Rachel Gibson: Any Man of Mine - Az ​én pasim…

Ami Vegasban történik, az nem mindig marad ott, ahogy azt Rachel Gibson a New York Times bestsellerszerzője csodaszépen demonstrálja ebben a szellemes, szexi románcban.

Az én pasim… egy sikeres esküvőszervezőről szól, akinek élete a feje tetejére áll, miután a férfi, akihezegykor, egy gyorsan lezavart Las Vegas-i szertartás keretében, meggondolatlanul hozzáment, váratlanul újra berobban az életébe.
A regény tömör gyönyör: a szellem, a szív és az érzékiség bámulatos harmóniája jellemzi, amely az írónő védjegyének tekinthető.

Az én pasim… című regénnyel hatodik kötetéhez érkezett a Rachel Gibson fantáziája szülte hokicsapat, a Seattle Chinooks tagjainak párra találásáról szóló sorozat. Ebben a kötetben a támadó poszton játszó Sam LaClaire-en a sor, hogy búcsút intsen partizó agglegény éveinek. Ehhez ’mindössze’ arra van szükség, hogy a múltat tisztázva rendezze kapcsolatát volt feleségével. Autumn Havent hat esztendővel korábban, egy bulis hétvégén vette nőül Las Vegasban, aztán pár napra rá elhagyta. Ám mivel kilenc hónap múlva megszületett közös fiúk, Connor, hiába váltak el, sosem tudtak teljesen megszabadulni a másiktól. Látszólag gyűlölik egymást. Az asszony a földkerekség legnagyobb baromarcának tartja a férfit, az pedig karót nyelt jégkirálynőnek gondolja az exét. De a valóságban nagyon is szükségük van a másikra. Ez a könyv azt meséli el, hogyan találnak ismét egymásra, miközben visszaemlékezéseikből az is kiderül, hogyan hozta össze egykor a két, magánytól és gyásztól gyötört fiatalt a mindkettejükben fellobbanó szenvedélyes vágy.
„Szerelem és gyűlölet, vonzás és taszítás…”
Lévén imádom a második esélyt kapott szerelmekről szóló sztorikat, az alaphelyzet igen csak kedvemre való volt. Ugyancsak szeretem a némileg megszelídült rosszfiú főhősöket és azt, amikor erős, két lábbal a földön álló nőben lelik meg a párjukat. Sam és Autumn pedig tökéletesen megfelelnek ennek. Úgy rendeltetett, hogy imádjam ezt a történetet. Mégis, legnagyobb bánatomra, számomra csak egynek elment élményt nyújtott a kötet.
Pedig számtalan dolog tetszett. Például a szöveg valódi tehetségről árulkodott. Izgalmasnak találtam a nyitó jelenetet. Azt, ahogyan az egykori szeretők két év után először találják szemtől szembe magukat a másikkal. Plusz  mindezt olyan környezetbe ágyazta a szerző, ami a széria rajongóinak kedves bónuszt nyújtott, hisz a Szerelmi katasztrófák lapjain egymásba gabalyodott Faith és Ty esküvőjén történt mindez. Értékeltem Sam érzelmi fejlődését is. Jó volt látni, hogy a sekélyes, élvhajhász felszín alatt gondoskodó lélek van, aki vágyik arra, hogy elfogadják a hibáival együtt, és szeressék. S Connor karakterét sem hagyhatom ki a felsorolásból, mert nagyon jókat mulattam, amikor ez az édes és kíváncsi kiskölök volt a színen.
Akkor mégis mi volt a probléma? Nos, sajnálatomra a románc maga. Dacára a sok visszaemlékezésnek, egyszerűen képtelen voltam elhinni, hogy Sam és Autumn tényleg egymásba szerettek. Mármint Vegas hirtelen volt és inkább a szexről szólt, rendben. De a jelenben mi volt az, ami olyan mély kötődést alakított ki közöttük, amire tartós kapcsolatot lehet alapozni? Nagyon lesarkítva, nekem úgy tűnt, mintha a férfi egyetlen szemrehányó mondattól megvilágosodott volna, ami annyira elvarázsolta a nőt, hogy mindent feledve a pasas karjaiba omlott. Könyörgöm, a könyv elején több alkalommal is ott szerepel, hogy Sam nem tartja valódi szépségnek az exnejét, a végén pedig már imádja a fehér bőrét és a vörös haját. Node mi hozza a változást? 
Szóval, számomra Az én pasim… kicsit olyan, mint egy szép festményt ábrázoló kirakó, amiből vagy két maréknyi darab hiányzik: látszik a koncepció, de a részletek hiánya sokat ront az élményen.

Kedvenc idézet:
„… van, amikor az embernek előbb hallania kell, hogy a másik megbocsát neki, és csak utána tud megbocsátani saját magának.”

Zenék a könyvben:

Anchors Aweigh ♪ ♫ ♬
Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Alabama ♪ ♫ ♬
Green Day - Boulevard Of Broken Dreams ♪ ♫ ♬
Elvis Presley - Hound Dog ♪ ♫ ♬
Guns N' Roses - Welcome To The Jungle ♪ ♫ ♬

Könyvinfók:


Rachel Gibson

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Athenaeum
Fordító: Szieberth Ádám
ISBN: 9789632934723
320 oldal, kartonált

Műfaj: jelenkori románc
Sorozat: Hokisok 6.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű

Ki? Samuel LaClaire (35) & Autumn Haven (30)
Hol? Seattle, Moclips
Mikor? október → december
Érzékiség? heves
Szerelmi háromszög? nem igazán
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
06.24. – Angelika blogja
06.26.Betonka szerint a világ
06.28.Kristina blogja
06.30. - CBooks

Nyereményjáték:

A blogturné valamennyi állomásán egy-egy, a 2017-2018-as amerikai jégkorong szezonban aktív játékos teljes nevét kell kitalálnotok a csapat neve és mezszáma alapján.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
Pittsburgh Penguins #87
a Rafflecopter giveaway