Whitney G.: Reasonable Doubt - Alapos kétely

A farkamnak megvan a maga étvágya – ami nagy és igen sajátos étvágy. Olyan nőt akar, aki szőke, formás és lehetőleg nem egy kibaszott hazudozó. (Hogy miért, az egy külön sztori.)

Menő ügyvédként nincs vesztegetni való időm párkapcsolatra, ezért névtelen csevegéssel és interneten megismert nőkkel elégítem ki az igényeimet.
A szabályok egyszerűek: egy vacsora, egy éjszaka, zéró ismétlés.
Ez csak alkalmi szex. Nem több, nem kevesebb.
Legalábbis így volt egészen „Alyssáig”.
Ő egy 27 éves ügyvédnő, könyvgyűjtő és állítása szerint a legkevésbé sem vonzó. Elvileg jogi tanácsokat adtam neki késő esténként, és rábízhattam a heti kalandjaim részleteit.
De aztán bejött a cégemhez egy interjúra. Egy hallgatóknak kiírt gyakornoki pozícióra… És rohadtul megváltozott minden.

Mostanában sorra jellenek meg magyar fordításban azok a regények, amelyekhez korábban eredetiben volt szerencsém, ám amíg ilyenek érkeznek, egy csöppet sem bánom. Hiszen például. ez is, második olvasatra épp olyan nagyszerű kikapcsolódásnak bizonyult, mint elsőre. Whitney Gracia Williams mesélési stílusa valami fergeteges; roppant szórakoztató és magával ragadó. Ahányszor kézbe veszem valamelyik kötetét, csakhamar azon kapom magam, a lapok felét már bekebeleztem, s bizony eszem ágában sincs ott abba hagyni. Részben ezért örülök annyira, amiért az amerikai kiadással ellentétben a Könyvmolyképző Kiadó úgy döntött, hogy egyben, s nem három novellás kötetre tagoltan adja ki az Alapos kétséget.
„Mindent hazugságokra építettünk fel…”
Azt a könyvet, amit számtalan ok miatt imádtam, annak ellenére, hogy nem vagyok a legnagyobb rajongója a seggfejség iskolapéldájának beillő, mocskos szájú, alfa főhősöknek. Az írónőre jellemző olvasmányos szövegalkotás mellett szerintem a sztori felépítésének külön kijár a dicséret. Whitney G hihetetlen ügyességgel, apródonként bontotta ki a miérteket, a főhős jellemét mélyen meghatározó eseményeket, ráadásul mindezt megtoldotta még egy-két meglepő fordulattal, s ezzel izgalmas, már-már letehetetlen kötetet alkotott. És a pozitívumok ezzel messze nem érnek véget! Irtózatosan élveztem az Andrew és Aubrey közti évődést, a sok adok-kapok párbeszédet, s nem tagadom, a fülledten szenvedélyes jelenetek ugyancsak kedvemre valóak volt. Korkülönbségük és átmeneti munkatársi viszonyuk pedig adott még egy kis plusz pikantériát a kapcsolatuknak. Ám a legjobban az tetszett, hogy Aubrey merte követni az álmait, még amikor az észre tért Andrew felkereste, akkor sem dobta sutba a terveit a szerelemért. S igen, a férfiban becsületem, hogy nem is várta ezt el tőle, hanem támogatta a karrierjében. Tökéletes egyensúlyt találtak a szerelem, a közös élet és a vágyaik között. Szeretem az ilyen befejezéseket, no meg az ilyen nagyszerű regényeket.
Röviden, ha valami frissítően könnyed, de roppant szórakoztató olvasmányra vágysz, amiben a rózsaszín édesség és a fülledt izzás csodásan keveredik a szereplők olyan fejlődésével, amely mégsem alapjaiban írja át a személyiségüket, kár tovább keresni, mert megvan a tökéletes jelölt. Remélem, hamarosan további regények is érkeznek majd magyarul az írónőtől!

Kedvenc idézet:
„… bár úgy fel tudsz idegesíteni, mint senki más, és továbbra is kifelé ráncigálsz a komfortzónámból… senkivel sem lennék szívesebben…”
✚ Andrew és Aubrey Valentin napi e-mail váltása

Könyvinfók:


Whitney G.

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634573371
384 oldal, kartonált

Műfaj: erotikus
Sorozat: -
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, váltott nézőpontú

Ki? Andrew Hamilton (32) & Aubrey Nicole Everhart (22)
Hol? Durham, New York
Mikor? ősz → tél
Érzékiség? tüzes
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
06.06. - Kristina blogja
06.08. - Insane Life
06.10. - Angelika blogja
06.12. - Könyvvilág
06.14. - Betonka szerint a világ
06.17. - Sorok között
06.18. - Deszy könyvajánlója

Nyereményjáték:

A blogturné valamennyi állomásán találtok egy-egy balett mozdulatot ábrázoló gif-et, a Ti feladatotok megírni, mi az adott mozdulat neve.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway