként egymásba pistuló, majd egymásról tíz évig álmodozó szerelmespár, újra találkozik Londonban, és ezúttal végleg egymáséi lesznek.


2010/13.