Kresley Cole - No Rest for the Wicked - Vámpírszerető


Fülszöveg: Évszázadokkal ezelőtt egy lidérces éjszakán Sebastian Wroth vámpírrá változott. Telve gyűlölettel és örök magányra kárhoztatva nem sok értelmét látja az életnek, amíg egy gyönyörű és veszedelmes teremtés el nem jön hozzá, hogy megölje. A Dermedtszívű Kaderin két imádott leánytestvére a vámpírok áldozatává vált, azóta a valkűrnek nincsenek érzései. Mégis valahányszor találkozik Sebastiannal, újult erővel támad fel benne a kéjvágy, és képtelen véghezvinni küldetését. Sebastian és Kaderin menthetetlenül egymásba szeretnek, és közösen titokzatos ereklyék nyomába indulnak ősi sírokon és katakombákon át, akár a történelmet is újraírva, hogy elnyerjék az örök boldogságot. Ám eljön a pillanat, amikor Kaderin választásra kényszerül; szerelem vagy család, élet vagy halál.
S ihol vagyon az egyik ifjabbik Wroth fivér, Sebastian. Nem kevésbé szexis, mint a sorozat indító novellájában már megismert bátyja, Nikolai, csak még észvesztően okos is. Egy vámpír, aki képes az eszét használva nem csupán egy már megjárt helyre, hanem egy óhajtott személyhez teleportálni. Mindehhez egy kedves úriember, hatalmas, izmos, ölelni való testbe bújtatva. Nyami! Habár 300 évig egy, még nagy harcos korában szerzett várban rejtőzött az életének nem sok értelmét látva, amikor egy szemkápráztató szépségű, aprócska, szőke valkűr besétál, hogy megölje, minden megváltozik. Újra él, hála Arájának. Már csak őt kellene meggyőzni, hogy nekik most már közös a jövőjük.
Dermedtszívű Kaderin nem fogadja olyan kitörő lelkesedéssel a kozmikus egymásra találást, mint a vámpír gyönyörrel kecsegtető érintését. Nem elég, hogy Bastiant képtelen megölni, még az 1000 éve megfagyott érzelmei is visszatértek! Mi lesz így vele a Kupán, hogyan mentheti meg ikernővéreit a haláltól? És meddig képes ellen állni a kéj hívó szavának?
A regény néhol izzik az erotikától, néhol pedig az ember lányának agya forr fel Kaderin keményfejűségétől... de csak imádni lehet azt az ördögien szenvedélyes szerelmet, ami megelevenedik a lapokon. Persze a történetben feltűnnek megint a lökött valkűrök, és az elvesztett kedvese után áhítozó Bowenért is izgulhatunk az ereklyék utáni versenyen. Még jó, hogy nem kell sokáig izgulni, mert a következő könyv róla fog szólni.
"- Ugyan már!... Azt hiszed, a 'hogy ityeg'-et oroszul úgy mondják: Dosztojevszkij.
- Miért? hogy mondják?
- Én... nem... tudom.
- Akkor meg honnan tudod, hogy nem Dosztojevszkij?"

"Bármit. Nem kényszerből. Szabad akaratából. A kétség évei szertefoszlottak. A múlt sűrű homályba veszett a vele töltendő jövővel szemben."


2010/18.
2nd challenge/3.