Tiffany Reisz: The Priest

A jezsuiták egy évre felfüggesztették Sørent, miután bevallotta, hogy gyermeket nemzett. Azt állítani, hogy nehezen találja a helyét ebben a hirtelen jött szabadságban, a helyzet erősen szépítő jellemzése lenne.
A hamarosan ismét apai örömök elé néző Kingsley-nek szent meggyőződése, hogy valami rossz leselkedik rájuk. Vajon csak az idegesség miatt gondolja így, vagy valóban eljött az ideje, hogy a bűnösök megfizessenek tetteikért?
S ha ez nem lenne elég, feltűnik egy jóképű magánnyomozó, aki azt állítja, egy öngyilkosságot elkövetett pap Norát próbálta hívni a halála előtt, és persze tudni akarja, miért... Ezt ugyan a nő sem tudja, de hajlandó felforgatni az egész várost, hogy választ kapjanak.

amazon goodreads webpage

Imádom, hogy Tiffany Reisz szereti meglepni a rajongóit. Szeretem, hogy minden karácsonyra kapunk tőle ingyenes novellát. Oda voltam a hírtől, hogy mégis folytatódik az Eredendő bűnösök széria. És nagyon rokonszenvesnek találtam, hogy a mostani #maradjotthon kampány szellemében egy hónappal előre hozta a The Priest e-könyv megjelenési időpontját. Ráadásul az Eb történeteket már úgy veszem kézbe, hogy biztosra veszem, jól fogok szórakozni, sőt, annyira remek lesz ismét ezek közt a szereplők közt lenni, hogy egyrészt rám fog törni a sorozat újra olvasásának vágya, másrészt rettenetesen fogom akarni, hogy legyenek további kötetek. Igen, nem lenne értelme tagadni, rajongó vagyok, s mint ilyen, nehezen tudom – s nem is igen akarom – letenni a rózsaszín lencsés szemüveget. Ergo nagyjából csak áradozni tudok erről, a kilencedikként emlegetett részről, amely ugyan akár önállóan is megállja a helyét, de tagadhatatlanul a korábbiak ismeretében nyújtja a teljesebb élvezetet.
“Beautiful and terrible things will happen.”
Az írásmód a szerzőnőtől mára már elvárt módon görülékeny, a szöveg itt-ott okos humorral tűzdelt, a sztori pedig hoz megszokott és meglepő fordulatokat egyaránt. Az erotikus töltet, a bdsm téma sem érhet már senkit váratlanul, ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy mintha ez a regény egy leheletnyit visszafogottabb lett volna e téren, ráadásul mivel King inkább csupán háttérfiguraként volt jelen, M/M jelenet egyáltalán nem került a lapokra. Cserébe viszont kaptunk bőségesen Sørent, no meg Norát.
Miss Sutherlin egy névjegy és egy elmulasztott telefonhívás lévén belekeveredik egy katolikus pap különös öngyilkosságának körülményeit vizsgáló nyomozásba. S persze nem is ő lenne, ha nem vetné bele magát teljes lelkesedéssel. A New Orleans különös figuráit – fetisiztákat, vámpírt és boszorkányt egyaránt - érintő ügy közben Eleanor a magánszimat Cyrus Tremont személyében még egy új barátra is szert tesz. S meg kell mondanom, a fekete exzsaru roppant szimpatikus figura, aki nagyszerűen beillik az eddigi szereplőgárdába. Megvannak a maga hibái, de képes és hajlandó volt a változásra, plusz imádnivalóan gondoskodó természet.
A kutatás szerintem kimondottan érdekesre sikerült. Tetszett, hogy közben annyi nehéz, de lényeges kérdést feszegetett a történet. Megjelent az emberi gyarlóság és az akarat diadala, a vallás és egyház morális kérdéseinek feszegetése, illetve Søren és Nora kapcsolatának helyessége ugyancsak a mérlegre került. És bár a szívem majd meghasadt kettejük elválásának lehetőségétől, ugyanakkor tökéletesen érthetőnek találtam azokat a kételyeket, amelyek megfogalmazódtak Norában. Remélhetőleg Søren rendkívüli gesztusa, és az, hogy átbeszélték a dolgokat elegendőnek bizonyul majd ahhoz, hogy csak még erősebbé váljon kettejük kapcsolata.
“...and she fell in love with him again, like she had a thousand times before, like she would a thousand times again before their story was over.”
Nagyszerűen szórakoztam, alig akartam letenni a könyvet, s nagyon nem bánnám, ha már itt lenne a folytatás. Mert lesz folytatás, ugye? Tudnom kell – lehetőleg minél hamarabb -, hogyan dönt a Viking, változik-e a trió kapcsolatának dinamikája, és vajon fiú lesz-e Kingsley harmadik gyerkőce. Légyszi….

Kedvenc idézet:
“Funny how the worst thing that happened to a man could turn out to be the best thing sometimes.”
♥ Az e-arc példányt hálásan köszönöm a szerzőnek!
➤ My review on goodreads.