Larissa Ione - Passion Unleashed


Hű aztaaaaa, nagyon tetszett ez a könyv! Ebben a bő 400 oldalban volt minden, amitől szerintem jó lesz egy történet.

Eleve nagy rajongója vagyok a hányatott sorsú hősöknek, Wraith-nak pedig nagyon kijutott.
A még fiatal és tapasztalatlan, de meglátásom szerint erősen hibbant, apuka akkor erőszakolt meg egy nőt, amikor az élet és halál között lebegett, félúton a vámpírrá válás felé. Már ez is elég szörnyű, de kilenc hónapig, a gyermek megszületéséig, démoni adottságát használva ebben az állapotban tartotta áldozatát, aki, nem meglepő, bele is őrült. Mint az sorozat előző részeiből is kiderült, ugyan az utód hordozza az anya fajának jellemzőit, de voltaképp tiszta vérű seminus démon, s ezért igen kevés helyen fogadják szívesen a nem óhajtott jövevényeket. Wraith esetében ez még fokozottabban jelentkezett. Öt éves korától egy ketrecbe zárva, egy pincében tartották. Amikor húsz évesen bekövetkezett a szexuális érettsége, előtte erőszakoltak meg, véreztettek ki nőket, hogy ezzel is gyötörjék, majd amikor már képtelen volt démoni énjén uralkodni, elé vetették a szerencsétlen nőket. Saját tetteinek súlya is terhelte eztán a lelkét, így kétségbe esve próbálta mind ügyesebben használni erejét. Megtanulta, hogyan hitesse el a nőkkel, hogy egy csodaszép szobában a kedvesükkel szeretkeznek. Ez olyannyira nem tetszett az anyjának, hogy megpróbálta megölni, de ehelyett Wraith végzett ővele, és elemenekült a fogságból. Sajnos szabadsága kérész életű volt. Anyja vámpír klánja Chichagoban elfogta, s egy raktárházba hurcolta. Ott felkötve kínozták, a bőrét lenyúzták, a szerveit kitépték, a szemeit kinyomták. Ekkor találtak rá bátyjai, és gyógyító képességüket, valamint sebészi tapasztalatukat felhasználva visszahozták az életbe öccsüket.
Ettől kezdve igyekeztek lefoglalni az önpusztító jellemű férfit. Amikor elhatározták, hogy létrehozzák az Alvilág Kórházat, Wraith a vérét adta, Eidolon a könnyeit, Shade pedig a verejtékét, hogy erős óvó varázslat alá vonhassák az építményt, nem tudva, hogy ezzel összekötik életerejüket egymással és magával a kórházzal is. Eidolon lett a vezető sebész, Shade a mentősök pörgését választotta, Wraith-nak pedig a különleges gyógyító ereklyék és furcsaságok vadászata lett a hivatása.
Nagyjából ez az alapfelállás. A két idősebb testvér párra lelt, sőt Shadék hármasikrei is megszülettek egészségesen, amikor Roag még a halálnál is rosszabb fantom létből utánuk nyúl, hogy halálukat okozza. Még utolsó élő napján felbérelt egy bérgyilkos duót, hogy a kórház laborjából ellopott mérget használva, amelynek mindhiába keresték az ellenszerét, ölje meg a fivéreit. Sajnos egyikük megtalálja Wraith-t. Hetei vannak csak hátra... életet adó bűbáj mentheti csak meg. Őt, testvéreit és a kórházat.
Mindeközben a gonosz készülődik a jó elleni nagy csatára. A pokol bukott angyalai nem csupán a Földet és az emberiséget akarják leigázni, de a menny kapuját is meg akarják nyitni. Egy botor, féltékeny fiút kihasználva sikerül vezetőjüknek megtörni a kiválasztott emberi őrzőket védő varázslatot, sőt szinte térképet kap egyikőjükhöz, Serena Kelley-hez. Ugyan Serenát a hallhatatlanságát szavatoló bűbáj védi mindaddig, míg szüzessége érintetlen, de a bukottak vezére bármit megtenne, hogy megszerezze a nőre bízott relikviát, és a poklot elszabadító varázslathoz szükséges vérét. Serenára tehát már ketten is vadásznak.
Egy szexdémonnak nem lehet nagy kunszt elcsábítania egy embert... Egyszerű... De mi van akkor, ha a bűbáj elvesztése egyben azt is jelenti, hogy aktiválódik az egykori mara démon harapás mérge, s ezáltal garantált a nő pár nap alatt bekövetkező halála. A testvéreiért mindenképp... De mi van, ha ő az egyetlen nő, aki megnevetteti, aki felkelti benne a védelmező férfit, aki életre hívja a szívét... Borzalmas választás! A szívem szakadt meg, amikor az írónő azt ecsetelte, hogyan fogy Serena ereje, milyen kétségbe esve igyekszik kiutat találni Wraith a biztos halálból.
Már ez is tacsra teszi az ember lányának lelkét, de emellett ott az a bizonyos kitörni készülő háború, és a már egy ideje húzódó, Gem & Kynan mellékszálunk is. Előbbinél szimplán izgultam, utóbbinál megállt bennem az ütő, amikor úgy nézett ki, esküvő helyett temetés jön a történet ezen szálán... is, mert úgy tűnt mindenki meghal, haldoklik...áááá. De persze happy end a vége. :)
S aki még többre vágyik, annak sem kell csalódnia, mert kap még egy véletlen született gyermeket plusz egy sosem ismert testvért... vagy inkább kettőt, ha jól sejtem.
Imádtam a regényt, a démon bibliai magyarázattól kezdve a boldog végkifejletig. És alig várom, hogy a most megismert, emberi anyától származó, pillanatnyilag valamiféle erőteljes démon szolgaságában sínylődő, talán egy húggal is rendelkező, az érintésével halált okozó legidősebb báty, Lorante / Lore történetét olvashassam.

Aki pedig egy ellesett pillanatra kíváncsi a boldogan élő Wraith és Selena életéből, az elolvashat egy jelenetet az írónő honlapján, Demonica Overkill címmel.


2010/71.