Nalini Singh: Archangel's Legion - Angyalháború

Nalini Singh ezennel visszatér a vad szenvedély és halálos erő világába…

New Yorkban angyalok zuhannak alá az égből. Valami ismeretlen erő támadta meg őket.
A vámpírokat soha nem látott betegség tizedeli.
A Céh vadászának, Elena Deveraux-nak és New York arkangyalának, Raphaelnekmeg kell találnia a halálos kór forrását, még mielőtt az egész városban szétterjed, kiirtva annak lakosságát, és romos pusztaságot hagyva maga után. Hamarosan azonban Raphael Tornya is ellenséges ostrom alá kerül.
Ha pedig mindez nem lenne elég, miközben New York élet-halál harcot folytat, valami sokkal sötétebb erő is szemet vet a városra… és Raphaelre. A folyók vörösre változnak, a rémálmok életre kelnek, és a világ már soha többé nem lesz ugyanaz.

Lefogadom, jó sok pararománc kedvelő ült mellettem az elmúlt évek alatt a Nalini Singh féle érzelmi hullámvasúton. Együtt éltük át a kirobbanó örömöt, amikor kiderült, hogy végre magyarul olvashatjuk az írónő sorozatait. Majd pedig a döbbenetet, s végül szomorúságot, amint világossá vált, csak néhány kötet erejéig élvezhettük a magyar szöveget. A sokk elmúltával megindult a kampány, hátha valamelyik kiadó felkarolja az egyik, esetleg mindkét szériát. Több, mint három évig reménykedtünk lankadatlan, mire befutott a hír, a Könyvmolyképző Kiadó folytatni kívánja az Angyali vadász kötetek kiadását. Szuper!- lelkendeztünk múlt kora tavasszal, mit sem sejtve arról, hogy még másfél év telik majd el a fordítás körüli mizériával. Ám most végre ismét felfelé zakatol az a bizonyos hullámvasút, hiszen végre itt van, megérkezett az Angyalháború, méghozzá csodálatos, a korábbi részekhez teljesen passzoló borítóval. További jó hír, hogy ugyan végül új ’magyar hang’ot kapott, azért nem igen lehet okunk panaszra, mivel Császár László igyekezett hű maradni a korábbi stílushoz.
Ami a történetet illeti, azt gondolom, aki eddig szívesen olvasta Elenáék kalandjait, most sem fog csalódni, viszont új olvasóknak bekapcsolódási pontként nehezemre esik elképzelni ezt a könyvet. Bár csak három rész szólt konkrétan New York arkangyala és a Vadász kapcsolatáról hisz a másik két kötet a Hetek egy-egy tagját helyezte előtérbe, szerintem mostanra már annyi háttérszál lendült mozgásba, hogy egy most idecseppent olvasó valószínűleg picit el lenne veszve. Ám hogy megéri-e felzárkózni? Hát persze!
„Az örökkévalóság mit sem jelentene nélküled, hiszen nincsen a világon semmilyen hatalom vagy képesség, melyet fel ne adnék érted.”
Ahogyan az eddigi részekre sem volt jellemző, úgy itt sem telepszik rá Raphael és asszonyának románca az amúgy igen csak fordulatos történetre. Vannak persze jelenetek, ahol kettejük szenvedélye vagy épp gyengéd meghittségük dominál, de szó sincs arról, hogy ez adná a könyv gerincét, inkább csak megfűszerezi az olvasás élményét, és kiegyensúlyozza a fantasy elemeket. Én legalább is élvezettel figyeltem, hogyan keresi Elena a helyét ebben a nem mindennapi kapcsolatban, hogyan küzd azért, hogy méltó és egyenrangú párja legyen hallhatatlan szerelmének. Ugyanakkor nagyon tetszett, hogy bár Raphael mostanra tagadhatatlanul sokat változott egykori rideg és megközelíthetetlen önmagához képest, mégis vannak helyzetek, amelyben elsősorban zord keménysége mutatkozik meg. Természetesen érdekes - néhol kicsit ijesztő - volt látni erejének növekedését, illetve azt, hogy az őt sokak szerint meggyengítő Elena mintegy horgonya akkor, mikor a sötétség, az emberségtől való elszakadás fenyegeti.
„… a háborúkat (…) arkangyalok vívják egymás ellen… miközben valójában csak angyalok és vámpírok halnak meg.”
S ha már érdekességek! Az Angyalháború egyik nagy pozitívum számomra az, hogy a két főszereplő mellett végre a Hetek tagjai szintén többször voltak színen. Aodhan és Illium kettőse olyannyira rabul ejtett, hogy akár már most szívesen belevetném magam az ő történetükbe, igazán kár, hogy azokról még angolul sincs hír. Van viszont Nassiiros sztori (8. Archangel's Enigma) s az majdnem olyan jó. ;)
Szóval a szerző mesélési stílusa még mindig magával ragadóan szuper, a karakterek fejlődnek és egyre újabb és újabb oldalukat mutatják meg, s bizony a több szálon futó cselekmény sem sikerült rosszul. Mozgalmas, akciódús, feszültséggel teli és roppant izgalmas, ahogy minden a feje tetejére áll főszereplőink körül. Kimondottan érdekfeszítőnek találtam a hatalmi játszmákat, a puhatolózást, ki a szövetséges és ki az ellenség. S újabb jó pont, hogy az angyalvilág aktív változása mellett Elena családja és barátai sem szorultak a háttérbe. Ettől számomra olyan életszagúnak érződött az egész, legyen bármilyen furcsa ilyet állítani egy elképzelt, természetfelettivel átszőtt sztori kapcsán. A befejezés pedig csak megkoronázta mindezt. Bár a fő konfliktust szépen lezárta, egyúttal új és igen lenyűgöző fordulatot is hozott a sorozatba.
Úgyhogy igen, nem is kérdés, rettentően örülök, hogy végre újabb angyali kalandról olvashattunk magyarul. Remélem, eztán már nem kell ilyen sokat várnunk a folytatások érkezésére!

Kedvenc idézet:
„Ha nem hagyod, hogy bárki közel kerüljön hozzád, nemcsak azt akadályozod meg, hogy esetleg megsebezzenek. Azt a fájdalommal terhes boldogságot is eldobod magadtól, ami mindig eltölti az embert, ha teljesen kitárja valakinek a szívét, és lesz, ami lesz, beleveti magát az életbe.”

Könyvinfók:


Nalini Singh

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Császár László
ISBN: 9789633998922
552 oldal, kartonált

Műfaj: paranormális
Sorozat: Angyali vadász 6.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű

Ki? Raphael & Elieanora P. Devenraux
Hol? Amanat, New York
Érzékiség? izzó
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? egyelőre boldog
Önállóan olvasható? nem ajánlott
06.06.Insane Life
06.08. – Angelika blogja
06.10.Kristina blogja

Nyereményjáték:

Ha ismeritek az Angyali vadász sorozatot, nem lesz nehéz kitalálnotok, ki mondta kinek az alábbi idézetet.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
„– Mit tanít nekem Illium? / – Semmit. Illium pillangót játszik.”
a Rafflecopter giveaway