2010. február 19., péntek

Kresley Cole - Dark Needs at Night's Edge - Vámpírvér

Fülszöveg: Néomi Laress, a híres táncos, gyilkosság áldozata lett. Túlvilági erők birtokosaként, de az élők számára láthatatlanul kísért otthonában, elriasztva a betolakodókat, mígnem találkozik egy könyörtelen halhatatlannal, aki felébreszti szenvedélyét.
Hogy ne tehessen kárt másokban, fivérei elhagyatott kastélyházba börtönzik Conrad Wrotht, a félelmetes vámpírt. Ám ott egy megfoghatatlan lény még mélyebbre taszítja az őrületbe. A vámpírban vágy ébred a nő iránt, de még ha sikerül is elnyernie Néomit, az őt üldöző sötét erőktől nem szabadulhat…
Ezúttal Conrad találja meg menyasszonyát a szexis Wroth fivérek közül, egy számomra nagyon érdekes, jólehet kissé abszurd történetben.
Mint az a korábbi részekben kiderült, Nikolai-t és Murdoch-ot, a két idősebb Wroth fivért maga Kristoff, a született vámpír, a Megtagadók vezetője változtatta vámpírrá. Ők pedig hazatérvén, egy orosz támadásban szerezett súlyos sebektől haldokló öccseiket ittatták meg vérükkel, hogy aztán azok is visszatérjenek a halálból, immár halhatatlan vámpírként. Már Sebastian könyvében, a Vámpírszeretőben, is olvashattuk, hogy mennyire nehezen tudta feldolgozni, hogy ilyen szörnyeteggé vált.
Nos, Conrad még inkább megszenvedte a 'feltámadást'. Míg bátyjainak az örökös, a csábító, a tudós szerep jutott osztályrészül, ő egy - igaz titkon - szekta zsoldos gyilkosává vált. Egy titkos társaság, a 17. században akiknek legfőbb célja a vámpírok kiírtása, tagjává választotta, és saját szellemiségük szerint alakították a harcost. Ha valakit 13 éves korától vápírvadásznak nevelnek, majd emberi életének egy orosz kard vet véget, valóban nem valószínű, hogy kitörő lelkesedéssel fogadja, hogy ereiben immár egy igazi orosz vámpír vére csörgedez. Nem csoda, hogy úgy eltűnt anno Conrad. Hogy mit történt vele a köztes 300 év alatt? Az egyik leghírhedtebb, könyörtelen vérszívó orgyilkossá vált. Most, hogy testvérei rátaláltak, szeretnék megmenteni a vénából táplálkozó vámpírok, az átfordulatak sorsától, így elhatározzák, hogy egy régi kúria falai között megpróbálják rehabilitálni. Persze nem egy egyszerű feladat, mert a vérszomjtól és áldozatainak emlékeitől félőrült Conrad vehemensen ellenáll, tör-zúz, halucinál... pl egy apró, gyönyörű asszonyt. Vagy ez mégsem csak egy újabb képzelgés?

Néomi Laress New Orleans egykor híres balerínája 1927-től bolyong a kúria falai között. Életének legcsodálatosabb estélyén, egy kirobbanóan sikeres balett előadás után, álmai házában, egykori vőlegénye szíven szúrta, mielőtt önmagával is végzett volna. Egy erős lélek nem mindig képes átkelni halála után. Így történt Néomival is. 80 év óta reménykedik abban, hogy végre lesz valaki, akivel tud kommunikálni. S amilyen az ő formája, hát persze, hogy egy vérszomjas, félőrült vámpír az, aki végre képes őt érzékelni.
Az ember lánya elcsodálkozik, mennyire lehet érdekes az a könyv, aminek az egyharmadában a két főszereplő nem is kerül kapcsolatba egymással. Mennyire lehet egy regény érdekes, ha a kötet kétharmadában nem képesek a szerelmesek még csak meg sem érinteni egymást? Léteznek-e szűz főhősök, és lehet a regény ettől még érzéki? A válasz: nagyon is. Én legalább is imádtam olvasni. Nix és Marikate feltűnése pedig csak még inkább megfűszerezte a dolgokat.
Miközben a szellem és vámpír egymásra talál, egyre inkább sodródik a Szövetség az Örökösödés felé. S az események legközelebb a Talizmán Kupán megismert két zsoldos démon életét fogják felforgatni. Már alig várom!

Google Preview

2010/20.

5 megjegyzés:

 1. A FTT kötetre emlékeztetett, melyben V. és Lady Jane összejött, bár a végén eltérő a megoldás.

  VálaszTörlés
 2. Szerintem nem is hasonlít! Már megbocsáss, de ott nincs olyasfajta problémájuk hogy egyiküknek konkrétan nincs teste! Persze a végén a szellem Jane dolog az hasonlít, de könyörgöm, mutassak 20 regényt amibe szellem az egyik fősz?
  Alice

  VálaszTörlés
 3. Alice, ha ez tetszett, szerintem imádnád Murdoch történetét is.
  Számomra nagyon kellemes csalódás volt, hogy milyen nagyszerűen megoldotta abban a helyzetben is az írónő, hogy főszereplői nem képesek megérinteni egymást. Itt ugyan úgy, szerintem remekelt az ötletességgel Cole.
  (Érne már ide végre az új regény... már viszketnek az ujjaim. :D )

  VálaszTörlés
 4. Óóó, ha egy kicsit is hasonlít majd ehhez, akkor azt hiszem már most oda-vissza vagyok érte!! :D Karácsonyig megjelenik itthon szerinted?
  Egyébként abszolúte kedvenc jelenetem a végefelé volt. Amikor Néomi hozta neki a whiskeyt, ami egyébként tényleg elképesztő lehet *.*, és aztán csak álltak, és arról beszéltek, hogy mi mindent tennének meg "egymással", ha Néominak lenne teste... Ott döbbentem rá, hogy Conradé könyve lett a kedvencem. :DDD
  Üdvözlettel: Alice

  VálaszTörlés
 5. Eddig minden részről azt gondoltam, hogy az a kedvencem, de ez mindegyiket felül múlta. Olyan mintha saját világa lenne a sorozat amúgy is sajátos világában. Annyira megfogott az alapszituáció, hogy egyszuszra olvastam el a könyvet :)
  Mióta viszont elolvastam egyfolytában csak azt lesem, mikor olvasható már a következő rész.
  Remélem hamarosan, mert ezt nem lehet kibírni :)))
  (nyusziii)

  VálaszTörlés

Mondd el Te is a véleményed!

 
back to top