Kresley Cole: A Hunger Like No Other - Vámpíréhség


Fülszöveg: A vámpír horda 150 évnyi pokoli kínzása után, Lachlain, a Lykae (vérfarkas) klán királya kiszabadul fogvatartói kezéből. Bizonytalan, tele gyűlölettel mégis megtalálja társát egy finom és törékeny vámpírban, aki után már 1200 éve vágyódik. Emmaline Troy a félénk, mindentől óvott félig vámpír félig valkyrie fiatal életében először (még csak 70 éves) utazik Párizsba, nagynénjei féltő védelme elől, hogy információt gyűjtsön szüleiről. A dühödt Lykae elrabolja és egyik pillanatban gyengéden viselkedik vele, ám amikor ráébred, hogy vámpír, őrjöngeni kezd…
A könyv 2007-ben elnyerte az Amerikai Regényíró Szövetség RITA díját a legjobb paranormális románc kategóriában. Teljesen jogosan, mondhatnám, ha nem lennék elfogult, mert nincs mese, imádom ezt a regényt, még sokadszori olvasásra is. A borító is tetszik, nagyon jól passzol szerintem a történethez, és hallaluja, a magyar kiadásnál is megtartották ezt a külcsínyt.
Lehet, hogy nálam nincs valami rendben, de ha egy erős, szexis vérfarkas több, mint 1000 évig kutatja a párját rendületlenül, az megdobogtatja a szívem. Ha 150 évig tartó, ismétlődő tüzes kínhalállal súlyosbított vámpír fogságból saját csapdába esett lábát feláldozva kiszabadul, mert megérezte A Nő illatát, hát én elalélok. De mi van akkor, ha a várva várt társ pont a leggyűlöltebb ellenség leszármazottja? Oké, nem 100%-osan. Emmaline ugyan félig vámpír, de anyai részről valkűr... trójai Helena szépségű. A vad lycae fejedelem érthető okból kissé nehezen viseli, hogy a végzet egy félszerzetet rendelt királynőjéül. Ugyanakkor Emmának sem könnyű. Míg ő szülei után kutat Párizsban, ráront egy veszélyes, elbűvölő óriás, aki igen csak bizalmasan viselkedik. Közös utazásuk Kinevane-be, a farkasok kastélyába, igazi érzelmi hullámvasútra hasonlít. Bizalmatlanság, vágy, cívódás, dührohamok, erotikus izzás, hiszti, duzzogás... amit csak el tudunk képzelni. A pindurit öntelt, de imádnivaló Lachlain és a kissé félős, de meghökkentő tettekre hivatott Emma Párizs, New Orleans, Skócia és Oroszország közt végül csak egymásra lelnek. Még akkor is, ha Em kissé hibbant valkűr nagynénjei nagyon nem nézik jó szemmel a párválasztást. Meseszép Myst után, aki egy piócával volt képes öszejönni, kicsikéjük egy kutyába volt képes belehabarodni. Hallatlan!
Aki bele szeretne kukkantani a történetbe, az a kiadó, az Ulpius-ház jóvoltából ITT megteheti.

2010/17.