2010. február 24., szerda

Kresley Cole - Dark Desire After Dusk - Vámpírzóna


A Halhatatlanok éjfél után sorozat 6. történetében egy démon zsoldos, és egy valkűr félszerzet szerelméről olvashatunk a Cole-ra annyira jellemző erotikával átítatott, akcióval dúsított mesében. Habár a köny olvasása alatt néhol nagyon szerettem volna valamely főszereplőt egy-egy alapos indító fenékbe rúgással jobb belátásra téríteni, összességében jól szórakoztam. Ami nagyon tetszett, hogy bár valkűr származásának megfelelően Holly szép, mégsem tökéletes a maga kissé okostojás, és kényszeres viselkedésével; valamint hogy mindezt Cadeon mennyire jól tudja kezelni.

Caden az a düh démon, aki bátyjával indult a Talizmán Kupán, és azóta kisebb nagyobb szerepben fel-fel tűnt az előző kötetekben. Mire ennek a regénynek indulnak a történései, már ismerjük az okot, hogy miért is hívják őt "Királycsinálónak", és hogy bizony van egy nő, aki után már egy éve sóvárog. Egy nő, akit, úgy gondolja, a sors csak neki szánt. De egy démon nem választhat halandó nőt asszonyának... A végzet megint kegyetlen lenne Cadeonnal? S ha igen, mennyire? Lehetséges, hogy kiderüljön, mégis halhatatlan a párja, hogy aztán fel kelljen áldoznia őt saját testvére és népe érdekében?
Holly, a mindent hármasba csoportosító, kényszeres tisztaság mániás matematika professzor el nem tudja képzelni, hogy miért rabolják el vadidegenek, fektetik kőoltárra, és fosztják meg ruháitól. Félelmében megtörténik az, amit eddig gyógyszerei, és a stresszkezelés elodázott. Az emberként nevelkedett, de édesanyja lévén félvalkűr Holly sikolyába beleremegnek a falak, és megkezdődik halhatatlanná alakulása. Rettegve próbál menekülni, amikor egy másik démon tűnik elő, aki viszont őt védelmezi, úgy tűnik, akár a saját épségét is kockáztatva.
Mi az oka, hogy az egymásnak rendelt szerelmesek útja végre összekapcsolódik? Pár száz évente a Szövetségben születik egy kiválasztott nő, akinek gyermeke az apától függően minden rossznak vagy jónak forrása lehet. S minő meglepő fordulat, ez a kiválasztott Holly.
A boldog egymásra találásig azonban el kell tűntetni az útból egy unalmas matematikus barátot, jó pár gyilkos szándékú Szövetség béli üldözőt, meg kell szerezni a démon királysághoz kulcsfontosságú kardot, le kell küzdeni némi bizalmi problémát és további szórakoztató nyalánkságok.

Google Preview
2010/21.

6 megjegyzés:

 1. Kedves Angelika,
  örömmel olvastam el a magyar leírást a következő részről. És igen már most tetszik. Az egyetlen kérdésem csak az hogy a legelső részt (Myst,Nikolai) miért nem fordították még eddig le?

  Köszönöm Brigi

  VálaszTörlés
 2. Nos, az egy novellás kötetben található rövidebb lélegzetű írás. De reménykedjünk, hogy egyszer kiadják itthon is, hiszen van benne egy Kenyon írás is.

  VálaszTörlés
 3. Szia!
  Most láttam az Ulpius honlapján hogy csak júniusban jön ki ez a könyv.Így nincs mit tenni angolul olvasom el.Meg tudnád mondani honnan lehet megvenni?
  A link nem jött be csak azért kérdezem.

  VálaszTörlés
 4. Melyik link???
  Ha módodban áll internetes vásárlást bankkártyával bonyolítani, akkor bookdepository, ha pesti vagy, akkor Pendragon könyvesbolt, más esetben Bookline, Bookstation vagy Prospero.

  VálaszTörlés
 5. Kedves Angi
  Végre megvan magyar nyelven és nagyon szuper. Alig 2 nap alatt kiolvastam és nagyon jó.Jókat nevettem Cade kéjsóvárgásán és Holly rend és tisztaság mániáján nagyon szórakoztató ahogy végig mennek a cselekményen. már alig várom a következő részt. nem tudod véletlenül mikor jelenik meg a következő?
  köszi éva

  VálaszTörlés
 6. Szia Éva!
  Sajnos a kiadó tervei nagyon homályosak. Én is csak reménykedni tudok, hogy ezúttal nem kell ilyen sokat várni a folytatásra.

  VálaszTörlés

Mondd el Te is a véleményed!

 
back to top