Larissa Ione - Pleasure Unbound

Ahol az extázis az életedbe kerülhet...
Egy démon vadász, aki vágyik az érzéki élvezetre, de a félelem mindeddig megtagadta azt tőle. Mígnem Tayla Mancuso egy, a külvilág elől elrejtett, démonok által vezetett kórházban ébred, ahol a vezető orvos, Eidolon, olthatatlan vágyat ébreszt a testében. Ám, hogy feletteseinek bebizonyítsa odaadó hűségét, el kell árulni az életét megmentő sebészt.
Két szertő, akik mindent kockára tesznek...
Eidolon képtelen ellenállni annak a tüzes és veszélyes nőnek, aki haraggal és szenvedéllyel tölti el. Nem csak hogy az ellensége, de könnyen lehet, hogy egyike azoknak a vadászoknak, akik a népét irtják. Az igazság óhaja és párjának még a rá váró borzalmas átváltozás előtti megtalálásának vágya között őrlődve Eidolon megteszi az elképzelhetetlent, Taylára bízza testét és a lelkét.
Amerikai könyvértékelő blogokat böngészgetve már többször belefutottam Larissa Ione nevébe, így rákerestem a könyveire, tetszett a fülszöveg, és a borítókat hmm.. elég vadítónak találtam ahhoz, hogy elkezdjen érdekelni a Demonica sorozat. Arról nem is szólva, hogy a kötetek ajánlását Lara Adrian és Gena Showalter írták.
Nem bántam meg a vételt, azt hiszem újabb kötelezően követendő írónőre akadtam.
Tetszik a regényben megteremtett sokszínű világ, ahol a 'rossz fiúk' nem is mind rosszak és a 'jó fiúk' nem mindegyike olyan túl jó. A természetfeletti lényekkel megtöltött sürgősségi kórház elképzelést nagyon eredetinek találtam. Mintha csak a Rémvadászokat és a Grace klinikát vagy éppen Buffyt és a Vészhelyzetet ötvözte volna a szerző, akinek a stílusát és történetvezetését nem lehetett nem élvezni.
A főszereplő összetartó démonfivérek a vadító, vágy hatására - ami gyakran előfordul :) - lüktető tetkójukkal nálam igen csak bejövősek, és alig várom, hogy megtudjam mindőjük titkait. Ragyogó, elbűvölő, szellemes, kissé komisz alfahímek, akik örökké csatáznak egymással, mégis meghalnának a másikért. Ó, és említettem, hogy Seminus, azaz szexdémonok? Csak hogy tuti legyen, hogy minden nő elolvadjon a közelükben.
Az átívelő főgonosz szál érdekesnek ígérkezik. Külön jó, hogy nem göngyölítették már itt fel a démon és egyéb titokzatos lények szerveivel kereskedő szervezetet, így bár itt is akadt bőven leleplezett titok, maradt a későbbiekre is.
No és a kitalált elnevezések, amiket ugyan szokni kell, de akadt köztük olyan, amitől szinte olvadtam. "Lirsha" - a szerelmem/szeretőm démon nyelven. Imádtam!
Egy újabb kedvenc pararománc sorozat, ami nem is kezdődhetne jobban.

A könyvbe bele lehet olvasni a Barnes & Noble allapján.


2010/68.