Vi Keeland & Penelope Ward: Stuck-Up Suit - Nagyképű öltönyös

Az ellentétek meddig vonzzák egymást?
A szokásos reggelnek indult a vonaton. De csak addig, amíg fel nem figyeltem az átellenben ülő férfira. Olyan lekezelőn beszélt valakivel telefonon, mintha ő irányítaná a világot. Mégis minek képzeli magát ez a nagyképű öltönyös? Istennek? Bár meg kell hagyni, tényleg úgy nézett ki, mint egy isten. Ám mi ketten nem is lehetnénk különbözőbbek. És jól tudjuk, mit mondanak az ellentétekről.
Semmi sem készíthetett volna fel arra az útra, amire végül magával vitt. Arra pedig pláne nem, hogy hova fogunk a végén kilyukadni.
Mert minden jó véget ér, igaz egyszer? Leszámítva a mi kapcsolatunkat, mert még csak nem is sejtettem, hogy az miként végződik.

Mind Penelope Ward, mind Vi Keeland már ismerős név a hazai piacon. Előbbi éppen a Könyvmolyképzőnél indult hódító útjára A legdrágább mostohabátyám című kötetével, utóbbival pedig az Álomgyárnál jelent meg először A beosztott című regénnyel. Mivel mindkettőhöz volt már szerencsém, nagyjából megvolt az elképzelésem arról, mi vár majd a lapokon: Ismerős fordulatokból építkező, kellemes stílusú, könnyed, jelenkori románc, amely szórakoztató, de messze nem olyan fajsúlyos, hogy legázolja a lelkemet.
S lám, a sejtésem tökéletesen beigazolódott. Jó volt, élveztem a hétköznapian véletlen helyzetből pimasz kacérsággal és szókimondó szexisséggel alakulgató szerelmi sztorit. Ám nem mondanám, hogy olyan mély történetet kaptam, amely hetekre vagy akár napokra velem maradt volna. Persze ezt nem feltétlen kell hibaként felróni, hisz olykor tényleg mindössze néhány órányi kikapcsolódásra vágyik az ember, s végső soron a Nagyképű öltönyös erre a feladatra tökéletesen alkalmas.
A viccces beszólásokat és pimasz incselkedéseket irtózatosan szerettem, kimondottan jókat kuncogtam helyenként. A szenvedélyes pillanatok felvezetésére szintén nem lehetett panaszom, ellenben a forrónak szánt jelenetek szerintem nem sikerültek túl lángolóra, ráadásul némelyik annyira piff-puff-kész módon kapkodós érzetű volt, hogy csak pislogtam. Attól tartok, a cselekmény és a ’nagy’ drámai bonyodalmak, ahogyan engem, úgy mást sem igazán fognak meglepni. Ugyanakkor a töredezett darabokból felépülő család témájának feldolgozásáért kétségtelenül kijár egy piros pont.
Ami a főszereplő párost illeti: A roppant egyedi nevű Soraya kezdetben számomra már-már túl merészen viselkedett, később viszont egészen megkedveltem az olasz Pokahontaszt. Grahamet ellenben minden arrogánssága dacára viszonylag hamar szimpatikusnak találtam. Tagadhatatlan, hogy akármekkora pénzügyi zseni is, nagyon nem szívesen lennék a munkatársa, mindazonáltal szörnyen imponált, hogy minden fontos döntéshelyzetben mennyire példamutatóan viselkedett. Becsületes és nyíltszívű tudott lenni egész végig, attól pedig, ahogyan a múlt árnyékot vetett a jelenjére egyszerűen csak emberibbé vált a szememben.
Akadt még valami, ami nagyon tetszett, s mindenképpen szeretném megemlíteni. Imádtam, hogy a rajongók számára két kis csemegét is elrejtettek a könyvben a szerzők. Biztosra veszem, hogy a hősnőnek munkát biztosító tanácsadó rovat egyik levelében szereplő Alec & Gretchen párosban mindenki meglátja majd Elec & Greta kettősét (Penelope Ward: A legdrágább mostohabátyám). Akik pedig olvasták a duó Cocky Bastard című, eredetiben ettől egy évvel korábban napvilágot látott regényét, garantáltan felkapják a fejüket Chance Bateman nevének említésére.
S el ne felejtsem, aki az olvasás végeztével esetleg még vágyna egy kis ráadásra, az angol nyelven ITT talál egy bónusz jelenetet. ;)

Kedvenc idézet:
„Ne félj a sérüléstől! Sokkal jobb az, mint soha nem álni át valami eget rengetőt.”

Könyvinfók:


Vi Keeland & Penelope Ward

moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Kereki Noémi Valentina
ISBN: 9789634574989
360 oldal

Műfaj: jelenkori romantika
Sorozat: -
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, váltott nézőpontú

Ki? Graham Jason Morgan (29) & Soraya Venedetta
Hol? New York, Hermosa Beach
Érzékiség? izzó
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
11.10. - Kelly & Lupi olvas
11.12. - Angelika blogja
11.14. - Sorok között
11.16. - Betonka szerint a világ…
11.18. - Deszy könyvajánlója
11.20. - CBooks
11.22. - Kristina blogja
11.24. - Never Let Me Go
11.26. - Insane Life

Nyereményjáték:

Minden állomáson más-más öltönyös híresség várja, hogy beírjátok a nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway