Gena Showalter - The Darkest Lie


Gena Showalter sorozata végre elérkezett az egyik nagy kedvencem, Gideon, a Hazugság démonát magában hordozó Lord könyvéhez. Imádtam!

Bár, meg kell mondanom, igen lassan haladtam az olvasásban. Hogy miért, ha olyannyira tetszett a történet? Nem elég, hogy angolul olvastam, de ráadásul arra is koncentrálnom kellett, hogy hősünk többnyire hazugságokban beszél. Ugyan az írónő igyekezett sok helyen magyarázatot is csempészni egy-egy kétesebb mondat után, azért nem mellékelhetett fordítót minden párbeszédhez. No és ugye akadtak pillanatok, amikor azért csak az igazság hangzott el... persze ilyenkor Gideon borzalmas fájdalmakat élt át... kivéve, amikor nem. Tehát nyugodtan mondhatom, jó kis agymunkát adott ez a kötet.
A könyv már mulatságosan indult. Az ajánlást Gideon stílusban írta meg Gena.
"... És elsősorban Gideonnak magának. Legnagyobb örömömre olyan könnyűvé tetted a munkám, hogy a szavak, mint a selymes, gazdag bor, ömlöttek folyamatosan. Sosem bizonyultál makacsnak, sosem sodortál az őrület határára, sosem keverted magad lehetetlen helyzetekbe, ahonnan nekem kellett nehézkesen kiutat találnom. Köszönöm!"
Aha, nem csak nekem volt próbatétel az olvasás, írni is iszonyat nehéz lehetett.
Mit mondhatnék a történetről azon kívül, hogy humoros, meglepő fordulatokban gazdag, olyan jeleneteket hoz némely jövőbeni főszereplő kapcsán, hogy a falat kaparnám legszívesebben, ha eszembe jut, hogy csak jövőre érkezik a folytatás!? Szerintem nagyon jól sikerült regény.
Hoztunk egy alaphelyzetet az előző részből, ami már maga állkoppantós volt. Gideonnak felesége volt, de nem emlékszik rá. A hölgy egy féltitán hercegnő, most maga is egy démon - Rémálom - őrzője, gyermekük is született, akit megölt Zeusz, Gideon elhagyta Scarletet... ó, ó, ó, a szemeim egyre nagyobbra nyíltak a csodálkozástól, az agyam kezdett sisteregni a kombinálástól, amikor a szerzőnő az egyik titániai (egykor Olimposz) jelenetben csavart egy akkorát a dolgokon, hogy na. Csak annyit mondok, Rhea, mint anya, Kronosz, mint mostohaapa, és Rhea lotyó, emlékisten testvérkéje a leg...áááá utálom karakterek. Szinte a szívem szakadt meg a sokat szenvedett Scarlettért. Még jó, hogy most már ott lesz neki Gideon, igazi férjként örökre.
Amin a legnagyobbat nevettem: Scarletnek, mint isteni leszármazottnak nincs vezetékneve. Így eyecandy mozisztárok neveit használja, mikor kihez van kedve. Pattinson, Jackman, Reynolds, Gosling, Bana, Efron... hogy csak néhányat említsek.
Amikor teljesen ellágyultam: Kétszer is.
Egyszer, amikor kiderültek Gideon tetoválásainak okai, hiszen mindnek Scarhoz van köze, a szempár, az ajkak, a 'Míg a halál el nem választ' szöveg a sok virág között.
És amikor magyarázatot kaptunk arra, miért is szereti Gideon annyira a kék színt, hogy még a haját is olyanra festette. Réges régen Zeusz elit katonájainak egyikeként sokat megfordult Tartaroszon. S egyszer egy leborotvált fejű, zúzodásokkal, sebekkel teli kisfiú vonta magára a figyelmét, amikor játékot kért tőle. Csak egy darab papírt, és egy kék krétát tudott neki adni. A gyermek mosolyogva mondta, hogy a kék a legszebb szín a világon. Olyan, mint az ég, amiről már sokat hallott, de még sosem látta. És azóta Gideonnak a kék a szabadságot jelenti. S most kiderült, hogy nem is fiú volt a gyermek...

S ami miatt nagyon izgatottan várom a jövő évi regényeket: Genát rengetegen kérdezgetik Strider és Amun párjáról, ami nem is csoda, hiszen mindkettejük nyugtalanító helyzetbe keveredett a mostani történet során. Az írónő titokzatoskodik, de sejtelmesen megjegyzett annyit, hogy a Melyik Lord illik hozzád? kvíz utolsó kérdésére érdemes nagyon odafigyelni.
A kérdés az, hogy milyen hősnőt szeretnél Te magad is alakítani a LotU sorozatban? Az első válasz, a maga is démon szállta, ami talán Scarlet. A második, az önfeláldozó angyal, minden bizonnyal Olivia. A harmadik, egy embernő, aki maga is sok titkot rejteget, tökéletes lehet Amun számára. Nagyon rá is fér egy szerető nő, mert a mostani 'utazzunk a pokolba, hogy megmentsük Legiont' küldetés számára borzalmasan végződött. Nagyon nem szeretem, amikor a szexis Lysander kivégzéssel fenyegetőzik. A negyedik válasz: egy harcra kész halhatatlan. Kétséget kizáróan Strider párja kell, hogy legyen. A mostani események ugyan is összehozták a Baden megölésében közreműködő csalival, Haidee-vel, aki lévén még mindig él, csakis halhatatlan lehet.
Szóval nagyon jó a könyv, csak ajánlani tudom! :)


Az írónő oldalán található egy kis ízelítő részlet a regényből.

Google Preview
2010/66.