Kresley Cole - Dark Desire After Dusk - Vámpírzóna


A Halhatatlanok éjfél után sorozat 6. történetében egy démon zsoldos, és egy valkűr félszerzet szerelméről olvashatunk a Cole-ra annyira jellemző erotikával átítatott, akcióval dúsított mesében. Habár a köny olvasása alatt néhol nagyon szerettem volna valamely főszereplőt egy-egy alapos indító fenékbe rúgással jobb belátásra téríteni, összességében jól szórakoztam. Ami nagyon tetszett, hogy bár valkűr származásának megfelelően Holly szép, mégsem tökéletes a maga kissé okostojás, és kényszeres viselkedésével; valamint hogy mindezt Cadeon mennyire jól tudja kezelni.

Caden az a düh démon, aki bátyjával indult a Talizmán Kupán, és azóta kisebb nagyobb szerepben fel-fel tűnt az előző kötetekben. Mire ennek a regénynek indulnak a történései, már ismerjük az okot, hogy miért is hívják őt "Királycsinálónak", és hogy bizony van egy nő, aki után már egy éve sóvárog. Egy nő, akit, úgy gondolja, a sors csak neki szánt. De egy démon nem választhat halandó nőt asszonyának... A végzet megint kegyetlen lenne Cadeonnal? S ha igen, mennyire? Lehetséges, hogy kiderüljön, mégis halhatatlan a párja, hogy aztán fel kelljen áldoznia őt saját testvére és népe érdekében?
Holly, a mindent hármasba csoportosító, kényszeres tisztaság mániás matematika professzor el nem tudja képzelni, hogy miért rabolják el vadidegenek, fektetik kőoltárra, és fosztják meg ruháitól. Félelmében megtörténik az, amit eddig gyógyszerei, és a stresszkezelés elodázott. Az emberként nevelkedett, de édesanyja lévén félvalkűr Holly sikolyába beleremegnek a falak, és megkezdődik halhatatlanná alakulása. Rettegve próbál menekülni, amikor egy másik démon tűnik elő, aki viszont őt védelmezi, úgy tűnik, akár a saját épségét is kockáztatva.
Mi az oka, hogy az egymásnak rendelt szerelmesek útja végre összekapcsolódik? Pár száz évente a Szövetségben születik egy kiválasztott nő, akinek gyermeke az apától függően minden rossznak vagy jónak forrása lehet. S minő meglepő fordulat, ez a kiválasztott Holly.
A boldog egymásra találásig azonban el kell tűntetni az útból egy unalmas matematikus barátot, jó pár gyilkos szándékú Szövetség béli üldözőt, meg kell szerezni a démon királysághoz kulcsfontosságú kardot, le kell küzdeni némi bizalmi problémát és további szórakoztató nyalánkságok.

Google Preview
2010/21.