Sarina Bowen & Elle Kennedy: Him - Ez a srác

Jamie Canning sosem jött rá, miért veszítette el a legjobb barátját. Négy évvel ezelőtt a tetovált, nagyszájú, szabályszegő szobatársa minden magyarázat nélkül kizárta őt az életéből. Végülis mi rossz van abban, ha tizennyolc éves korukban a nyári hokitábor utolsó éjszakáján furán alakultak köztük a dolgok? Csak egy kis részeg hülyülés volt. Senki sem halt meg.
Ryan Wesley már nagyon megbánta, hogy annak idején belerángatta a nagyon is heteró barátját egy fogadásba, ami próbára tette a barátságukat. Most, hogy a z egyetemi csapataik egymás ellen játszanak a nemzeti bajnokságon, végre lesz alkalma bocsánatot kérni. De elég egy pillantást vetnie a srácra, akiért időtlen idők óta odavan, és a fájdalom erősebb, mint valaha.
Jamie régóta vár válaszokra, de ehelyett egy újabb kérdést kell megfejtenie: vajon egy együtt töltött éjszaka tönkretehet egy barátságot? És ha nem, mi a helyzet hat, együtt töltött héttel? Amikor Wesley megjelenik a táborban, hogy egy újabb forró nyáron át együtt edzősködjenek, Jamie-nek sokmindenre rá kell jönnie a régi barátjával kapcsolatban… és magával kapcsolatban is.

Elle Kennedy és Sarina Bowen külön-külön is számos nagyszerű olvasmány élménnyel ajándékoztak már meg az elmúlt években, de közösen írt Him (no meg a folytatás, az Us) egészen különleges helyet foglal el a szívemben. Kicsit hasonlóan érzek ezzel a regénnyel kapcsolatban, mint Wes Jamie iránt: „… minden nyáron beléd szerettem, és most még jobban szeretlek”. Mert bizony ahány alkalommal csak elveszlek a lapjai között, annyiszor elvarázsol, és megszilárdítja helyét az örök kedvenceim között.
Az első olvasás élményéről
ITT számoltam be.
Magam sem tudom, pontosan mi az, ami leginkább megfogott ebben a new adult M/M könyvben, de gyanítom, a sok kedvemre való apróság együttese hatott rám bűverővel. Imádom a szöveg könnyed gördülékenységét és szórakoztató humorát, no meg a cselekmény tökéletes ütemét. Szeretem a főszereplők annyira eltérő, és mégis csodálatosan összepasszoló személyiségét, s bizony nagyon élvezem, ahogyan új esélyt kapva a kapcsolatuk átalakul, és szárba szökken köztük a szenvedélyes szerelem. Elképesztően jó, hogy itt egyszerre kapok sport románcot, második esély szerelemi történetet, barátokból szeretők sztorit, édes, de nem negédes romantikát, plusz tüzes erotikát, identitás válságot és önfelvállalást. Ráadásul mindezt váltott nézőpontban mesélve, megtűzdelve egy-két múltbéli emlékkel. Ehhez jönnek még olyasmik, mint hogy milyen szuperül megmutatták a szerzők a két srác egymástól független életét, vagy épp írtak izgalmas hoki jeleneteket, valamint teremtettek élettel teli mellékszereplőket.
Úgyhogy igen, iszonyatosan örültem, amikor kiderült, hogy érkezik a magyar kiadás. Az örömöm pedig csak tovább nőtt, miután elolvastam a fordítást, mert szerintem igazán jól sikerült. Őszintén remélem, hogy jó lesz a hazai fogadtatás, és előbb-utóbb érkezhet majd a folytatás is!
S itt nem csupán a Wesmie páros történetének második felvonására, az Us-ra gondolok. Szívesen venném, ha a duológia spinoffjaként emlegetett WAGs széria két kötete szintén sorra kerülhetne, hiszen azokban Wes csapattársait láthatjuk párra találni. A Good Boy-ban a nagy hangú, kissé lüke Blake Riley gabalyodik össze Jamie kishúgával, Jess Canninggel, méghozzá első ízben nem máshol, mint a srácok esküvőjén. A Stay című második kötetben pedig a kissé morózus Matt Eriksson leli meg a boldogságot.
S mit lehet tenni, ha az ember könymoly lánya már minden elérhető folytatást bekebelezett, és túl van néhány újraolvasáson is? Természetesen keres valami hasonlót, hátha megismételhető az élmény. Sarina Bowennek például két jégkorongosokat középpontba állító sorozata is van. A Brooklyn Bruisers részei felnőtt jelenkori románcok, viszont az Ivy Years valamennyi darabja new adult sztori, amelyek közül ráadásul a harmadik - Understatement of the Year – ugyancsak két srácról szól. Avon Gale Sarina által többször dicsért Scoring Chances szériája szintén jó választás lehet, hisz az ötödik, edzőkről szóló részt leszámítva, valamennyi kötetben két hokis fiatal srác szerelme a téma.
Aki viszont csak kisebb ráadás kényeztetésre vágyik az Ez a srác befejezése után, az ki ne hagyja Wes szuper cuki Valentin napi lapját, amit itt lehet elolvasni.

Kedvenc idézet:
„Ha olyan emberek vesznek körül, akik szeretnek, akkor ők lesznek a családod.”

Zenék a könyvben:

Katy Perry - Roar ♪ ♫ ♬
Britney Spears - Oops!...I Did It Again ♪ ♫ ♬
Billy Joel - New York State Of Mind ♪ ♫ ♬

Könyvinfók:


Sarina Bowen & Elle Kennedy

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789634575542
352 oldal

Műfaj: new adult; LMBTQ
Sorozat: Him 1.
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, váltott nézőpontú

Ki? Jamie Canning & Ryan Wesley
Hol? Boston, Lake Placid, Toronto
Mikor? április → augusztus
Érzékiség? izzó
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
11.26. - Sorok között
11.28. - Hagyjatok! Olvasok! (e)
11.30. - Angelika blogja
12.02. - Deszy könyvajánlója
12.04. - Betonka szerint a világ…
12.06. - CBooks
12.08. - Kristina blogja
12.10. - Sorok között (e)
12.12. - Hagyjatok! Olvasok!
12.14. - Kelly és Lupi olvas
12.16. - Sorok között (e)

Nyereményjáték:

Mostani blogturnénk minden állomásán egy-egy LMBTQ témájú regény fülszövegének részletét találjátok. A Ti feladatotok a könyvcímeket megírni a rafflecopter megfelelő soraiban.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
Sokak ​szerint a tragédia ott kezdődik, amikor nem jelentkezel ki rendesen a leveleződből, és a féltve őrzött titkaid rossz kezekbe kerülnek. A tizenhat éves Simon Spierrel pontosan ez történt. Martin Addison pedig nem rest megzsarolni a fiút, hogy legyen a randiszervező csicskája, ellenkező esetben közszemlére bocsájtja a mailt a sulis Tumblren, ami köztudottan a Creekwood gimi pletykaközpontja. És akkor apu, anyu, a barátok, a tanárok és legfőképpen Blue is megtudja, hogy Simon meleg.
a Rafflecopter giveaway