Kresley Cole - Wicked Deeds on a Winter's Night - Vámpírharc

Fülszöveg: Bowen MacRieve, a Lykae klán harcosa kis híján belepusztul, amikor elveszíti az egyetlen neki rendeltetett nőt. A kegyetlen vérfarkas szíve jéggé fagy, nem osztja meg ágyát senkivel – míg össze nem hozza a sors ellenségével, és legsötétebb vágyai lángra gyúlnak a vadító találkozástól. Amikor a gonosz erők a lány ellen szövetkeznek, a harcos minden erejét latba veti, hogy megmentse őt.
Ellenállhat-e a lány a testét-lelkét követelő Bowennek, vagy mindent kockára tesz harcias védelmezőjéért, ha sikerül legyőzniük az őket körülzáró gonoszt?
Igyekeztem ezúttal nagyon figyelmesen olvasni, de továbbra sem világos, hogy miért is szerepel az előző rész magyar kiadásában Vámpírharc címen a várható kötet, azaz ez a könyv. Vámpír csak villanásnyira szerepel... lehet nem ez lesz a következő magyar megjelenés Kresley Cole-tól???
A Vámpírszerető végén megtudtuk, hogy ki került ki győztesen a halhatok időkulcsért vívott versenyéből, de akadtak elvarratlan szálak. Mint pl a már Vámpíréhség című kötetben feltűnő Bowen MacRieve sorsa. Az előző regény végén szegény, sokat szenvedett lykae-t a tűzkígyó barlangjában láthattuk, csapdába esve. Nos, ebben a könyvben az első kb 6 fejezetben megtudhatjuk, hogy a Kupa alatt mi történt vele, hogyan és miért szórt rá átkott Hőn Áhított Mariketa, a boszorkányokat képviselő versenyző. S természetesen az ő közös történetük csak eztán kezdődik igazán. Bowen ugyan nem használhatja a fődíjat, hogy visszahozhassa a 180 éve előle menekültében meghalt társát, de lehet, hogy mégsem ok nélkül adta a kissé kerge valkűr, Nix, azt a tanácsot, hogy a verseny összehozhatja örök szerelmével. Egyáltalán, biztos-e, hogy Bowen egykor valóban a neki rendelt egyetlen nőt vesztette el? Vagy a sors hallgatta volna meg könyörgését, és kapott egy újabb esélyt? Ha Nix stílusában kellene válaszolni: is-is és sem-sem.
Cole jobban megcsavarintja, mint azt gondolnánk. Az erotikával fűszerezett, farkas - boszi kergetőzés izgalmas végig, hogy aztán a tetőpontján még egy lapáttal rádobjon az írónő, hogy leeshessen az álunk. De persze, a happy end az szavatolt, ahogyan az illik, azaz a nagy, erős, szexis, fájdalmában marconává vált, de védelmező vérfarkas megkapja 'hőn áhított' társát.

Google Preview

2010/19.